Neler Yeni

Ekran Kartından Gelen Parazit Sesi Sorunu

Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
Osman Yiğit Osma
Merhaba arkadaşımın bilgisayarında nasıl farkettiğini anlamadığım aşırı kısık bir ses bu. Fakat bir kaç konudaki gibi mouseyi hareket ettirince değil basılı tutup şu mavi seçme alanını açınca ufak bir ses geliyor.
Ekran Kartını devre dışı bırakınca sesin kesildiğini söylüyor. Görev yöneticisinden baktım mouseyi kullanıncada anormal bir değişim olmuyor. Belki bir önemli değildir ama belliki ufakta olsa sorun var ve arkadaşım biraz takıntılı birisi, böyle bir sorunla karşılaşan varmı çözümü varmıdır veya önemli bir sorun değilmi? Ekran kartı Rx6650xt
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhaba arkadaşımın bilgisayarında nasıl farkettiğini anlamadığım aşırı kısık bir ses bu. Fakat bir kaç konudaki gibi mouseyi hareket ettirince değil basılı tutup şu mavi seçme alanını açınca ufak bir ses geliyor.
Ekran Kartını devre dışı bırakınca sesin kesildiğini söylüyor. Görev yöneticisinden baktım mouseyi kullanıncada anormal bir değişim olmuyor. Belki bir önemli değildir ama belliki ufakta olsa sorun var ve arkadaşım biraz takıntılı birisi, böyle bir sorunla karşılaşan varmı çözümü varmıdır veya önemli bir sorun değilmi? Ekran kartı Rx6650xt
Ayrıca ses kuaklıktan değil kasanın kendisinden geliyor kulağını yaslayıp duyabiliyorsun :D

TyShame

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
671
İsim
Halil
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Felsefe, Mobil Bilgisayarlar, Oyunlar
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ayrıca ses kuaklıktan değil kasanın kendisinden geliyor kulağını yaslayıp duyabiliyorsun :D
Coil whine çözümü yok, zararlı değildir.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
98
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,020
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Sorunun ismi Coil Whine. Yani bobinlerden gelen bir ses. Endişelenmene gerek yok, ses dışında bir zararı yok. Benim RX 6800 XT'de de var, mouse tekerleği ile web sayfasını aşağı kaydırınca ses geliyor.

emreBeoa

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,182
İsim
Emre siyah
ortalamada çoğu bir tık fazla güç çeken kartta bu var. gayet normal

drakathx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru