Neler Yeni

Elektrik Fatura Sıkıntısı

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
Dostlar benim oturduğum yere gelen elektrik faturası 313 TL . Harcadığımız kilovat 215kw. Yan evimizde oturan ananeme gelen elektrik fiyatı'da 309 TL . Ama harcadıkları kilovat 142kw bu nasıl oluyor ? İşin içinden çıkamadım.Detaylara bakınca benim faturamda (Düşük tüketim bedeli 212TL) (Yüksek tüketim bedeli 44TL) (ETV payı 10 TL) üstüne'de vergiler gelince fiyat ortaya çıkıyor.Ama ananemin faturada bende olmayan ekstra ücretler var.Hepsi şöyle (Puant düşük tüketim bedeli=85TL) (Puant yüksek tüketim bedeli=Herhangi bir ücret yok) (Gece düşük tüketim bedeli=34TL) (Gece yüksek tüketim bedeli=Herhangi bir ücret yok) Bu ekstra ücretler bende yokken ananemde neden var ? Bunun sebebi nedir ? Mantıklı bir açıklaması var mıdır ?

Bura.K

80+ Silver
nereden anlıyacağız bunu ve tek zmaanlı daha iyi oluyor o zman mantıken
3 Zamanlı Tarife geçecekseniz gece kullanımı %62 daha uygun hale gelir. Sabah kullanım ise daha pahalı. Kullanım şekline göre değişir ancak Tek Zamanlı daha mantıklı. Tarifenizi öğrenmek için Elektrik Şirketi ile iletişime geçin.

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
3 Zamanlı Tarife geçecekseniz gece kullanımı %62 daha uygun hale gelir. Sabah kullanım ise daha pahalı. Kullanım şekline göre değişir ancak Tek Zamanlı daha mantıklı. Tarifenizi öğrenmek için Elektrik Şirketi ile iletişime geçin.
şimdi benim tarifem o zaman tek zamanlı mı oluyor ben daha fazla tüketiyorum ama az tükedenle aynı para geliyor

grimlex

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,034
İsim
eren tezer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Şimdi hesapladım da anlayamadım ya :D Normalde faturanız 400 TL civarı çıkması gerekiyor 215 KW için. Anlamadım vallahi.
hocam valla olay en basit şöyle anlatayım (fiyat belki şehirden dolayı değişiyordur edirnedeyim) benim fatura 215kw 313 tl diğer fatura 143kw 309 tl bunu çözemiyoruz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şimdi hesapladım da anlayamadım ya :D Normalde faturanız 400 TL civarı çıkması gerekiyor 215 KW için. Anlamadım vallahi.
hocam sağol konuyu çözdüm tarifeden dolayı :D

Son düzenleme:
Top Bottom