Neler Yeni

Ekran kartı yüzünden 1-3 saniyeye siyah ekran yakalama.

HinataFan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Baştaş
Herkese iyi günler. Yeni ekran kartı aldığım zaman, biraz eğiliyor diye altına kalem koydum, sonra günde 2-3 kez ekran 3 saniyeye gidip eski haline dönüyordu. Kalemi kaldırdığım an sorun çözüldü. Kalemi biraz küçülttüm, tekrar koydum, sorun gitmiş gibi gözüküyordu, ama sonra bir kez daha oldu. Sizce ekran kartı kaldırıldığı zaman, böyle hataları verebilir mi yoksa başka bir şeyle mi alakalı? Ekran kartı tutucu sahipleri böyle bir sorunla hiç karşılaşmış mı?

Ekler

• stradal.jpg
    stradal.jpg
    567.2 KB · Hit: 23

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Kalem uzun gelip kastırıyor olabilir misin ? Bende tutucu var ve böyle bir sorun yaşamadım daha önce .

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK
kalem ile bağlantı noktanı kastırıyor olabilir misin ?

HinataFan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Baştaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK

HinataFan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Baştaş

Ekler

• 1651751111255.png
    1651751111255.png
    2.6 MB · Hit: 16

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK
Kalem oraya değemiyor,
Demek istediğim, siz bu işi sıfır toleransla yapmadıysanız ve kart aşağı sarkmaktansa yukarı doğru yükseldiyse PCI bağlantı noktası ile kart arasında temassızlık olur mu diye düşündüm. Lakin ciddi bir pay yok ve arka vidalar da takılıysa pek mümkün değil gibi. HDMI kablonuzun sağlıklı olduğuna emin misiniz ?

HinataFan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Baştaş
Demek istediğim, siz bu işi sıfır toleransla yapmadıysanız ve kart aşağı sarkmaktansa yukarı doğru yükseldiyse PCI bağlantı noktası ile kart arasında temassızlık olur mu diye düşündüm. Lakin ciddi bir pay yok ve arka vidalar da takılıysa pek mümkün değil gibi. HDMI kablonuzun sağlıklı olduğuna emin misiniz ?
Monitörü de test ettim playstation da, hdmi kabloyuda. Zaten önceden böyle bir sorun yoktu, 1050 kullanıyordum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi ekran kartı fazladan yukarı bakmıyor, hatta birazcık eğiliyor, sadece o kalem olmasa daha fazla eğilir. Driver sıkıntısını da kenara bıraktım. Format atıp yeni driver yükledim, bir işe yaramadı. Ancak bu kalemi tamamen kaldırdığım zaman baya uzun bir süre hata vermemişti. Ekran kartı ikinci eldir. Reboiling falan yapıldığını da hiç düşünmüyorum, çünkü bu ekran kartı aşırı soğuk. En ağır oyunlarda 65 derece görmüyor.

Vatulian

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
827
İsim
Ege ÖZTABAK
Monitörü de test ettim playstation da, hdmi kabloyuda. Zaten önceden böyle bir sorun yoktu, 1050 kullanıyordum. Fotoğrafta gördüğünüz gibi ekran kartı fazladan yukarı bakmıyor, hatta birazcık eğiliyor, sadece o kalem olmasa daha fazla eğilir. Driver sıkıntısını da kenara bıraktım. Format atıp yeni driver yükledim, bir işe yaramadı. Ancak bu kalemi tamamen kaldırdığım zaman baya uzun bir süre hata vermemişti. Ekran kartı ikinci eldir. Reboiling falan yapıldığını da hiç düşünmüyorum, çünkü bu ekran kartı aşırı soğuk. En ağır oyunlarda 65 derece görmüyor.
Reballing yapılacak kadar eski bir kart değil zaten ben de düşünmüyorum. Eski ekran kartınızda bir sorun yok iken şuan bu kart ile alıyorsanız soketinizi incelemenizi tavsiye ederim. Anakart girişi ya da Ekran kartı giriş noktalarınızı temizlemeniz belki sorunu gidermeye yardımcı olabilir.

HinataFan

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Yusuf Baştaş
Reballing yapılacak kadar eski bir kart değil zaten ben de düşünmüyorum. Eski ekran kartınızda bir sorun yok iken şuan bu kart ile alıyorsanız soketinizi incelemenizi tavsiye ederim. Anakart girişi ya da Ekran kartı giriş noktalarınızı temizlemeniz belki sorunu gidermeye yardımcı olabilir.
Ekran kartın girişin yerinini de silgiyle temizledim, o da yaramamıştı, artık ne kaldı bilemiyorum :D PSU yüzünden olabilir dersiniz, ama PSU dandik bir şey değil. 500 watt bu sisteme aşırı fazla geliyor zaten. Bu sistem yükte 200 watt falan harcar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,846
Üyeler
164,921
Son üye
Yasir S
Top Bottom