Psu nun fisini cekip beklesem olmazmi ekran ksrtini sok takla ugrasmadanBios pilini çıkart 10 dk bekle tekrar açılır expo 1 seç ram frekansınıda seç manuel olarak
Hayir bari aciga biyere koyunda millrt kolayca takip cikarabilsin yaniBios pilini çıkart 10 dk bekle tekrar açılır expo 1 seç ram frekansınıda seç manuel olarak
Hocam bunun baska cozumu yokmu ben expoyu acamiyorum cunkuBios pili kolay çıkar aslında enerjide kalsın sorun değil
Yaptimbios update yapmadan expo açmayın
Msi b650m gaming wifihocam ram ile anakartın modeli ney?. her ram her anakartta expoyu desteklemiyor ne kadar expo yazarsa yazsın . ram alırken anakartın QVL desteğine bakılmalı.
Yaptim
Mesaj otomatik birleştirildi:
Msi b650m gaming wifi
Viper gaming 16gbx2 ddr5 6000mhz
Yaptim
Msi b650m gaming wifi
Viper gaming 16gbx2 ddr5 6000mhz
bumu hocam
Buyuk ihtimalle benim cpu nun hizi en son 4800 u destekliyo oc yapip 6000 yapicamBende de Tomahawk Wifi ve Corsair Ram var expoyu açtığımda sorun yok da BİOS'ta ram olarak HYNİX seçtiğimde görüntü gelmiyor. Sadece expo açtım 6ghz cl30 kullanıyorum sıkıntı yok. BİOS pilini de bir türlü çıkartamadım o yüzden CMOS yaptım. (Birkaç kere yapmam gerekti işletim sistemini 2 kere falan bozdum
am5 soket hangi işlemci nasıl ve neden max 4800 desteklesin? Arkadaşların da bahsettiği gibi anakart ram uyum muhabbetinden dolayıdır yüksek ihtimal.Buyuk ihtimalle benim cpu nun hizi en son 4800 u destekliyo oc yapip 6000 yapicam
Ryzen 5 7500 f 6000mhz desteklemiyo oc suz.am5 soket hangi işlemci nasıl ve neden max 4800 desteklesin? Arkadaşların da bahsettiği gibi anakart ram uyum muhabbetinden dolayıdır yüksek ihtimal.
Anakartim 7200mhz ye kadar destekliyoRyzen 5 7500 f 6000mhz desteklemiyo oc suz.