E-devlet üzerinden hakem heyetine başvurdum. Ek olarak sipariş sayfasından, Akakçe sayfasından, Mediamarkt sitesinden ürün sayfasından(halen satıldığına ilişkin) ekran görüntüleri koyarak, tek bir PDF dosyası yapıp şikayetimin ekine ekledim.
Başvuru metnim şu şekilde:
"11.12.2025 tarihinde Trendyol isimli platform üzerinden Mediamarkt isimli satıcıdan(MEDİA SATURN TR DİJİTAL PAZARYERİ HİZMETLERİ A.Ş.) "DYSON V12 Detect Slim™ Absolute Kablosuz Süpürge" siparişi verdim. Ürünün fiyatı site üzerinde 15.299,00 TL olarak gözüküyordu. Ürünü satın aldım, "Sipariş Hazırlanıyor" aşamasına geçti ancak bir süre sonra ürünün satışı iptal edildi.
İlgili platformda sipariş numaram "******" şeklindedir.
Ürün halen satıcının yani Mediamarkt'ın resmi web sitesinde satılmaktadır. Şu an 2.000,00 TL kupon indirimiyle 27.999,00 TL'ye satılmaktadır.
Ürün tarafımca absürt bir fiyata satın alınmamıştır. Son bir yılda 20.000,00 TL'ye kadar düşmüştür. Hali hazırda pazar yeri sitelerinin ekstra kuponlarıyla da halen anlık satış fiyatından düşük fiyata satılmaktadır. Platformların ve satıcıların bu tarz ürünler ile ilgili büyük indirimler adı altında ciddi indirimler yapabildikleri biz tüketiciler tarafından bilinmektedir.
Bu sebeple ürünün satın almış olduğum 15.299,00 TL'den tarafıma satışının yapılmasını talep ediyorum."
Hayırlısı...