Ev satışı ankastre problemi

Reaksiyon skoru
0
yaklaşık 2 hafta once icinde kiracı olan evimizi sattık.bugun satin alan kisi bizi arayarak ankastre ve firin kiracının mış bana 80 bin tl gonderin diyor bize alirken ankastre fırın benim mi diye sormadi bizde boyle birsey demedik cunki biz evi 0 aldık ve direk kiracı oturdu eve bizi mahkemeye vereceğini söyledi sizce kim haklı

Alıcı, ankastreyi evden ayrı tutmak istiyorsa tek yapabileceği şey mahkemeye gitmek. Ama büyük ihtimalle mahkeme, ankastreyi evin demirbaşı sayar ve davayı reddeder. Yani alıcının sizden 80 bin TL alma ihtimali yok ve bunu sözleşmede belirtilmediyse hiç birşeyde yapamaz ama bir avukata gitmenizde fayda var ve 0 binada zaten ankastre fırında evle beraber alıcıya teslim edilir sonradan takılan kiracınındır giderken götürebilir yani ama eve ilk takılan fırın ankastre geri takılması şartı ile

Şöyle biz evi 6 yıl önce sıfır aldık ama fırın ankastre vs ile almadık ve taktirmadık aldığımız şekilde kiraya verdik fırın ve ankastre kiracının

Şöyle biz evi 6 yıl önce sıfır aldık ama fırın ankastre vs ile almadık ve taktirmadık aldığımız şekilde kiraya verdik fırın ve ankastre kiracının
• Satışta belirtilmediyse:
Satış sözleşmesinde “ankastre ürünler dahildir” gibi bir ifade yoksa, alıcı bu ürünlerin dahil olduğunu varsayamaz. Bu durumda alıcının talebi hukuki dayanak taşımayabilir.
• Mahkemeye veririm tehdidi:
Mahkemeye başvurma hakkı herkesin vardır, ancak bu durumda alıcının ispat yükümlülüğü var. Yani, ürünlerin size ait olduğunu ve satışa dahil olduğunu kanıtlaması gerekir.

Satarken herhangi bir sozlesme yapmadık biz evi 0 aldık 6 yıl önce ve ankastre fırın yoktu alırken o şekilde kiraya vermiştik fırın ve ankastre kiracının

Satarken herhangi bir sozlesme yapmadık biz evi 0 aldık 6 yıl önce ve ankastre fırın yoktu alırken o şekilde kiraya vermiştik fırın ve ankastre kiracının
burayı şimdi okuyorum evi ankastre ve fırınsız aldıysanız ve sözleşmedede yazmıyorsa eve dahil değildir kiracı taktırıp kullandıysa kiracınındır ve o evi yapan mütahit ile konuşup projesini gösterebilir fırınla fln teslim edilip edilmediğide yazar

Siz satış olayını yaparken evde bulunan taşınmazları söylemediniz mi? Söylemediyseniz olay size patlayabilir ama kafasına göre fiyat biçemez buna. En kötü gidersiniz ŞOK'ta satılan ankastrelerden alırsınız 10k ya falan. Mahkemeye de verecekse versin.

Söylemedik çünkü sorulmadı sürekli ev alip satan insanlar değiliz

Abi yorumlara bakıyorum da siz nerede yaşıyorsunuz hangi sıfır topraktan çıkma evde ankastre fırın ocak davlumbaz vs. takılı geliyor? Bizim buralarda ev sahibi kendi koyar, sıfır eve müteahhitin koyduğu nerede görülmüş.
Öte yandan yeni ev sahibi ankastreyi vermezse eski kiracı istihkak davası açabilir, verirse de yeni ev sahibi size dava açabilir. Ankastre kiracının, alıp götürecek dememişsiniz adama, satarken de orada bırakmışsınız. Satışın içinde olduğu izlenimini sağlamışsınız. Alan adamın 3. kişinin yani eski kiracının malı olduğundan haberi yok. Hatalı olan sizsiniz kısacası, 80k yerine aynı mallara eş değer 2. el ankastre gönderin gitsin ya da davayla uğraşın. Detaylı bilgi olmadığından hangisi daha yararınıza olur bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,636
Üyeler
183,450
Son üye
Samet.35
Geri