korkusuzmaraz
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 17
- İsim
- korkusuz maraz
Arkadaşlar merhabalar bende bir adet asus eah 2600 po (Ati readon hd 2600) ile Sapphire R7 240 var. Asus olanin renkleri bozuk bilgisayar acikdiginda ekranda dikey olarak kirmizi cizgiler var. R7 240 da ise birkac yil once bilgisayar yuk altinda iken usb takmaya calisirken 230 voltluk power guc yettirememis olmali ki bilgisayar kapandi ve sonrasinda bir daha ekran karti hic calismadi.
Gecenlerde ben normal uzerinde ocak olan buyuk firinda iki kartin da fanlarini soktukten sonra once 200 derecede 15 - 20 dakka bekledim firinin isinmasini. Sonrasinda iki ekran kartinin altlarina kasik koyup kesinlikle firinin tepsisine temas etmeyecek sekilde yerlestirdikten sonra kartlarin diger yerleri acikta birakip 10 dakika bekledim. Cikardiktan sonra kenara koydum. Gece oyle kenarda sogudular. Sabah kalktigimda ikisine de termal macun surup fanlarini vidaladim ve calistirmayi denedim. Sanki hic firinlama yapmamisim gibi ayni sekilde oldugu gibi duruyorlar. Hicbir degisiklik yok.
Baska bir forumda yillar once biri ekran kartini 220 derece 13 dakika bekletmisti. Acaba ben de ekan kartlarini ln cip kismi acikta kalacak sekilde aluminyum folyo ile sarip firinin en son derecesinde 250 derede yarim saat falan bekletsem ise yarar mi? Bu konuda herhangi bir fikri olan var mi?