Neler Yeni

Elektrikli bisiklet rksrd8 almayı düşünüyorum

Logicman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Lokman
Rks rd8 almayı düşünüyorum internetten baktığım kadarıyla mekanik fren yetersiz kalıyormuş ek fren mekanizması almayı tavsiye ediyorlar gaz kolunu ek olarak alınması gerekiyormuş sanırım genel bi bilgilendirme yaparsanız sevinirim

Makca42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Mehmet Akca
Çin malı bir bisiklet ve fiyatı 34 bin tl. Sözde katlanır ama 35 kg ağırlığı var. Elektrik aksamı ve bataryası kötü. İçine kocaman batarya koymuşlar ama yarısı boş sırf göstermelik. Alanlar fren sistemini değiştirmesi gerekiyor çünkü o ağırlığa üzerindeki fren yermiyor. Satış sonrası teknik servis ve garanti olayı insanı çileden çıkarır. Diyeceksin ki bunları nereden biliyorsun ve söylüyorsun. Yakın arkadaşlarım sürekli bu Rks ler arıza sebebiyle geliyor. Aynı zaman da bende bisikletçiyim anlıyorum. Bana kalırsa piyasada bulunan alba, himo vs gibi markaların katlanır elektrikli bisikletlerine yönelin.

TurkishAerospace

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
232
İsim
taha
bende bir süredir takip ediyorum rks baya satıyor. Bim de falan xs25 pro denk geldi. Alacaz madem iyisini alalım diye rd8 modeline bakıyordum. Arkadaşın dediği gibi garanti vs teknik problemde sorun oluyormuş. Araştırma içerisindeyim bende

Logicman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Lokman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Çin malı bir bisiklet ve fiyatı 34 bin TL. Sözde katlanır ama 35 kg ağırlığı var. Elektrik aksamı ve bataryası kötü. İçine kocaman batarya koymuşlar ama yarısı boş sırf göstermelik. Alanlar fren sistemini değiştirmesi gerekiyor çünkü o ağırlığa üzerindeki fren yermiyor. Satış sonrası teknik servis ve garanti olayı insanı çileden çıkarır. Diyeceksin ki bunları nereden biliyorsun ve söylüyorsun. Yakın arkadaşlarım sürekli bu Rks ler arıza sebebiyle geliyor. Aynı zaman da bende bisikletçiyim anlıyorum. Bana kalırsa piyasada bulunan alba, himo vs gibi markaların katlanır elektrikli bisikletlerine yönelin.
En çok satan ilk 10 arasında sürekli rks modellerden bahsediyorlar madem bu kadar kullanmışsız neden tercih ediliyor ki

Makca42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Mehmet Akca
En çok satan ilk 10 arasında sürekli rks modellerden bahsediyorlar madem bu kadar kullanmışsız neden tercih ediliyor ki
Birincisi ülkemiz bisiklet konusunda bilgisiz. Tipine aldanıp alan bir sürü insan var. Bisikletten anlamayan 1 ay önce aynı bisikleti alan adamlar öve öve bitiremiyor bisikleti Buda çoğu kişiyi cezbediyor.Ben yıllardır bisiklet ile iç içeyim kendimde eMTB sahibiyim. Bilgim de iyidir.
İkincisi Evet piyasada çok var çünkü bim satıyor ve daha öncede söyledim sırf tipi için alıyorlar yoksa bu paralar verilmez. Buna 34 vereceğime Xianomi Z20 himo yada Alba Fold 2 alırım daha ucuza ve daha kaliteli olur. Hemde rks kadar ağır olmazlar.

