Neler Yeni

En hızlı alınabilir sata ssd önerisi

Sefather

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Sefa
Arkadaşlar gigabyteA520m-k-v2 anakartım var. Bildiğiniz üzere m2 ssd slotu 1 tane var. Bu yüzden mecburi olarak sata ssd almam gerekiyor. Fakat gördüğüm kadarıyla bu sataların en fazla 500 mb/s civarı yazma okuma hızları var. Alabileceğim en hızlı sata ssd , m2 ssd lere en yakın hızda olan sata ssd nedir acaba veya varmı önerisi olan (bütçe sorun değil).

Dahası  
Reaksiyon skoru
924
İsim
Yuzarsef
onların sınırı 500mb/s diye biliyorum ben sata bağlantısı ile verilebilecek en yüksek hız o olduğu için hepsinde hemen hemen aynı hız oluyor.

Mr. Bean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mr. Bean
Arkadaşlar gigabyteA520m-k-v2 anakartım var. Bildiğiniz üzere m2 ssd slotu 1 tane var. Bu yüzden mecburi olarak sata ssd almam gerekiyor. Fakat gördüğüm kadarıyla bu sataların en fazla 500 mb/s civarı yazma okuma hızları var. Alabileceğim en hızlı sata ssd , m2 ssd lere en yakın hızda olan sata ssd nedir acaba veya varmı önerisi olan (bütçe sorun değil).
M.2 Dönüştürücü Alıp Sata Yerine M.2 SSD Takabilirsin .

Sefather

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Mr. Bean

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Mr. Bean
hocam bu dönüştürücü ile hız düşüyor ve sata ssd ile hemen hemen aynı duruma geliyor diye söylüyorlar konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
Anakartında 2 Ekran Kartı Girişi Olsaydı Hız Düşüşü Yaşamazdın Ama Olmadığı İçin Hız Düşüşü Olacaktır Ama Şu Yönden Bak Elinde Sata Yerine M.2 SSD Olacak İlerde Anakart Değiştirirsen İşine Yarayacaktır . Yinede Sataya Göre Daha İyi Verim Alırsın .

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,693
İsim
misfit
Anakartında 2 Ekran Kartı Girişi Olsaydı Hız Düşüşü Yaşamazdın Ama Olmadığı İçin Hız Düşüşü Olacaktır Ama Şu Yönden Bak Elinde Sata Yerine M.2 SSD Olacak İlerde Anakart Değiştirirsen İşine Yarayacaktır . Yinede Sataya Göre Daha İyi Verim Alırsın .
Önerdiğin güzel M2 dönüştürücü var mı? Boşta slot olmadığı için eskisini kullanamıyorum bende.

Sefather

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Sefa
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
önerebileceğiniz dönüştürücü ve m2ssd var mı peki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerdiğin güzel M2 dönüştürücü var mı? Boşta slot olmadığı için eskisini kullanamıyorum bende.
sata kısmında nerelerde yavaşlığı hissediyorsun hocam örnek veriyorum dosya yükleme vs. dışında o diske yüklediğin oyunu oynarken bi sıkıntı yaşıyor musun

Whoose11

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
119
İsim
Osman
Kafamda bol soru işareti oluştu.

Teslimat anlamında mı "en hızlı"
Yazma anlamında mı "en hızlı"
Yoksa okuma anlamında mı "en hızlı"

?

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,693
İsim
misfit
önerebileceğiniz dönüştürücü ve m2ssd var mı peki

sata kısmında nerelerde yavaşlığı hissediyorsun hocam örnek veriyorum dosya yükleme vs. dışında o diske yüklediğin oyunu oynarken bi sıkıntı yaşıyor musun
Dosya aktarımı dışında oyunlarda neredeyse pek bir fark yok. Ben çok dosya aktardığım için Crucial T500 aldım, bir kaç sene idare eder beni. SATA'lar artık M2'den daha pahalı, mümkünse M2 alıp yanına dönüştürücü almak çok daha mantıklı arkadaşın dediği gibi. İleride anakartı yükseltirsen boşta olan slota takarsın.

Sefather

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Sefa
Dosya aktarımı dışında oyunlarda neredeyse pek bir fark yok. Ben çok dosya aktardığım için Crucial T500 aldım, bir kaç sene idare eder beni. SATA'lar artık M2'den daha pahalı, mümkünse M2 alıp yanına dönüştürücü almak çok daha mantıklı arkadaşın dediği gibi. İleride anakartı yükseltirsen boşta olan slota takarsın.
peki dönüştürücü olarak önerin varmı hocam

mucel

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
130
İsim
Muhammet Ali Seviptekin
hocam dönüştürücü m2 nin sağlığını olumsuz etkilemezmi? bilmediğimden soruyorum

Sefather

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Sefa
hocam şimdi baktım da sanırım benim anakartta PCİ EXPRESS 3.0 DESTEĞİ VE X4 SLOT GİRİŞİ VAR yani 4gb lık dosya aktarım hızına kadar dönüştürücü ile alabilirim. Olayı yanlış mı anlamışım acaba ?

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,693
İsim
misfit
hocam dönüştürücü m2 nin sağlığını olumsuz etkilemezmi? bilmediğimden soruyorum
Sağlığı etkilemez. Sadece SATA hızında çalıştırır.

peki dönüştürücü olarak önerin varmı hocam
Bende arıyorum dönüştürücü, UGreen'in dönüştürücüleri var ama ne kadar iyidir bilmiyorum.

hocam şimdi baktım da sanırım benim anakartta PCİ EXPRESS 3.0 DESTEĞİ VE X4 SLOT GİRİŞİ VAR yani 4gb lık dosya aktarım hızına kadar dönüştürücü ile alabilirim. Olayı yanlış mı anlamışım acaba ?
Doğru anlamışsın. PCI 3.0 ise max 3.5-4 arası hız alabiliyorsun. Direkt kendimi örnek vereyim, aldığım SSD 7300/6900 hız verebiliyor fakat anakartım PCI 3.0 olduğu için aşağıdaki sonuçları alıyorum. Alacağın dönüştürücüde ise max 500 alacaksın. İleride anakartı yükselttiğinde boş slota takıp vadedilen hızları alabilirsin.
crucialtest.png

Top Bottom