Neler Yeni

Ekran kartından statik elektriği nasıl boşaltabilirim ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Tuğberk Pilka
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba ekran kartını çıplak elle çıkarıp taktıktan sonra bilgisayar hiç açılmadı internette araştırdım statik elektrik nedenli olabileceğini gördüm statik elektriğini ekran kartından boşaltmak için ne yapmalıyım yardımlarınız için teşekkürler

Angel face

80+ Bronze
Ekran kartının fanı dönüyor mu ?
Güç kablosunu taktın mı?
Yerine tam oturdu mu ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Tuğberk Pilka
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ekran kartının fanı dönüyor mu ?
Güç kablosunu taktın mı?
Yerine tam oturdu mu ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran kartının fanı hiç dönmüyor
Güç kablosu takılı
Yerine tam oturdu

rebelmoves

80+ Bronze
fişi takmadan power tuşuna basılı tut bi 10 saniye. Statik elektrik geçer ama. PC acılmaması biraz ekstrem geldi bana. Gpu dan sıkıntı olabilir

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K
Ekran kartı pin bölgesini vücudunuzdaki statik elektriği boşaltmadan tutmayın, bu işlemi sonra yapmanın kıymeti yok! Kartı yerine tam oturtamamış veya güç pini girişini takmamış olabilirsiniz kontrole din

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Tuğberk Pilka
Ekran kartı pin bölgesini vücudunuzdaki statik elektriği boşaltmadan tutmayın, bu işlemi sonra yapmanın kıymeti yok! Kartı yerine tam oturtamamış veya güç pini girişini takmamış olabilirsiniz kontrole din
Sonradan kıymeti yok derken ?

Ayrıca kartı elime aldıktan sonra elektriklenme vs olmadı +elim terli veya ıslak değildi

Son düzenleme:

Sunstorm

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
733
İsim
Murat-K

Ayrıca kartı elime aldıktan sonra elektriklenme vs olmadı +elim terli veya ıslak değildi
Siz 2-2.5v statik elektrik yüklü iseniz ve bu elektriği kartın üzerindeki çiplere aktardıysanız karta zarar vermiş olabilirsiniz ellerinizin terli olması da gerekmiyor! Siz bu deşarjı hissetmezsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Tuğberk Pilka
Siz 2-2.5v statik elektrik yüklü iseniz ve bu elektriği kartın üzerindeki çiplere aktardıysanız karta zarar vermiş olabilirsiniz ellerinizin terli olması da gerekmiyor! Siz bu deşarjı hissetmezsiniz.
Teşekkürler umarım öyle bişey olmamıştır garantiye yollayayım o zaman

papasmurf

80+
En İyi Cevap
1
elini toprağa sokup statik elektriğini boşalt. kartı çıkart. kasayı yan yatırıp kartı güzelce tak. Vidasını takmadıysan onu da tak kart yerinden oynamamalı. sonra da arkadaşın dediği gibi güç kaynağını arkadaki tuşundan kapatıp bilgisayarı açma tuşuna 5 sn basılı tut bırak sonra 5 sn daha basılı tut. güç kaynağını aç bilgisayarı aç. sonucu yaz bakalım.

not: bunu yaparken üstündeki devre kısımlarına dokunmamaya çalış.

Darkdeep

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Oğulcan
Arkadaşlar dün 3060 ti ekran kartımı çıplak elle elledim ve üstüne yatağımın üstüne koydum ve bunun üzerine arkadaşım statik elektirik olabilir diyr uyardı sizce bir şey olurmu olursa garanti kabul eder mi

Top Bottom