Anakart Asus Tuf Gaming B550M Plus Wifi. Ağ kartını bilmiyorum. Cat6 kablo olup olmadığını nasıl anlarım?Ethernet kablon nedir? Kullandığın anakart ya da ağ kartı nedir?
Cat6 yada Cat5 olduğunu nasıl anlarım?Kablonun cat6 olduğuna emin misin? Cat5 kabloysa max 100mbps veri aktarabilir. Ondan dolayı tam hızını alamıyorsundur
Yani %90 cat5 olduğu için 100mbps'yi geçemiyorsun. Kaç metre ethernet kablosu çekili mdoemden bilgisayarına? Çok ucuz kablodur cat6. Yakınında elektrikçi vb. bir dükkan varsa gidip alabilirsiniz kaç metre lazımsa.Anakart Asus Tuf Gaming B550M Plus Wifi. Ağ kartını bilmiyorum. Cat6 kablo olup olmadığını nasıl anlarım?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Cat6 yada Cat5 olduğunu nasıl anlarım?
Anakart tarafında sorun yok. Kablonun üstünde belirli aralıklarla yazı yazar, bu yazılarda kabloyu dair bilgiler yer alır. Buradan öğrenebilirsiniz.Anakart Asus Tuf Gaming B550M Plus Wifi. Ağ kartını bilmiyorum. Cat6 kablo olup olmadığını nasıl anlarım?
Cat6 yada Cat5 olduğunu nasıl anlarım?
14627 samm 9/125 G657 A2 F/O Gigafiber Cable yazıyor.Anakart tarafında sorun yok. Kablonun üstünde belirli aralıklarla yazı yazar, bu yazılarda kabloyu dair bilgiler yer alır. Buradan öğrenebilirsiniz.
Kabloda da sorun yoksa ağ bağdaştırıcısı üzerinden maksimum bant genişliğini ayarlayın.
Hocam yazdığınız kablo fiberoptik kablo. Anakarta bu kablo ile mi takıyorsunuz? Sanki yanlış kabloyu bakmışsınız gibi geldi ama.Cat6 yada cat5 ile alakalı bir şey göremedim. Değişik terimler var ve gigafiber yazıyor. Modemde gigabit hızı destekliyor.
14627 samm 9/125 G657 A2 F/O Gigafiber Cable yazıyor.
Evet.Anakarttan modeme gelen kabloyumu sordun?
Şimdi baktım Gpon’dan modeme gelen kablo Cat5Hocam yazdığınız kablo fiberoptik kablo. Anakarta bu kablo ile mi takıyorsunuz? Sanki yanlış kabloyu bakmışsınız gibi geldi ama.
Sorunu çözmüş olduk o zaman. Kabloyu değiştirmeniz gerekiyor.Şimdi baktım Gpon’dan modeme gelen kablo Cat5