Neler Yeni

Monitör Hz değiştirince ekran gitmesi

AshenOne

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
117
İsim
Furkan
Selam arkadaşlar, önceki açtığım konu çözüme kavuşmadı fakat bazı driver vs güncelleyerek belli bir noktaya gelebildim. Şu an normal şekilde laptoba harici bir monitör takarak görüntü alıyorumç Hdmı 2.1

Monitör : Samsung odyssey G6 240hz VA
Laptop = Asus TUF A15 Rtx 4060 - Ryzen 7 7735hs

Daha önceki sorunum monitörü bağladığımda görüntü gelmemesi 1-2 saniye gözüküp ekranın kararması, sürekli bağlandı-çıkarıldı sesinin duyulmasıydı. Daha sonra bir türlü anlam veremediğim şekilde Nvidia uygulamasını yükleyince bu sorun çözüldü vs monitörü bağlayıp düzenli görüntü almayı başarabildim. Uygulamadan kastım sürücü değil, sürücüyü zaten güncellemiştim.
Şu an ise sorunum şu şekilde, Şu an 120hz de kullanıyorum bunu 60hz ye çekebiliyorum sorun yaşamıyorum, fakat monitörü 240hz çektiğim zaman ekran kararıyor ve geri gelmiyor. Hdmi kablosunu çıkarıyorum ve 4-5 dk bekledikten sonra laptop ekranına anca görüntü geliyor. Bir ara HDR açıp kapayınca da aynı sorun oluyordu. Daha sonra keşfettim ki oyunda max fps kısmını da 120 den yukarıya çıkardığım zaman bu seferde oyun donmaya başlıyor bildiğin baya hiç bir şey yapılamıyacak düzeyde takılmalar yaşanıyor. VSYNC açınca veya 120 ye sabitleyince bu sorun ortadan kalkıyor. İlk kez böyle bir şey yaşıyorum bir türlü çözüm de bulamadım. 240 hz de daha önce sorunsuz kullanmıştım. Farklı bir kablo ile denedim yine aynı sorun devam ediyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,047,442
Üyeler
166,212
Son üye
Comiryo
Top Bottom