Logicman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Lokman
Birincisi ülkemiz bisiklet konusunda bilgisiz. Tipine aldanıp alan bir sürü insan var. Bisikletten anlamayan 1 ay önce aynı bisikleti alan adamlar öve öve bitiremiyor bisikleti Buda çoğu kişiyi cezbediyor.Ben yıllardır bisiklet ile iç içeyim kendimde eMTB sahibiyim. Bilgim de iyidir.
İkincisi Evet piyasada çok var çünkü bim satıyor ve daha öncede söyledim sırf tipi için alıyorlar yoksa bu paralar verilmez. Buna 34 vereceğime Xianomi Z20 himo yada Alba Fold 2 alırım daha ucuza ve daha kaliteli olur. Hemde rks kadar ağır olmazlar.
Mekanik fren ve hidrolik fren muhabbeti ne peki hocam mekanik frenler yetersiz kalıyor diyorlar rd8 de hidrolik var ama alba fold 2 de mekanik var

Makca42

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Mehmet Akca
Mekanik fren ve hidrolik fren muhabbeti ne peki hocam mekanik frenler yetersiz kalıyor diyorlar rd8 de hidrolik var ama alba fold 2 de mekanik var
Mekanik frenler yine disk kullanır ama tellidir. Hidrolik frenler araba frenleri şeklindedir hidrolik yağı vardır o sayede çalışır mekanik frenlere göre daha iyidir. Ama Hidrolik frenlerinde kalite kalitedir marka modele göre tek piston 2 piston 4 piston şeklinde modelleri vardır. Rks ler 35 kg albalar 18 kg civarı sanırım. 35 kg bir bisikleti üzerinde sürücüyle beraber tek piston bir hidrolik fren sistemi durdurmaz o yüzden daha kaliteli bir frene geçilmesi daha doğru olur. Alba hafifliğinden dolayı mekanik fren kullanabilir mekanik fren o ağırlıklara yeterli olabilir. Mesela bende Carraro Kifuka 29 eMtb var 24 kg daha ilk aldığım da tek piston hidrolik fren vardı. Bisikleti durduramadığı için 4 piston lu sisteme geçmek zordum kaldım.

Rks de bulunan fren sistemi Xod diye bir marka Shimano fren sistemi ile kıyaslanamaz bile. O yüzden rks alanlar değiştiriyor mecburen.

Üzerinde bulunan amortisörler felan çok kötü. Zaten daha önceki modelleri ağırlığından dolayı kırılıyordu yada sele borusunu gidonu eğenler oluyordu. Rk8 modelinde ortaya amortisör atmışlar darbeyi azarsın diye ama kötü malzeme kullanmışlar ne kadar dayanır muamma

Son düzenleme:

Logicman

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Lokman
Mekanik frenler yine disk kullanır ama tellidir. Hidrolik frenler araba frenleri şeklindedir hidrolik yağı vardır o sayede çalışır mekanik frenlere göre daha iyidir. Ama Hidrolik frenlerinde kalite kalitedir marka modele göre tek piston 2 piston 4 piston şeklinde modelleri vardır. Rks ler 35 kg albalar 18 kg civarı sanırım. 35 kg bir bisikleti üzerinde sürücüyle beraber tek piston bir hidrolik fren sistemi durdurmaz o yüzden daha kaliteli bir frene geçilmesi daha doğru olur. Alba hafifliğinden dolayı mekanik fren kullanabilir mekanik fren o ağırlıklara yeterli olabilir. Mesela bende Carraro Kifuka 29 eMtb var 24 kg daha ilk aldığım da tek piston hidrolik fren vardı. Bisikleti durduramadığı için 4 piston lu sisteme geçmek zordum kaldım.

Rks de bulunan fren sistemi Xod diye bir marka Shimano fren sistemi ile kıyaslanamaz bile. O yüzden rks alanlar değiştiriyor mecburen.

Üzerinde bulunan amortisörler felan çok kötü. Zaten daha önceki modelleri ağırlığından dolayı kırılıyordu yada sele borusunu gidonu eğenler oluyordu. Rk8 modelinde ortaya amortisör atmışlar darbeyi azarsın diye ama kötü malzeme kullanmışlar ne kadar dayanır muamma
Anladım hocam çok teşekkür ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,119
Üyeler
165,637
Son üye
nova2312
Top Bottom