Neler Yeni

Evga Ekran Kartı Piyasasından Çekiliyor

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
1999 dan beri iş birliği yaptığı NVDİA ile bağını kopartmış Evga . 4000 serisinde yok artık . Karmarjın düşmesi , satışlarda beklediğini yakalayamaması ve üretimde maliyetlerin artmasından ( Nvidia baskısı) . Anlaşmayı bozmuş .
Umarım farklı bir atılım yapıp AMD de göz kırpar da dengeleri değiştirir diyorum .
Ben şahsen üzüldüm bu duruma .
Var olan ekran kartlarına da desteği kesmeyeceğini belirtmiş .

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Fiyatlar bütün firmalar için artmış durumda ayakta duramamasi kendi izlemiş olduğu yanlış politikalar bence neden diğer firmalarda bişey yok galax diye alınmaz denildi kötü denildi adamlar 94 de kuruldu 99 dan beri de nvdia ile anlaşmalı olarak devam ediyor birazda vizyon lazım diye düşünüyorum

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fiyatlar bütün firmalar için artmış durumda ayakta duramamasi kendi izlemiş olduğu yanlış politikalar bence neden diğer firmalarda bişey yok galax diye alınmaz denildi kötü denildi adamlar 94 de kuruldu 99 dan beri de nvdia ile anlaşmalı olarak devam ediyor birazda vizyon lazım diye düşünüyorum
Karşılaştırma baştan sona yanlış . Galaxın kullandığı kapasitör , kondansitör , blok , termal pad vb vb ne ki ? Evganın yanında . Bir taraf maybach bir taraf serçe . Videoyu izledikten sonra yaptığı açıklamalara bakarsan , üst seviye modellerden zarar ettiği , farklı satış politikası uygulaması gerektiğini nvdianın söylemesi . Alt seviye kartlarda bir sorun olmadığını ama nvdianın üst seviye kartlarda baskı kurması gibi gibi birçok sebebi var şirketin .
Evga bobin sarım teknolojisinde lider bu arada , rog thorlara , corsairlere bu işin temelini veren firma Evga . PSU konusunda dünya geneli %20 lık bir pazar payı var ki hiç azımsanacak değil . OC model anakart konusunda Amerika'da %50 den fazla bir pazar payı var ki bu da hiç azımsanacak bir oran değil . ( Adamlar 2 slot ramli anakartların veri yolunu daha düzgün kullandığını , OC ye daha müsait olduğunu keşfettiğinde Asus roglar daha bez bağlıyordu ) Adamların söylediği şey basit , kalitemi ucuza satmıyorum.
Şu haberin araba sektöründe Ferrari'nin artık tüm araçlarım elektrikli model olarak çıkacak demesi gibi bir şey .

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Karşılaştırma baştan sona yanlış . Galaxın kullandığı kapasitör , kondansitör , blok , termal pad vb vb ne ki ? Evganın yanında . Bir taraf maybach bir taraf serçe . Videoyu izledikten sonra yaptığı açıklamalara bakarsan , üst seviye modellerden zarar ettiği , farklı satış politikası uygulaması gerektiğini nvdianın söylemesi . Alt seviye kartlarda bir sorun olmadığını ama nvdianın üst seviye kartlarda baskı kurması gibi gibi birçok sebebi var şirketin .
Evga bobin sarım teknolojisinde lider bu arada , rog thorlara , corsairlere bu işin temelini veren firma Evga . PSU konusunda dünya geneli %20 lık bir pazar payı var ki hiç azımsanacak değil . OC model anakart konusunda Amerika'da %50 den fazla bir pazar payı var ki bu da hiç azımsanacak bir durum değil . Adamların söylediği şey basit , kalitemi ucuza satmıyorum.
Tamam ama Asus MSI vb gibi markalar da büyük ciddi Pazar payları var maaliyeti düşürüp sürüme devam edilseydi farkli bişey demiyorum çekilmek çözüm değil yeniden planlama yapılması lazımdı bence zorluk görüp çekilmek Evga gibi dev bir markaya yakışmıyor

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam ama Asus MSI vb gibi markalar da büyük ciddi Pazar payları var maaliyeti düşürüp sürüme devam edilseydi farkli bişey demiyorum çekilmek çözüm değil yeniden planlama yapılması lazımdı bence zorluk görüp çekilmek Evga gibi dev bir markaya yakışmıyor
Buna katılıyorum evet . Muhtemelen ya da gönlümden geçirdiğim AMD ye yönelmesi markanın . Hele ki AMD evgayı elinde tutabilmek için ilk birkaç yıl farklı iltimaslar dahi geçecektir . Ama ekstra boost girdiğinde işin içine watmann olaylarını çözmeleri lazım 😂

