Neler Yeni

Yardım Evdeki Internet Karmasasi

n3r3plAx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
126
İsim
Alperen Öz
Instagram
https://www.instagram.com/alperenoz._/
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199042251799/
Twitter
alperenoz58
Facebook
alperen.oz.319
Discord
n3r3plax
Bütçe
3000
Merhabalar herkese.
Superonline 1000mbps internete sahibim be wifi6 destekli bir modem verdiler. Çocuk odasında duruyor modem çünki pc orada. Yeni ps5 aldım ve salondaki tv ye bağladım ps5 interneti için çocuk odasından salona ethernet kablosu çektim. Salonda vakit geçirdikçe farkettim ki telefonların wifilerinin bağlantısı koopuyor aradaki mesafeden dolayı. Araştırdım router alırsam çözülür dediler. Birkaç sorum var yardımcı olursanız sevirinirm.

1)Routerı salona koyup modemden gelen ethernet kablosuyla ruterı aynı modem gıbı kullanabılır mıyım?
2) Wıfı 6 desteklı modemı wıfı 7 desteklı routera baglarsam wıfı 7 alabılır mıyım?
3) Hangi cihazı önerirsiniz?

Biraz uzun ama yardımcı olursanı sevinirim.

cornlov

80+ Bronze
Bilgim yok ama
Chatgpt;
"1) Router’ı salona koyup, modemden gelen ethernet kablosuyla router'ı aynı modem gibi kullanabilir miyim?

Evet, router’ı salona koyup modemden gelen ethernet kablosunu kullanarak internet bağlantısını salona taşıyabilirsiniz. Bu durumda router, modemle aynı ağ üzerinden çalışacak, ancak sizin evde daha geniş bir Wi-Fi alanı oluşturacaktır. Router’ı Access Point (AP) modunda kullanmak en iyi seçenek olacaktır. Bu sayede sadece Wi-Fi sinyalini güçlendirir, modemle olan bağlantı da kesilmez.

Eğer router’ı router modunda kullanmak isterseniz, yeni bir ağ oluşturmuş olursunuz, ama bu genellikle istemediğiniz bir durumdur çünkü iki ayrı ağ oluşur ve cihazlar birbirini göremeyebilir. Bu yüzden Access Point modu kullanmak daha uygun olacaktır.

2) Wi-Fi 6 destekli modemim ile Wi-Fi 7 destekli router’a bağlarsam, Wi-Fi 7 alabilir miyim?​

Wi-Fi 7 teknolojisini kullanabilmek için router’ınızın Wi-Fi 7 desteği olmalı. Wi-Fi 7 destekli bir router’ı Wi-Fi 6 destekli bir modem ile bağlarsanız, modeminiz Wi-Fi 6’yı desteklediği için Wi-Fi 7'nin sunduğu hız ve özelliklerden tam anlamıyla faydalanamazsınız. Ancak, router Wi-Fi 7 destekliyorsa, modemden gelen internet hızını ve wifi kapsama alanını daha iyi dağıtabilirsiniz. Bu durumda Wi-Fi 7'nin sağladığı bazı özelliklerden yararlanırsınız, fakat Wi-Fi 6’dan daha hızlı olmasından tam anlamıyla faydalanmak için modeminizin de Wi-Fi 7 desteğine sahip olması gerekebilir."

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,074,353
Üyeler
170,709
Son üye
adammısın
Top Bottom