Neler Yeni

Excalibur G870 Laptop, i5 12450H işlemci RTX4050 Ekran kartına Darboğaz yapıyor.

lon4ly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Micheal Scofield
Bahsettiğim özellikte bir laptopum var ekran kartı ve fiyatı çok cazip geldi, çok iyi aldım (Haziran 2024 de 23.000 TL'ye nakit olarak aldım elden sıfır 16gb ram 1tb ssd modelini) ancak ekran kartını tam anlamıyla kullanamıyorum, kullanamıyormuşum. oyunlarda falan işlemcim hep ısınıyordu 90 95 leri görüyordu bazen ama ekran kartı 60 65 derecelerde hep. Kasada işlemcinin olduğu yer sürekli sıcak ekran kartının olduğu yer sürekli soğuk. Fan sisteminde de adamlar zaten ekran kartına çift fan koymuşlar zaten (kullanmıyor bile ekran kartını neden bu kadar koydularsa). İnternette bir site buldum burada yüzde 15.6 işlemci darboğazı olduğunu söylüyor (1920x1080 çözünürlükte). Sizce bu doğru bir bilgi mi bu sistemi kullanan biri varsa ya da bilgisi olan varsa beni aydınlatabilir mi. Birde darboğaz için ne yapmam lazım? Yeni model laptoplarda bga tip anakart olduğundan işlemciyi de yükseltemiyorum muhtemelen. DSR teknolojisi varmış oyunlarda çözünürlüğü arttırdığı için ekran kartına yükü biraz arttırıp işlemci yükünü azaltıyormuş. Bunun haricinde başka yapabileceğim bir şey var mı? Ramimi yükseltmek 16x2 yapmak yardımcı olur mu buna?

Senerr

80+ Bronze
Ekran kartın zayıf zaten o ekran kartı ile kolay kolay darboğaz yaşamazsın, bu siteler zaten doğru sonuçta vermiyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,260
Üyeler
161,259
Son üye
rahmandogan
Top Bottom