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Buna katılıyorum evet . Muhtemelen ya da gönlümden geçirdiğim AMD ye yönelmesi markanın . Hele ki AMD evgayı elinde tutabilmek için ilk birkaç yıl farklı iltimaslar dahi geçecektir . Ama ekstra boost girdiğinde işin içine watmann olaylarını çözmeleri lazım 😂
Evga zoru görünce kaçarsa kimse bişey yapamaz bu pazar zorlu çetin ve rakip çok fazla başarılı olması için fiyat performans yapması lazım bizim kartlarda kullanılan bileşenler üst seviye askerî sınıf maaliyet yüksek diye çekiliyoruz demesi çok yanlış bişey daha çok çalışıp en uygun fiyatla son kullanıcıya sunması gerekiyor aynı kart RGB fan blokları kalın kaliteli vs diye aradaki fiyat farkını aşırı yaparsa Boyle olur biraz da maaliyeti düşürmek için gerekeni yapması lazım bak Sapphire Asus vs kartları aşağı yukarı uygun fiyatlı oluyor onların kötü olduğu anlamına gelmez bu çoğu müşteri fiyata bakıyor bunu görmesi lazım firmaların

nightfall

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
Kasım Can
Vicdansızlar hemen değiştirmişler Vikipedi sayfasını 😅 Hayatımda hiç sistem toplamadım ama Evga'yı nedense severdim, haberi duyunca üzüldüm. Geçmişler olsun 🙁

Screenshot_20220917_092429.jpg

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
1999 dan beri iş birliği yaptığı NVDİA ile bağını kopartmış Evga . 4000 serisinde yok artık . Karmarjın düşmesi , satışlarda beklediğini yakalayamaması ve üretimde maliyetlerin artmasından ( Nvidia baskısı) . Anlaşmayı bozmuş .
Umarım farklı bir atılım yapıp AMD de göz kırpar da dengeleri değiştirir diyorum .
bu üzdü ya dünyanın en iyi ekran kartı markasıydı havalı logosu olmadığı ve diğer marka fanboyları yüzünden satışlar istediği gibi olmadı. asus msi falan evganın yanında hiçbisey ama işte.
inşallah amd'yle anlaşma yaparlar bidaha evga ekran kartı görememek üzücü olur her kartın üstünde made in china yazcak yoksa

Smith & Wesson

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
933
İsim
Burak küçüksubaşı
Fİrma küçülmeye gidiyor çünkü zota,gigabyte,hatta galax ile bile yarışamıyor maliyetleri yükseldi kartların ve gelirleri iyi değil firmanın.

TİTAN.

80+ Platinum
O7

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
Evga zoru görünce kaçarsa kimse bişey yapamaz bu pazar zorlu çetin ve rakip çok fazla başarılı olması için fiyat performans yapması lazım bizim kartlarda kullanılan bileşenler üst seviye askerî sınıf maaliyet yüksek diye çekiliyoruz demesi çok yanlış bişey daha çok çalışıp en uygun fiyatla son kullanıcıya sunması gerekiyor aynı kart RGB fan blokları kalın kaliteli vs diye aradaki fiyat farkını aşırı yaparsa Boyle olur biraz da maaliyeti düşürmek için gerekeni yapması lazım bak Sapphire Asus vs kartları aşağı yukarı uygun fiyatlı oluyor onların kötü olduğu anlamına gelmez bu çoğu müşteri fiyata bakıyor bunu görmesi lazım firmaların
Bahsettiğin ürünler dengi olsa katılacağım fakat değil işte . Ftw3 u rogdan iyi iş çıkartıyor , xc black tufdan iyi iş çıkartıyor , yani liderin önünde geliyor. Asusun da rog için satış politikası aynı aslında . Değişen bir şey yok .
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu üzdü ya dünyanın en iyi ekran kartı markasıydı havalı logosu olmadığı ve diğer marka fanboyları yüzünden satışlar istediği gibi olmadı. asus msi falan evganın yanında hiçbisey ama işte.
inşallah amd'yle anlaşma yaparlar bidaha evga ekran kartı görememek üzücü olur her kartın üstünde made in china yazcak yoksa
Katılıyorum , umarım anlaşmayı yapıp , nvidiayı taşıdığı gibi AMD yi de başka bir boyuta taşırlar.

ardaaaq

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,193
İsim
Songül
belki kaliteyi düşürmek istememişlerdir rog strixin üretim maliyeti 700tl'yse ftw3'ninki 1500tl falan masraftan kaçmıyorlar ama dual pulse gibi giriş seviyesi bir model çıkartabilirlerdi yazık olmuş ya bidaha abd üretimi ekran kartı göremicez yoksa

Fireable

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
692
İsim
Alper Parlak
Bahsettiğin ürünler dengi olsa katılacağım fakat değil işte . Ftw3 u rogdan iyi iş çıkartıyor , xc black tufdan iyi iş çıkartıyor , yani liderin önünde geliyor. Asusun da rog için satış politikası aynı aslında . Değişen bir şey yok .
FTW3'ün kaybı bence çok büyük oldu. Soğutması muazzamdı.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,032,799
Üyeler
163,726
Son üye
khanivore23