Neler Yeni

Ev içi Tesisatı yenilemek?

Behram

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
272
İsim
Abdurrahman
Modem turktelekomun verdiği 5 yıllık modem yeni modem alacağim fakat karar veremedim.
Alacaksan Keenetic extra dsl al bu modem efsanedir. istediğin her şeyi yapabilirsiniz SNR ayarlayarak istediğin hıza çıkabilirsin.

frix

80+
Evet, tespitin doğru, fayda edebilir.
TT kullanıyorsan ankastrede sorun var diyerek ekip iste, ankastreden ölçüm yapsınlar. Bu sırada yanlarında olup gözlemle. Maksimum ulaşılabilecek hızı sana söyleyeceklerdir. Ona göre aksiyon alır, gerekirse tekrar kablo döşeyebilirsin. Nexans marka CAT6 kablo işini görecektir. Ankastre bağlantısını da yak konnektörle yaparsan oksitlenme riskini de ortadan kaldırırsın, daha stabil bağlantın olur.

Eğer bu fayda etmezse çözüm olasılığı düşüyor maalesef. Bağlı olduğun saha dolabı/santral gereğinden fazla kullanıcıya sahip demektir, kapasite sorunu kısacası. O yüzden ulaşılabilir hızın düşer. Aynı binada daha fazla hıza ulaşabilen varsa kesin kanıt olacaktır, bu durumda da iç tesisatta sorun yoksa port değişimi denenebilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Engine
20221110_122513.jpg

Ankastre durum na nay. Regletler düşmüş sanırım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Engine
Altyapı sorgulamada 73 Mbps gözüküyorsa bunun bir kaç sebebi olabilir.
Öncelikle iyimser ihtimali söyleyeyim, şuan kullandığın saha dolabı yerine daha yakın bir dolaba internetin taşınabileceği için altyapı sorgulamada daha yüksek hız görebilirsin.

Diğer ihtimaller ise bina içi tesisat kaynaklı.
Tabii bu sorun direk kablodan kaynaklanmayabilir. Bina girişindeki dolapta (saha dolabı değil) soketlerde oksitlenme varsa hızda düşüşler yaşanabilir. TTneti arayıp bunu talep edin.
Bir diğer sebep 1 adet ethernet kablosundan 2 3 daireye internet dağıtımı yapılıyorsa olur. Örneğin 2. kata kadar tek kabloyla internet iletilip 3. katta bu kablolar ek yapılarak dağıtıldıysa sinyaller birbirini etkiliyor demektir. O tek kabloyu değiştirip tek tek kablo çekilmeli.
Eklemelerde hızı etkiler.
@Mehmet Yılmaz @Hidro Dinamik @EFI Shell

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
asemo boa
regletin dusmesi bişeyi ifade etmiyor. hız olayı santrale olan uzaklıgınla alakalı. fiber olsa iş değişir ama senin baglantın klasik adsl vdsl dediğimiz cinsten. görevli gelir regletten ölçüm yapar 75mb gelirse reglete fakat sen evde alamazsan 1 modem arızalı 2 kablo kesiti devreye girer. bazı ev tesisatlarında özellikle 5+ katlı evlerde cat3 kullanıldıgında hız üst katlarda degisebildiğini gördüm. yani tesisat cat3 se cat6 kablo ceksen hersey oke olur reglete gelen sanada gelir. kabloyuda kendin cekebilirsin cok basit elektrikçi gelse en az 500liradan aşağı almaz işçiliği.

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Engine

regletin dusmesi bişeyi ifade etmiyor. hız olayı santrale olan uzaklıgınla alakalı. fiber olsa iş değişir ama senin baglantın klasik adsl vdsl dediğimiz cinsten. görevli gelir regletten ölçüm yapar 75mb gelirse reglete fakat sen evde alamazsan 1 modem arızalı 2 kablo kesiti devreye girer. bazı ev tesisatlarında özellikle 5+ katlı evlerde cat3 kullanıldıgında hız üst katlarda degisebildiğini gördüm. yani tesisat cat3 se cat6 kablo ceksen hersey oke olur reglete gelen sanada gelir. kabloyuda kendin cekebilirsin cok basit elektrikçi gelse en az 500liradan aşağı almaz işçiliği.
giriş katta oturuyorum modemle ankastre arası Max 20 Metre

Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Engine
mahallendeki santral kutusuna uzaksan hız değişimi olabilir. cihazla gelicek binadaki regleti ölçücek eğer hız tamsa arızayı modemde arıcaksın. modem sorunlu degılse tesisattan yapabilir.
Şuan Türktelekomdayım(12mbps) 2 Hafta sonra sağlayıcı değiştiricem.Nasıl bir yol izlemeliyim.

sasamblae

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
302
İsim
asemo boa
Şuan Türktelekomdayım(12mbps) 2 Hafta sonra sağlayıcı değiştiricem.Nasıl bir yol izlemeliyim.
apartman altyapını sorgulattır bütün internet sağlayacılardan. örneğin ben TT 12mbit verirken vodafone bana 100mb alt yapı cıkarmıstı. sebebi ise TT nin vdsl slotu doluydu fakat vodafone vdsl slotunda bos yer oldugu ıcın bana bunu saglayabildi. bende vodafone kullanmaya baslamıstım. her sağlayıcının santrali direkleri vb ortak genellikle. bana yogunluga gore bazı yerlerde doluluk bosluk oluyor TT bana bos yer olursa verebiliriz demişti. ilk önce en yüksek mb veren firmayı tercih et arastır ve altyapını sorgulattır. internetini baglat sonrasındaki aşamalar baglandıktan sonra. eger mahalle sokakta alt yapı müsait değilse ne veriyorlarsa onla yetiniceksin.

Hidro Dinamik

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
İlk bahsettiğim ihtimalden mi kaynaklanıyor diye 75mbps e geçmeyi beklemeni öneririm. Boşuna zamanını veya paranı harcama. Taahhütlü bir internet kullanmak istiyorsan da ilk başta taahhütsüz iss seçip sonrasında duruma göre iptal eder taahhütlüye geçebilirsin.

Örneğin adsl altyapı kullanırken saha dolabım 900 metre ileride gözüküyordu ve en fazla 14-15 mbps hız alabiliyordum. Evimin yakınına vdsl saha dolabı koyup aktifleştirdiklerinde altyapı sorgulamada 80 mbps hız alabileceğim ve saha dolabının 100 metrede olduğu gözükmeye başladı. Tabii o süreçte modem arayüzünde erişebileceğim hızda haliyle çok daha düşüktü.

Eğer bu şekilde bir sorun yoksa sorunu öyle irdeleriz.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,002,465
Üyeler
158,790
Son üye
Hagonkiller
Top Bottom