Neler Yeni

Fan hızı dengesiz

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selin Demir
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sorunumu kısaca belirtmek gerekirse, sistemim dün elime ulaştı toplama olarak hazır sistem aldım itopyadan da sistem 2 fakat fan hızlarım da bir dengesizlik söz konusu. Fan hızı otomatik de ve her 5 sn de bir fan hızı yükselip tekrar normal hızda dönmeye devam ediyor. All suite 3 programından ve bios ayarlarindan fan hizini sessiz olarak ayarladigimda ise fan hizi dusuk hizlarda calisirken yine sık sık hizi yukselip tekrar hizi dusuyor. Ne gibi bir sorun olabilir sensorler de mi bir sikinti var yoksa bu durum normal mi zararı olur mu yardım ederseniz cok mutlu olurum. Zamanini ayirip cevao veren arkadaslara simdiden tesekkur ederim. Iyi forumlar

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Smart fan control olmasın?

NhympexS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Emre Ak
Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sorunumu kısaca belirtmek gerekirse, sistemim dün elime ulaştı toplama olarak hazır sistem aldım itopyadan da sistem 2 fakat fan hızlarım da bir dengesizlik söz konusu. Fan hızı otomatik de ve her 5 sn de bir fan hızı yükselip tekrar normal hızda dönmeye devam ediyor. All suite 3 programından ve bios ayarlarindan fan hizini sessiz olarak ayarladigimda ise fan hizi dusuk hizlarda calisirken yine sık sık hizi yukselip tekrar hizi dusuyor. Ne gibi bir sorun olabilir sensorler de mi bir sikinti var yoksa bu durum normal mi zararı olur mu yardım ederseniz cok mutlu olurum. Zamanini ayirip cevao veren arkadaslara simdiden tesekkur ederim. Iyi forumlar
cpu kendini boostluyor olabilir ghz değerlerini takip edin

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selin Demir
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler

samet4747

80+ Platinum
işlemci ısınınca soğutmaya çalışyıro her soğutucuda öyle maleesef

NhympexS

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
313
İsim
Emre Ak
Bunu mu yüklemem gerekiyor stabil calistirabilmem icin
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ghz degerleri sık sık degisiyor ama fanlar sık sık yukselip yavasliyor bi sorun teskil eder mi
o zaman normaldir işlemci kendini boostlayıp ghz artırır ve sıcaklığını azaltmak için fan hızını artırır sıcaklık düşünce eski haline alır bunu önlemek için ghz sabitleyebilirsiniz veya boost kapatabilirsiniz ama performans kaybı yaşarsınız

Sıcaklk değerlerini atarmısınız

samet4747

80+ Platinum
Herhangi bir sorun yaratmaz ise beni icin sorun degil acaba anakartim voltaj ayari mi yapamiyor diye dusunmustum
yok yok sorun değil bende de t6 ultra var sessize almama rağmen ses yapıyor vıyyyy diye ama stress testinde oluyor oyunlarda olmuyor neyse uzatmiyayım bir sorun yok korkma normal bir durum

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selin Demir
o zaman normaldir işlemci kendini boostlayıp ghz artırır ve sıcaklığını azaltmak için fan hızını artırır sıcaklık düşünce eski haline alır bunu önlemek için ghz sabitleyebilirsiniz veya boost kapatabilirsiniz ama performans kaybı yaşarsınız

Sıcaklk değerlerini atarmısınız
Suan da mobilden konu actim bu yuzden ekran goruntusuyle yardimci olamiyorum fakat gozlemlerime gore normal kullanimda 51 derece civariyken oyun esnasinda max 60 derece gordum

yok yok sorun değil bende de t6 ultra var sessize almama rağmen ses yapıyor vıyyyy diye ama stress testinde oluyor oyunlarda olmuyor neyse uzatmiyayım bir sorun yok korkma normal bir durum
Tesekkur ederim

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Selin Demir
PWM fan kontrol destekler o zaman, eğer fanlar işlemci sıcaklığına bağlıysa çok hızlı değişir, mosfetlere bağlı olarak ayarlarsan daha az değişir.
Cok sık degisim olmasi ve hizinin artip azalmasi beni biraz rahatsiz etti cok da anlayan birisi olmadigim icin sizlere danismak istedim tesekkur ederim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,251
Üyeler
163,453
Son üye
serhazam
Top Bottom