Neler Yeni

Ekranım gidiyor ve resetlemeden geri gelmiyor

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Öncelikle iyi forumlar herkese. Olayı daha detaylıca anlatmam gerekirse eğer nadiren olsa da bazı zamanlar ekranım gidiyor, klavye ve fare ışıklarım sönüyor, ardından ekran kartı fanları tam yükte dönmeye başlıyor. Ve bu olay ben bilgisayarı düğmesinden kapatıp açmadığım sürece düzelmiyor. Ben sorunun ekran kartında olduğunu düşünüp WHQL sürümü yüklemiştim. Sorun düzelmişti gibi. En azından aylardır karşılaşmamıştım öyle duruyordu. Şimdi az önce tekrardan yaşadım. Valoranttan çıktım. Video izlerken fare ve görüntü takılmaya başladı. Ardından dediğim olay yaşandı. Sizce neyden kaynaklı olabilir?

Sistem özelliklerim:

Sapphire Nitro+ RX 590 8 GB
Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte B450M S2H
PNY XLR 8 EPIC-X RGB 16 GB (2x8) 3200 Mhz CL 16
Samsung 970 EVO 500 GB
Adata SU630 500 GB
Güç kaynağım sanırım Powerboost 600W olması lazım. Modelini bilgisayarı açmadan öğrenme imkanım var mıdır? Ama iyi bir şey olmadığını biliyorum.

TALHA MURAT

80+ Silver
Öncelikle iyi forumlar herkese. Olayı daha detaylıca anlatmam gerekirse eğer nadiren olsa da bazı zamanlar ekranım gidiyor, klavye ve fare ışıklarım sönüyor, ardından ekran kartı fanları tam yükte dönmeye başlıyor. Ve bu olay ben bilgisayarı düğmesinden kapatıp açmadığım sürece düzelmiyor. Ben sorunun ekran kartında olduğunu düşünüp WHQL sürümü yüklemiştim. Sorun düzelmişti gibi. En azından aylardır karşılaşmamıştım öyle duruyordu. Şimdi az önce tekrardan yaşadım. Valoranttan çıktım. Video izlerken fare ve görüntü takılmaya başladı. Ardından dediğim olay yaşandı. Sizce neyden kaynaklı olabilir?

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte B450M S2H
Samsung 970 EVO 500 GB
Adata SU630 500 GB
Güç kaynağım sanırım Powerboost 600W olması lazım. Modelini bilgisayarı açmadan öğrenme imkanım var mıdır? Ama iyi bir şey olmadığını biliyorum.
Mavi ekran aldınız mı?

İsimyok08

80+ Bronze
Anlaşılan Wattman hatası veriyor. UV yapmayı denediniz mi? UV bazen Wattman hatalarını çözebiliyor.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Windows su 630 a mı kurulu?
Hayır kronik sorunlu olduğu için 970 e kurdum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Anlaşılan Wattman hatası veriyor. UV yaomayı denediniz mi? UV Wattman hatalarını çözebiliyor.
Hayır denemedim. Siz yazınca hatırladım bu sefer bildirim gelmedi ama normalde Wattman bildirimini gönderiyordu. UV olaylarını bilmiyorum tam olarak nasıl oluyor.

TALHA MURAT

80+ Silver
Hd sentiel yükle açılış ekranındaki görüntüyü ve smart kısmındaki verileri at ayrıca crystal disk mark yükle sol üste all a bas test bitince yolla.

Ayhan36

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
100
İsim
Ayhan
Hayır kronik sorunlu olduğu için 970 e kurdum.

Hayır denemedim. Siz yazınca hatırladım bu sefer bildirim gelmedi ama normalde Wattman bildirimini gönderiyordu. UV olaylarını bilmiyorum tam olarak nasıl oluyor.
Furmark testi yapar misiniz?

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hd sentiel yükle açılış ekranındaki görüntüyü ve smart kısmındaki verileri at ayrıca crystal disk mark yükle sol üste all a bas test bitince yolla.

her şey wattman değil adamın ssd si kronik sorunlu büyük ihtimal onda sorun çıkacak.
SSD'imin kronik sorunlu olduğunu biliyorum. M2 yi bu yüzden aldım. Şuan sadece bilgisayarda takılı duruyor içine oyun yüklerim durur diye.

Furmark testi yapar misiniz?
Tabii onu da yapacağım.

İsimyok08

80+ Bronze

her şey wattman değil adamın ssd si kronik sorunlu büyük ihtimal onda sorun çıkacak.
SU630'a kurmamış. Ve adam Wattman aldığını şimdi belirtti. Bu gibi şeyler çoğunlukla Wattman'dan olduğu için önerdim.

xSparkua.

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,975
İsim
Chloe Grace Moretz

Sistem özelliklerim:

Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte B450M S2H
Samsung 970 EVO 500 GB
Adata SU630 500 GB
hocam aynı sorunu bende yaşıyorum bilgisayar aniden kitleniyor ekipmanların ışığı gidiyor ve ne yaparsam yapayım pc yi kapa aç yapana kadar düzelmiyor 2-3 haftada 1 kere falan oluyor

TALHA MURAT

80+ Silver
SU630'a kurmamış. Ve adam Wattman aldığını şimdi belirtti. Bu gibi şeyler çoğunlukla Wattman'dan olduğu için önerdim.
Kusura bakma farketmemişim bu durumda dediğin gibi wattman hatası gibi.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Hahaha hocam bu nedir? SSD ölmüş. 😂
1623591097824.png

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,526
Üyeler