Neler Yeni

Ekran kartı değerlendirmesi lazim

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun
Sapphire RX 7700 xt ekrankartini
Giriş
Orta
Yüksek
Hangi seviyede olduğunu düşünüyorsunuz

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
Orta-Yüksek seviye arasında bir yere konumlanan, F/P bir karttır. Bende kullanıyorum. 1440p yüksek ayarlarda şu anlık oynatmadığı oyun yok. Ray Tracing performansı Nvidia RTX kartlar gibi iyi değil ama fiyatına göre asla üzmeyecek, mid-high level kartlar arasında güzel yere konumlanan karttır. Ayrıca fiyatına göre VRAM'in 12GB olması da büyük avantaj. Uzun süre 1440p ve 1080p de asla üzmeyecek güzel bir F/P ekran kartıdır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orta-Yüksek seviye arasında bir yere konumlanan, F/P bir karttır. Bende kullanıyorum. 1440p yüksek ayarlarda şu anlık oynatmadığı oyun yok. Ray Tracing performansı Nvidia RTX kartlar gibi iyi değil ama fiyatına göre asla üzmeyecek, mid-high level kartlar arasında güzel yere konumlanan karttır. Ayrıca fiyatına göre VRAM'in 12GB olması da büyük avantaj. Uzun süre 1440p ve 1080p de asla üzmeyecek güzel bir F/P ekran kartıdır.
Ray traving nedir

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Oyunları, Bilgisayar Donanımları, Yazılım-Programlama, Kitap Okumak vs.
Ray traving nedir
Türkçesi Işın İzleme Teknolojisidir.

Kısaca ışın izleme, ışığın ne şekilde hareket ettiğini göz önünde bulundurarak bir sahnenin görüntüsünü çizen bir grafik oluşturma yöntemidir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Kısaca ışın izleme, ışığın ne şekilde hareket ettiğini göz önünde bulundurarak bir sahnenin görüntüsünü çizen bir grafik oluşturma yöntemidir.
Bu rahatsız edici birseymi suanki kartım gtx1050 ti

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Hayır rahatsız edici bişey değil aksine mükemmel bir teknoloji ancak yüksek ayarlarda RT açık oyun oynamak için biraz güçlü ekran kartı lazım. Nvidia RTX serisi ekran kartları bunun için biçilmiş kaftan. AMD'nin RX 6000 ve 7000 serisi ekran kartları ile de RT teknolojisi kullanılabiliyor, ancak Nvidia RTX serisi RT teknolojisinde çok daha fazla performans veriyor. Ray Tracing teknolojisi, oyunu grafik anlamında daha da mükemmel hale getiriyor.
Elinizdeki ekran kartı ile de ne yazık ki RT teknolojisinden faydalanamazsınız. :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca son nesil oyun konsollarında da Ray Tracing teknolojisi bulunmakta. PlayStation 5 ve Xbox Series X mesela. :)
Ray Tracing destekli oyunlarda, bu konsollar stabil şekilde Ray Tracing açık şekilde oyun oynamaya imkan sağlıyor.

forvet09

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
154
İsim
Ahmet KAvalcı
4060ti yerine tercih edilebilir.
Kartın içerisinden geçiyor.

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
564
İsim
Tümay

Arkadaş pek o terimlerden anlamıyor sanırım yeni formda.

RTX 4060Tİ ekran kartı alacaksanız almayın, Sapphire RX 7700XT alın diyor.

HacıSOFU

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,681
İsim
Hacı
Orta.

PurpleWebb

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
610
İsim
Deniz Duran
İlgilendiği Kategoriler
Arkadaş pek o terimlerden anlamıyor sanırım yeni formda.
Evet fark ettim, yardımcı olmaya çalışıyorum. Zamanla öğrenir zaten. Bizde böyle idik vaktinde, ben şahsen hala daha böyleyim. Teknoloji geliştikçe "bune yav" diyorum. Öğrenmeye çalışıyorum sjsjsjs. ^^

Ben Tümay

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
564
İsim
Tümay
Evet fark ettim, yardımcı olmaya çalışıyorum. Zamanla öğrenir zaten. Bizde böyle idik vaktinde, ben şahsen hala daha böyleyim. Teknoloji geliştikçe "bune yav" diyorum. Öğrenmeye çalışıyorum sjsjsjs. ^^
Ben de öyleyim bazı konulara şkaşglkaşlgkwalş

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Dursun
Evet fark ettim, yardımcı olmaya çalışıyorum. Zamanla öğrenir zaten. Bizde böyle idik vaktinde, ben şahsen hala daha böyleyim. Teknoloji geliştikçe "bune yav" diyorum. Öğrenmeye çalışıyorum sjsjsjs.aranizda

Aranızda yeniyim teknoloji için kullanılan terimleri pek bilmiyorum

Bu arada suanki işlemcim ryzen 3 1200 dün AMD owerclok pragramina denk geldim bu mumkunmu

Top Bottom