Elektrikden anlayan arkadaşlar bakabilir mi

CptSpork

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
721
Bütçe
350
bilgisayar odam için bi prize ihtiyacım var. Şu anda S-Link'in 5 li bir prizini kullanıyorum, kablosu 1.5m olduğu için yere bile anca temas ediyor, havada kalıyor. Monitörlerin güç kablosunuda bu prize taktığım için monitör kablosu çok zor yetişiyor. Bu yüzden masa üzerinde monitörlerin yerini istediğim gibi ayarlıyamıyorum.

2 Monitör, 1 Kasa (650w rampage psu), 1 tane gaming laptop ve modem fişleri bağlı olacak. Sorun yaşamıyacağım, kaliteli, ömürlük bir şey önerebilir misiniz?
Şu anda kullanmış olduğum S-Link'i yeni alacağım bir ürünle birlikte de uzatabilirim veyahut direkt şuanda kullanmış olduğumu aradan çıkartıp 3 metre kablosu olan tek bir üründe kullanabilirim.

Şöyle diyim sana kardeşimin masasında bir 3 lü piriz var ve bu priz

IMG_20230606_051724.jpg

aşağıdaki 3 lü ye bağlı (beyaz fiş 3lü) ve buradaki 3lü

IMG_20230606_051551.jpg

bu 5li ile beraber
IMG_20230606_051601.jpg

şuna bağlı
IMG_20230606_051606.jpg

bu şekilde yıllarca kullandım hiçbir sorun yaşamadım (5li ve kardeşimin masasındaki 3lü hiç full olmadı)

kasamda 650 w psu var şarj aletleri biri 25w ve iki tane 5w 2. sotoğraftaki modem 5w desem orada bide ince fiş var yazıcı için ona da çalıştığı zamanlar 30w desek monitör var bir tane toplam hepsi aynı anda çalışsa ve tam potansiyel çalışsa 720 w total gücü 1000 w olan bir kasa toplabilir oda bir prize takılabilir oyüzden no problem diye düşünüp yaptım ve bir sorun yaşamadım şuana kadar

Tunçmatik markasının prizlerini güvenle kullanabilirsin, şahsen kullanıyorum çoğu şirket tarafından da tercih ediliyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ancak orjinal olduğundan emin ol, sahteleri de üretiliyor olabilir, çoğu prizin üretiliyor.

Bütçeyi yükseltebilirsen bunu düşünebilirsin,

çok kaliteli ürün deneyimledim bunuda ,bende öneririm
Tunçmatik markasının prizlerini güvenle kullanabilirsin, şahsen kullanıyorum çoğu şirket tarafından da tercih ediliyor.

Ancak orjinal olduğundan emin ol, sahteleri de üretiliyor olabilir, çoğu prizin üretiliyor.

Bütçeyi yükseltebilirsen bunu düşünebilirsin,

Kullandığın cihazların toplam enerji tüketimi 3520 watt geçmiyorsa sorun olmaz.

Duvar prizleri 220 volt 16 amper 3520 watt gücünde yani tek bir prizden kaliteli kalın bir uzatma kablosu ile 3520 watt alabilirsin.

Daha sağlıklı olması için iki farklı prizden iki tane uzatma kablosu çekersen daha iyi olur. Tek kablo kullanırsan aşırı yüklenmede kablo ısınıp yanabilir, düşük enerji dalgalanması yaşayabilirsin cihazların bozulabilir.

Akım korumalı prizler yalnıca yüksek akıma karşı koruma sağlar, düşük akıma karşı maalesef koruma sağlamıyorlar. Oturduğun bölge de trafoda veya hatta arıza meydana gelir ve 220 volt gelmesi gerekirken daha düşük voltlar da enerji gelirse daire sigortalarınız da düşük akım rölesi, kaçak akım rölesi gibi sigortalar yoksa elektronik cihazlar zarar görebilir. Yıldırım düşmesi gibi durumlarda yüksek enerji gelebilir dairede yüksek akım sigortası yoksa yüksek akım korumalı priz yoksa elektronik cihazlar yine zarar görebilir.

Son düzenleme:
Kullandığın cihazların toplam enerji tüketimi 3520 watt geçmiyorsa sorun olmaz.

Duvar prizleri 220 volt 16 amper 3520 watt gücünde yani tek bir prizden kaliteli kalın bir uzatma kablosu ile 3520 watt alabilirsin.

Daha sağlıklı olması için iki farklı prizden iki tane uzatma kablosu çekersen daha iyi olur. Tek kablo kullanırsan aşırı yüklenmede kablo ısınıp yanabilir, düşük enerji dalgalanması yaşayabilirsin cihazların bozulabilir.

Akım korumalı prizler yalnıca yüksek akıma karşı koruma sağlar, düşük akıma karşı maalesef koruma sağlamıyorlar. Oturduğun bölge de trafoda veya hatta arıza meydana gelir ve 220 volt gelmesi gerekirken daha düşük voltlar da enerji gelirse daire sigortalarınız da düşük akım rölesi, kaçak akım rölesi gibi sigortalar yoksa elektronik cihazlar zarar görebilir. Yıldırım düşmesi gibi durumlarda yüksek enerji gelebilir dairede yüksek akım sigortası yoksa yüksek akım korumalı priz yoksa elektronik cihazlar yine zarar görebilir.

3lü prize 3lü priz taksam uzatıp 650w kasayı ve monitörü bağlasam sorun olur mu (prizler viko marka)

Olmaz ama ek yaparak kullanmak yerine tek bir kablo kullanmak daha sağlıklı olur
Hocam akım korumalı prizlerin kablosu standart 1.5m oluyor. 1.5m de bana yetmiyor. Yani ya akım korumasız 3m alıcam tek bi priz kullanıcam ya da akım korumalı alıcam 2 tane priz kullanıcam.

Şu ürünü almayı düşünüyorum. Piyasa fiyatı 500 TL, Bauhaus 285'e satıyor.

Şöyle diyim sana kardeşimin masasında bir 3 lü piriz var ve bu priz
aşağıdaki 3 lü ye bağlı (beyaz fiş 3lü) ve buradaki 3lü
bu 5li ile beraber
şuna bağlı
bu şekilde yıllarca kullandım hiçbir sorun yaşamadım (5li ve kardeşimin masasındaki 3lü hiç full olmadı)
kasamda 650 w psu var şarj aletleri biri 25w ve iki tane 5w 2. sotoğraftaki modem 5w desem orada bide ince fiş var yazıcı için ona da çalıştığı zamanlar 30w desek monitör var bir tane toplam hepsi aynı anda çalışsa ve tam potansiyel çalışsa 720 w total gücü 1000 w olan bir kasa toplabilir oda bir prize takılabilir oyüzden no problem diye düşünüp yaptım ve bir sorun yaşamadım şuana kadar
Hocam prizleri nasıl duvara sabitlediniz? Çift taraflı bant tutuyor mu?

duvara değil mobilya ya vidalamıştım hocam vidaları açınca arkadan kapağı vidalamıştım birinde diğerinin özel bi parçası vardı onu vidaladım ve prizi geçirdim öyle işte hocam
Hocam akım korumalı prizlerin kablosu standart 1.5m oluyor. 1.5m de bana yetmiyor. Yani ya akım korumasız 3m alıcam tek bi priz kullanıcam ya da akım korumalı alıcam 2 tane priz kullanıcam.

Şu ürünü almayı düşünüyorum. Piyasa fiyatı 500 TL, Bauhaus 285'e satıyor.

Hocam prizleri nasıl duvara sabitlediniz? Çift taraflı bant tutuyor mu?

Geri