Ekonomi Hakkında Düşüncelerinizi Merak Ediyorum

Carl Johnson CJ

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
788
Ekonomiyi kısaca kendi açınızdan değerlendirmenizi istiyorum.

sizce ülke ekonomisi ne durumda kısa, orta ve uzun vadede ekonomide ne gibi değişimler olur beklentiniz nedir?

İleride ev almak, araba almak, evlenmek, tatil yapmak, yatırım yapmak, iş kurmak gibi hayalleriniz var mı?

ilerde araba planım var yatırım yapmalık bir dönemdeyiz bence uzun vadede karlı olucaktır

Bence ekonomi çok iyi abi. Git bak bütün avmler dolu. Trafikte herkeste lüks araba. Tatil yerleri otellerde boş oda yok. Ekonomi kötü olsa böyle mi olur.

sizce ülke ekonomisi ne durumda kısa, orta ve uzun vadede ekonomide ne gibi değişimler olur beklentiniz nedir?

İleride ev almak, araba almak, evlenmek, tatil yapmak, yatırım yapmak, iş kurmak gibi hayalleriniz var mı?
Asgari ücret ve emekli maaşları çok düşük, fakat alım gücü iyi hane başı 1 kişi çalışmıyor TR de en az 2 kişi çalışıyorlar ortalama 3, o yüzden asgari ücretin rezilliğini bastırmış oluyorlar.

Ev araba almak çok zor bunun sebebide talep'in çok fazla olması, bizim halk inanılmaz para harcıyor tasarruf yapıp kısarlarsa enflasyon vs düşecek ama yok herşeyi alıyoruz. Forumda bile sürekli top seviye sistem konuları açılıyor mesela, geçen adam durduk yere 7700 den 7800x3d ye geçmek istiyormuş bu kafayla enflasyon felan düşmez.

Maleseff ki biz babalarımız kadar şanslı değiliz yatırım konusunda, en zor dönemden geçiyoruz ev araba almak için tek maaşla değil 2-3 maaş girmesi lazım eve.

Bence iyi.
FzF6XIBXsAIY7Gs.jpeg

Bizde yolsuzluk ve kötü yönetim var ama küreselde enflasyon artışı kesinlikle göz ardı edilemez
enflasyondan önce işşizlik ve shrinkflation ile mücadele edilmeli

Çok iyide değil çok kötüde değil ortalama

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,204,703
Üyeler
192,471
Son üye
mehmetalii10
Geri