Neler Yeni

Durduk yere ekran siyah oluyor ve fanlar hızlanıyor

YaXbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yusuf
Bir oyuna girerken veya Grafik Tasarım programlarıma girerken durduk yere birden ekran siyah oluyor ve ekran kartı fanım uçak motoru gibi oluyor. Kasanın tuşundan yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Lütfen yardım.

RAMXPG Spectrix D50 4133mhz 8x2
SSD veya HDD modeli XPG SX8200 PRO ve Gigabyte Aorus Gen4 GP-AG41TB
Ekran kartı 2060 OC EVO
Anakart B550-E
İşlemci 5600x

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Ekran kartı bir olumsuzluk nedeni ile çalışmayı kesiyor. Ya yeterli güç gitmiyor. Ya yerinden oynuyor (bendeki kart bu yüzden siyah ekrana geçiyor). Driver ile ilgili problem olabilir. Bios u bile neden olabilir.

YaXbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yusuf
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartı bir olumsuzluk nedeni ile çalışmayı kesiyor. Ya yeterli güç gitmiyor. Ya yerinden oynuyor (bendeki kart bu yüzden siyah ekrana geçiyor). Driver ile ilgili problem olabilir. Bios u bile neden olabilir.
Bu sorunu nasıl anlayabilirim ve çözebilirim? Discord üzerinden ulaşabilme imkanın var mıdır?

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
Kablolar sıkışıyorsa olabilir.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu sorunu nasıl anlayabilirim ve çözebilirim? Discord üzerinden ulaşabilme imkanın var mıdır?
İlk öncelikle driver ın en son sürümünü indir. Sonra mevcut driver i sil. Yeni indirdiğini kur. Discordtan yardım edemem şu anda. Driver kurulumdan sonra olmazsa kabloları kontrol et.

damedamedameyo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
304
İsim
Muhammed Emin Ocak
fakat neden oyuna girerken ya da bir program açarken oluyor?
O an işlemciyi ve ekran kartını yüksek seviyede kullandığı için olabilir. Ben oyun oynarken sinirlenip vurunca masa sallanıyordu ve kablolar sıkışıyordu ve sonrasında siyah ekranda fanların köklendiğini görüyordum.

exblandes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan güleç
hocam merhaba aynı sorun anlık olarak ve bazen bendede oluyor. şöyle açıklayayım ben bilgisyar ile mining yapıyorum ve abzen 30-40 saat kapatmadıgım oluyor. diğer zamanlardada oyun oynuyorum . daha pc basında hıc kararma olmadı. fakat bazen mınıng baslatınca yada kapatınca yada pc bos dınlenmesı ıcın dururken anlık yanı 2-3 sanıyelık ekran sankı kapanıp gelıyor. bıraz arastırdım wın10 dan kaynaklı olabılır dıyorlar suan wın 11 e gecıp deneyecegım sızınde bılgınız olursa benımle paylasırsanız sevınırım

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
hocam merhaba aynı sorun anlık olarak ve bazen bendede oluyor. şöyle açıklayayım ben bilgisyar ile mining yapıyorum ve abzen 30-40 saat kapatmadıgım oluyor. diğer zamanlardada oyun oynuyorum . daha pc basında hıc kararma olmadı. fakat bazen mınıng baslatınca yada kapatınca yada pc bos dınlenmesı ıcın dururken anlık yanı 2-3 sanıyelık ekran sankı kapanıp gelıyor. bıraz arastırdım wın10 dan kaynaklı olabılır dıyorlar suan wın 11 e gecıp deneyecegım sızınde bılgınız olursa benımle paylasırsanız sevınırım
Sizinki direk mining yüzünden.
Mesaj otomatik birleştirildi:

fakat neden oyuna girerken ya da bir program açarken oluyor?
Ekran kartına fazla yük bindiğinde oluyor. Ben MSI afterburner ile fan hızını oyuna girmeden Max a alırdım.Bir gün aldım ekran karardı yeniden başlattım yine aynı . Sonra az az yükselttiğimde fan hızını sorunsuz olarak sona alabildim. Meğerse fanı bir anda döndüremeyince kendini korumaya alıyormuş.

YaXbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yusuf
Windows 11 kullanıyorum. Windows 10'da da oluyordu.

exblandes

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan güleç
Sizinki direk mining yüzünden.

Ekran kartına fazla yük bindiğinde oluyor. Ben MSI afterburner ile fan hızını oyuna girmeden Max a alırdım.Bir gün aldım ekran karardı yeniden başlattım yine aynı . Sonra az az yükselttiğimde fan hızını sorunsuz olarak sona alabildim. Meğerse fanı bir anda döndüremeyince kendini korumaya alıyormuş.
hocam mınıng yuzunden fakat karta yuklenmıyorum hıc. oc dahı yapmadan normal sekılde kazım yapıyorum acaba bu fan olayıda olabılırmı

Windows 11 kullanıyorum. Windows 10'da da oluyordu.
11 de oluyormu pekı

YaXbtw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Yusuf
hocam mınıng yuzunden fakat karta yuklenmıyorum hıc. oc dahı yapmadan normal sekılde kazım yapıyorum acaba bu fan olayıda olabılırmı

11 de oluyormu pekı
evet şu an 11 kullanıyorum ve oluyor.

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
işlemci de dahili gpu varsa ekran kartını söküp öyle de deneyebilirsiniz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,037,593
Üyeler
164,533
Son üye
Hitorida
Top Bottom