Neler Yeni

Excalibur G900 fan ayarı nasıl yapabilirim?

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Sorunum başlıktaki gibi ve merak etmeyin bilgisayarın Control Center'i yüklü. Menüsü de şöyle :
1623690980354.png

1623691149628.png

Klavyede sağ üstte Turbo Fan tuşu var onun dışında başka bir fan ayarı yok ve 6500RPM'de sabit dönmesi biraz kafa yoruyor. (Bu arada sıcaklıklar normalde böyle değil Forza Horizon 4 oynarken bu konuyu açmak aklıma geldi o yüzden.) SpeedFan, MSI Afterburner gibi yerleri denedim fakat 2. sinde de herhalde laptop olduğu için fanları tanımadı. Bu fanlar 6500RPM'de çok kafa yorarken 5750-6000'de sessiz geliyor. Bunu 6000 RPM'e nasıl düşürebilirim. Kendi Auto Fan Mode ayarları ise max. 5300RPM döndüğünü gördüm ve işlemci max. 92 derece oluyor ekran kartı 82 derecelerde takılıyor fakat işlemci 92 derece oluncada kasanın sağı alev alıyor.

DOGANALPASLAN

80+ Gold
En İyi Cevap
10
İşlemci 92 derece mi 😳😳😳
Kulaklık takıp oynayın, ciddi biçimde kasanız zarar görebilir. İçerdeki anakart sıcaklıktan dolayı hasar alırsa laptop perte çıkar dikkat edin.

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
İşlemci 92 derece mi 😳😳😳
Kulaklık takıp oynayın, ciddi biçimde kasanız zarar görebilir. İçerdeki anakart sıcaklıktan dolayı hasar alırsa laptop perte çıkar dikkat edin.
95 dereceyi geçmediği sürece sorun yok ve zaten kulaklık kullanıyorum. Odada nadiren olsada birileri oluyor onlar için ne yapabilirim diye düşünüyorum zaten bu garip casper control centeri 92 dereceyken bile 4500 5000rpm döndürüyor fanları. Sessiz olayım diye kendini yakıyor bende oyuna girince basıyorum turboyu. Neyse onla geçincez o zaman :D

TALHA MURAT

80+ Silver
@TALHA MURAT kullanıyordu oda ban yedi.
Klasik casper işlemci 90 derece.
Hocam benimki 89 u geçmiyor yüksek performansta gaming modda 83 max bu mu klasik casper?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sorunum başlıktaki gibi ve merak etmeyin bilgisayarın Control Center'i yüklü. Menüsü de şöyle :
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
Klavyede sağ üstte Turbo Fan tuşu var onun dışında başka bir fan ayarı yok ve 6500RPM'de sabit dönmesi biraz kafa yoruyor. (Bu arada sıcaklıklar normalde böyle değil Forza Horizon 4 oynarken bu konuyu açmak aklıma geldi o yüzden.) SpeedFan, MSI Afterburner gibi yerleri denedim fakat 2. sinde de herhalde laptop olduğu için fanları tanımadı. Bu fanlar 6500RPM'de çok kafa yorarken 5750-6000'de sessiz geliyor. Bunu 6000 RPM'e nasıl düşürebilirim. Kendi Auto Fan Mode ayarları ise max. 5300RPM döndüğünü gördüm ve işlemci max. 92 derece oluyor ekran kartı 82 derecelerde takılıyor fakat işlemci 92 derece oluncada kasanın sağı alev alıyor.
Hocam eğer elin yatkın ise başarabileceksen termal macun al yenile ben yaptım aşırı düştü bu excaliburu tasarlayan kişinin beyinine tükürülecek bir cins bu sağdaki ısının sebebi işlemci ile ekran kartı aynı tarafta ve ısı verdikleri için ikisi sağ tarafı ısıtıyor ama termal macun yaparsan değerlerde ısıda düşer haberin olsun .

Muti

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,777
İsim
Onur Muti
İlgilendiği Kategoriler
Mobil Bilgisayarlar, Apu sistemler, birazcık da gamepedler
Instagram
İg: @0nnurrr
Steam
https://steamcommunity.com/profiles/76561199119862888/
Discord
Muti#0817
Hocam benimki 89 u geçmiyor yüksek performansta gaming modda 83 max bu mu klasik casper?

Hocam eğer elin yatkın ise başarabileceksen termal macun al yenile ben yaptım aşırı düştü bu excaliburu tasarlayan kişinin beyinine tükürülecek bir cins bu sağdaki ısının sebebi işlemci ile ekran kartı aynı tarafta ve ısı verdikleri için ikisi sağ tarafı ısıtıyor ama termal macun yaparsan değerlerde ısıda düşer haberin olsun .
Geçen gün işlemcim direk 96 derece oluyor diye konu açan sen değil miydin:D?
Bu arada turbo boostu kapatmayı veya uv yapmayı deneyebilirsin

Çağrı Yılmaz

80+ Silver

89 çok fazla işte usta,ben 60 65 derecelerde laptopdan oyun oynuyorum.

TALHA MURAT

80+ Silver
Hocam senin bilgisayar ile benim bilgisayar bir değil ama ekran kartı var ayrıca inteller ısınıyor 14 nm bu yüzden çok iyi değerler oluyor.

Geçen gün işlemcim direk 96 derece oluyor diye konu açan sen değil miydin:D?
Bu arada turbo boostu kapatmayı veya uv yapmayı deneyebilirsin
Hocam termal macundan mış konunun sonuna baksaydın termal macun değişiminden sonra video atmıştım.

@Muti bu konuyu incelersen anlarsın çok fazla düştü. https://forum.donanimarsivi.com/konu/arkadaslar-termal-macun-mu-sorunlu.394814/

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
89 çok fazla değil benim kullandığım işlemci senin kullandığın işlemcinin 2 katı. Ekran kartı kat kat daha güçlü. Oynanan oyunlar falan farklı. Aslında sana göre fazla gelebilir ama bu bilgisayarlara göre normal :D

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9

Termal macun işi biraz zor fakat 250 300 arasına bir soğutucu fan alıpta takabilirim benim kuzende vardı o olmadan 10 derece fazla oynuyordu onla 10 derece rahat düşüyor. O da olmazsa bakarız artık çaresine.

İşlemci nedir ?
i7 10750H / RTX 2060

TALHA MURAT

80+ Silver
Termal macun işi biraz zor fakat 250 300 arasına bir soğutucu fan alıpta takabilirim benim kuzende vardı o olmadan 10 derece fazla oynuyordu onla 10 derece rahat düşüyor. O da olmazsa bakarız artık çaresine.

i7 10750H / RTX 2060
Termal macun işi asla zor değil. 1 kere yap 2. si çok kolay geliyor. Soğutucu fanlar max 3-4 derece soğutur hele 200 tl aldığım soğutucu ısıtıyor o ayrı bi konu :D

Top Bottom