Neler Yeni

Ek iş olarak kuryelik hakkında sorularımı yanıtlar mısınız?

CanGG

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Can Ünal
Arkadaşlar merhaba. Şu anda bir şirkette 9-5 çalışıyorum. Masa başı bir iş resmi tatiller, hafta sonları tatil. Yani gün içinde yorulmuyorum. Maaşı da asgariden yüksek. Gelelim konumuza:
Yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorum o yüzden kısa sürede sabit çalıştığım işimle beraber ek iş olarak kuryelik yapmak istiyorum. Şirkette işe başlamadan önce Baristalık vs. yapıyordum ama şimdi ek olarak onu yapmak istemiyorum, daha rahat olmak istiyorum biraz da o yüzden. İşten çıktıktan sonra ortalama 5 saat falan yapsam haftada 4 5 gün yeterli bazı haftalar hafta sonları da çalışabilirim tamamen isteğime bağlı. Bana vergileri giderleri vs. çıktığımda aylık 15k falan bıraksa kafi. B ehliyetle CC'si yükseltilmiş 50cc bir motorla yapacağım. Şirket açarken de Genç Girişimci Desteğini kullanacağım. Yani aylık sadece giderleri ve KDV'yi ödeyeceğim. Mali müşaviri de çalıştığım şirket aracılığıyla halletmeyi düşünüyorum.
Şimdi aklıma takılan birkaç soru var kuryelik yapan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Kırmızı Firmada (Reklam yasak mı bilemediği için böyle yazdım) kuryelik yapmak istiyorum daha serbest olduğunu düşündüğüm için birde diğer firmalara göre büyük bir şirket. Turuncu Firmaya da girmek çok zor diyor herkes o yüzden şansımı.
Şimdi ben motorumu alıp şirketimi açtığımda Kırmızı Firmaya başvurursam alınmama ihtimalim var mı ? Yani ortada kalmak istemiyorum. Çalışan arkadaşlar yardımcı olabilir mi acaba?

Top Bottom