Neler Yeni

Ekran kartlarımız kaç yıl götürür ?

JackieTR

80+ Bronze
Merhaba arkadaşlar.. Ben naçizane şekilde pc den anlayan biriyim yani söküp çıkart bilindik şeyleri yapıyorum ama konu donanım bilgisine gelince biraz yetersiz kalıyorum.

Benim şuan ki sistem 1660 ventus 6gb oc ekran kartı + R3 3100

Örneğin bu sistem beni ne kadar daha götürür misal gta6 çıktı diyelim orta ayarlar da oynaticanı düşünüyorum.

Peki o zaman diyelim 3 yıl sonra 3080 e geçiş yaptım o zamana fiyatlar makul seviyede bile olmasa alacak bir bütçem olur.

Kısacası şimdilik bu sistem Gta5 gibi oyunu ultra oynarken genel itibari ile örnek benim sistem den başlasak kaç yıl daha götürür..?

Farway

80+ Silver
Merhaba arkadaşlar.. Ben naçizane şekilde pc den anlayan biriyim yani söküp çıkart bilindik şeyleri yapıyorum ama konu donanım bilgisine gelince biraz yetersiz kalıyorum.

Örneğin bu sistem beni ne kadar daha götürür misal gta6 çıktı diyelim orta ayarlar da oynaticanı düşünüyorum.

Peki o zaman diyelim 3 yıl sonra 3080 e geçiş yaptım o zamana fiyatlar makul seviyede bile olmasa alacak bir bütçem olur.

Kısacası şimdilik bu sistem Gta5 gibi oyunu ultra oynarken genel itibari ile örnek benim sistem den başlasak kaç yıl daha götürür..?
Senin sistem şu an fly simülatör ya da cyber punk gibi oyunları akıcı şekilde oynatıyor yani günümüzün en zorlu oyunlarını oynuyorsan o günde oynarsın. GTX 980Tİ sahipleri kartı yormamışlarsa çok fazla nasıl bu gün tüm oyunları akıcı şekilde rahatça oynuyorlar sen de ben de oynarız sıkıntı olmaz yani. İyi kullanımda bir 10 senesi var bence.

Letrion

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

En az 8 Senesi var bana göre, hatta daha fazla olabilir düşük ayarlar ile oynayarak.

kyagizzz

80+ Bronze
Senin sistem şu an fly simülatör ya da cyber punk gibi oyunları akıcı şekilde oynatıyor yani günümüzün en zorlu oyunlarını oynuyorsan o günde oynarsın. GTX 980Tİ sahipleri kartı yormamışlarsa çok fazla nasıl bu gün tüm oyunları akıcı şekilde rahatça oynuyorlar sen de ben de oynarız sıkıntı olmaz yani. İyi kullanımda bir 10 senesi var bence.
Benim laptop 3050 ti 11400h o ne kdr goturur

f0ze

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,953
İsim
Yasin

Ne zaman low ayarlarda 1920x1080p çözünürlükte 60 FPS altına düşüyorsa o zaman değiştirme vakti gelmiş, demektir.

Farway

80+ Silver
Benim laptop 3050 ti 11400h o ne kdr goturur
Kanka hepsine ömür biçemem ki senin kartın silikonu daha iyidir ya da sen render la miningle sabah akşam pc başında uğraşan birisindir 5 senede gider ama ortalama iyi kullanılan her bilgisayar 10 sene gider. Benim 2013 alımı grundik laptop bile hâlâ çalışıyor bir SSD ye fişek gibi olur.
PC lerde yanlış kullanılmazsa işlemci en az arıza çıkartan parçadır ve genel yavaşlama nedeni SSD kaynaklı oluyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne zaman low ayarlarda 1920x1080p çözünürlükte 60 FPS altına düşüyorsa o zaman değiştirme vakti gelmiş, demektir.
30 altına kadar gider aga bırakın birazda kassın .d

Nirvana

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu tamamen senle ilgili bir durum, kaç yıl götürür sorusunu kendi çapında ki sorularla cevaplayabilirsin buradaki arkadaşlar öyle kendi, çapınca cevaplamış belli ki, oyun hevesin yoksa fiziksel olarak zarar görmediği sürece 15 yıl gider , eğer oyun oynuyorum dersen açıkcası benim GTX 1650 li laptop vardı PUBG' de bilgisayarın canı çıkıyordu. Mesleki alanda kullanmak istiyor isen güncellemelere bağlı olarak ortalama 3-5 yıl götürür. Oyun konusuna gelince her zaman kullanım süresi değişir.

JackieTR

80+ Bronze
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bu tamamen senle ilgili bir durum, kaç yıl götürür sorusunu kendi çapında ki sorularla cevaplayabilirsin buradaki arkadaşlar öyle kendi, çapınca cevaplamış belli ki, oyun hevesin yoksa fiziksel olarak zarar görmediği sürece 15 yıl gider , eğer oyun oynuyorum dersen açıkcası benim GTX 1650 li laptop vardı PUBG' de bilgisayarın canı çıkıyordu. Mesleki alanda kullanmak istiyor isen güncellemelere bağlı olarak ortalama 3-5 yıl götürür. Oyun konusuna gelince her zaman kullanım süresi değişir.
Doğru söylüyorsun hocam kullanım amacına bağlı olarak değişe biliyor ama ben sadece güncel bir pc için ideal bir ömür biçilse kaç yıl onu hesaplamaya çalışıyorum.. Ve gene sizin dediniz gibi fazla fps oyunları oynamıyorum ama oynadım oyunlar da diyorum ben bu kadar para harcadım full ayarları vermeli diyip abaniyorum 😂😂 Benim aklım da ki ortalama 5 yıl götüre bilir daha bu yıl sonu garantisi bitiyor parçaların 7k toplamış oldum sonradan sisteme M2 filen ekledim en sonda 1.5k da monitör hayırlısı olsun. Ve yorumunuz için teşekkürler gerçekten açıklayıcı olmuş sağolun 🙏🙏😊

Dahası  
Reaksiyon skoru
121
İsim
Ahmetab
rx 6600 ve i5 11400 ne kadar götürür.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri