Neler Yeni

Ekranım gidiyor ve resetlemeden geri gelmiyor

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Öncelikle iyi forumlar herkese. Olayı daha detaylıca anlatmam gerekirse eğer nadiren olsa da bazı zamanlar ekranım gidiyor, klavye ve fare ışıklarım sönüyor, ardından ekran kartı fanları tam yükte dönmeye başlıyor. Ve bu olay ben bilgisayarı düğmesinden kapatıp açmadığım sürece düzelmiyor. Ben sorunun ekran kartında olduğunu düşünüp WHQL sürümü yüklemiştim. Sorun düzelmişti gibi. En azından aylardır karşılaşmamıştım öyle duruyordu. Şimdi az önce tekrardan yaşadım. Valoranttan çıktım. Video izlerken fare ve görüntü takılmaya başladı. Ardından dediğim olay yaşandı. Sizce neyden kaynaklı olabilir?

Sistem özelliklerim:

Sapphire Nitro+ RX 590 8 GB
Ryzen 5 1600 AF
Gigabyte B450M S2H
PNY XLR 8 EPIC-X RGB 16 GB (2x8) 3200 Mhz CL 16
Samsung 970 EVO 500 GB
Adata SU630 500 GB
Güç kaynağım sanırım Powerboost 600W olması lazım. Modelini bilgisayarı açmadan öğrenme imkanım var mıdır? Ama iyi bir şey olmadığını biliyorum.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Smart verilerinden gerçek sağlık değerini görebiliriz. HDD Sentiel biraz saçmalamış sanki :)
Smart veriler nedir? Başka bir program mı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani ssdnin aktif olduğu zaman dır gün olarak hesaplanır ama 24 ile çarpmalısın.
Neden 24 ile çarpıyorum. Çarpınca ortaya çıkan sayı ise 5112. Ne anlama geliyor şimdi bu? SSD kronik sorunlu biliyorum ama alalı 1.5 sene olmadı. Bir garantisi mevcut mudur acaba?

Yaptıktan sonra, OCCT indirin ve 5DK GPU testine sokun. Başarılı çıkarsa biraz daha UV deneriz.
Birde daha UV denemedim. İlk deneyimim olucak. Herhangi bir sorun çıkar mı? Ya da performans kayıbı olur mu?

İsimyok08

80+ Bronze

Neden 24 ile çarpıyorum. Çarpınca ortaya çıkan sayı ise 5112. Ne anlama geliyor şimdi bu? SSD kronik sorunlu biliyorum ama alalı 1.5 sene olmadı. Bir garantisi mevcut mudur acaba?
Smart sekmesine girmek için:
Adsız.png

Şu kısmı atman yeterli olacaktır :)
Adsız.png

TALHA MURAT

80+ Silver

Birde daha UV denemedim. İlk deneyimim olucak. Herhangi bir sorun çıkar mı? Ya da performans kayıbı olur mu?
Yani 5112 saat açık kalmış .

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4

İsimyok08

80+ Bronze

UV performansa etki etmez. En fazla olabilecek sonuç, voltaj düşük gelir ve sistem kendini kapatır, Wattman verir.

Bilgisayarınızı tekrar açtığınızda Voltaj ayarları sıfırlanmış bir şekilde duracaktır .

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Yani 5112 saat açık kalmış .
Peki bu değer ne anlama geliyor. SSD sağlığı yazma ile düşmez mi?

UV performansa etki etmez. En fazla olabilecek sonuç, voltaj düşük gelir ve sistem kendini kapatır, Wattman verir.

Bilgisayarınızı tekrar açtığınızda Voltaj ayarları sıfırlanmış bir şekilde duracaktır .
Anladım. Onu birazdan deneyeceğim.

İsimyok08

80+ Bronze

Dostum SSD'nin sağlığı sadece yazarak düşmez.

Sıcaklık yüzünden, fiziksel bir darbe yüzünden, elektrik kesintisi yüzünden (Çok rastlanmaz.)... Olabilir.

TALHA MURAT

80+ Silver

O değer ssd nin çok çalışıtğı anlamına geliyor ve kronik sorunlu olduğu için fişi çekecek.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dostum SSD'nin sağlığı sadece yazarak düşmez.

Sıcaklık yüzünden, fiziksel bir darbe yüzünden, elektrik kesintisi yüzünden (Çok rastlanmaz.)... Olabilir.
Anlıyorum. Aynısı M2 içinde geçerli mi? Elektrik kesintisine karşı bir önlem alabilirim o zaman. O da zarar görmesin.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
O değer ssd nin çok çalışıtğı anlamına geliyor ve kronik sorunlu olduğu için fişi çekecek.
İnanın hiç problem değil olmadı çöpe atarım. Depolama lazım olursa da HDD alırım. Sadece merak ettiğim bir garantisi var mı?

İsimyok08

80+ Bronze
Anlıyorum. Aynısı M2 içinde geçerli mi? Elektrik kesintisine karşı bir önlem alabilirim o zaman. O da zarar görmesin.
Elektrik kesintisi ile kolay kolay zarar görmez katı hal sürücüleri. Düşük bir ihtimal zaten. Rahat olabilirsiniz.

Jaess

80+ Gold
En İyi Cevap
4
3 Yıl veya 50 TBW Sınırlı Garanti
TBW: Terabytes Written değeri; SSD'lere yazılabilecek verilerin maksimum Terabyte değeridir.

Bu garantisiymiş. Eğer doldurmadıysam 50 TBW yi garanti kapsamına girer mi bu durum?

Genellikle sata ssdler için geçerli .
Elektrik kesintisi ile kolay kolay zarar görmez katı hal sürücüleri. Düşük bir ihtimal zaten. Rahat olabilirsiniz.
Anladım teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,614
Üyeler
164,882
Son üye
Luxyah
Top Bottom