Fan yönü hakkında bilgi verebilir misiniz?

captandusty

80+ Silver
Reaksiyon skoru
536
Merhaba arkadaşlar ekran kartı rx 570 pubg oynarken 75 80 dereceleri zorluyor yan camı çıkardım 5 derece kadar hem işlemci hem ekran kartı sıcaklığı düştü sorum şu ekran kartı fanı havayı yandan üflüyor öndeki fanda içeri hava üflüyor çarpışıyor mantıken bu havalar sizce önde alttaki fanı içerden dışarı hava üfleyecek şekilde çevirmelimiyim

1.webp

Merhaba arkadaşlar ekran kartı rx 570 pubg oynarken 75 80 dereceleri zorluyor yan camı çıkardım 5 derece kadar hem işlemci hem ekran kartı sıcaklığı düştü sorum şu ekran kartı fanı havayı yandan üflüyor öndeki fanda içeri hava üflüyor çarpışıyor mantıken bu havalar sizce önde alttaki fanı içerden dışarı hava üfleyecek şekilde çevirmelimiyim
hayır öyle bir şey yapma yapabileceğin en iyi şey fan eklemek olur.

hayır öyle bir şey yapma yapabileceğin en iyi şey fan eklemek olur.
kasam pek iyi değil eskide zaten önde en alta eklesem önü dolu sıkışıkta orası zaten pek etkisi olmaz gibi neyse yan cam açık kullanırım artık oyunlarda :) teşekkür ederim fikrin için

Ekran kartının soket taktığın kısım delikli oradan tahliye ediyor diye biliyorum.

Ekran kartının soket taktığın kısım delikli oradan tahliye ediyor diye biliyorum.
şöyle fanlar hızlandıkça sağdan daha fazla hava üflüyor öndeki fana doğru onu sormuştum
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

öne eklersem etkisi yok hükmünde olacak önü kapalı kalıyor arkasıda dolu kablo vs üsttede takılmıyor kule tipinden dolayı..

Yani ilgini çekerse hava yönlendirme olayı var. Yön ile alakalı değil. Belli 3d parçalar veya senin yaptığın parçalar ile havanın gereksiz yerleri gezmesinş engelleyip hava akışı sağlıyorsun. Arabalardaki hava emiş kısmı gibi düşünebilirsin.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Geri