Neler Yeni

Çözüldü✓ Ekran Kartı Boşta 1 GB VRAM Kullanıyor

Prmy

80+ Bronze
En İyi Cevap
4
Reaksiyon skoru
3,109
Aylar önce oynayıp silip, dün tekrar yüklediğim Call of Duty Warzone'da max GPU bellek limitinin çok düşük olduğunu fark ettim. İlk oynadığım zamanlarda böyle bir sorun olduğunu hatırlamıyorum. Biraz dikkat ettikten sonra ekran kartımın boşta 1 GB bellek kullandığına ulaştım. Ne yapmalıyım, bunu nasıl düzeltebilirim bilmiyorum. Yardıma ihtiyacım var.

Ekran Kartım: MSI Ventus XS GTX 1660Ti OC 6GB

Warzone'da Kendi Ekran Fotoğrafım:

resim_2020-12-05_214640.png

Youtube'dan Bir GTX 1660 Ti Testinden Aldığım Fotoğraf:
resim_2020-12-05_215031.png

MSI Afterburner Boşta Bellek Kullanım Miktarı:
(5.7 GB olan kısımda Warzone çalışıyordu)
resim_2020-12-05_214447.png

Ekler

• resim_2020-12-05_211709.png
    resim_2020-12-05_211709.png
    37.1 KB · Hit: 101
Son düzenleme:
bende de durum bu çözüm bulursan söyle lütfen
1607195196102.png

Boşta 1GB arkada çalışan ve tarayıcılar için derken biraz fazla olsa da çok yüksek değil.

• Beğen
Reaksiyonlar: Prmy
Boşta 1GB arkada çalışan ve tarayıcılar için derken biraz fazla olsa da çok yüksek değil.
Aslında masaüstünde hiçbir şey çalışmıyordu Afterburner dışında, ancak gizli simgeler bölümünde arkaplandaki çoğu Window Defender hariç her şeyi kapattığımda 375 MB'a kadar düştü. Mouse yazılımı,virüs programı, gürültü engelleyici vesaire derken o kadar yüksek kullanıyorlarmış. O kadar olacağını hiç tahmin etmezdim. Sıkıntı yok yani, teşekkürler.

@6n_adam siz de gizli simgeler bölümünde arkaplanda çalışan her şeyi kapatarak VRAM kullanımını tekrar kontrol edin isterseniz...

Edit: Arkaplan uygulamaları 100-150 mb VRAM kullanırken o zamanlar yeni yüklediğim Nvidia RTX Voice 1 GB kadar VRAM kullanıyormuş. Onu devre dışı bırakınca çözüldü.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Blue
Biz boşta diyoruz ama arkada zibil gibi birçok şey açık.

• Muhteşem
Reaksiyonlar: Prmy
@MBZ| Bellek kullanımımı minimuma indirmeme rağmen Warzone'daki max limit hala çok düşük. Acaba oyunun kurulumunda bir kez VRAM kontrolü yapıyor ve o limiti ona göre mi belirliyordur?

Warzone hakkında pek bir şey diyemiyorum.

Oyun dosya doğrulaması ve ondan önce driver güncellemesi deneyebilirsin. 250GB oyun olması lazım, silip yükleme.

Geri