Neler Yeni

Fanlarla alakalı yardımcı olur musunuz?

xspayz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre Emiroğlu
Arkadaşlar bilgisayarımda 5 tane fan var. 2 önde 2 üstte 1 arkada. Düğmeye bastığım zaman 4 tanesi sıkıntısız çalışırken bu üsttekilerden biri aşırı ses yapıyor ve bir süre sonra yavaşlamaya başlayıp durma seviyesine geliyor sanki takılıyormuş gibi. Pc yi kapatıp 5 dk açınca düzeliyor ama o da stabil çalışıyor. Nedeni ne olabilir sizce yardımcı olabilir misiniz?

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Kabloları tam oturmuş mu dikkat et.
Fanın arasına bir şeyler sıkışmış olabilir.

Başka da aklıma gelmiyor.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

xspayz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre Emiroğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
1 hafta geçmiş üstünden hortlatıyorum ama. Dün aynı fanım tekliyordu. Bi anda calısıp bi anda geri duruyordu. Bugün bilgisayarı actıgımda herhangi bir ses cıkmadı heralde düzeldi dedim. Fan tamamen durmus calısmıyor artık. Napmam gerek biliyor musun?

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
1 hafta geçmiş üstünden hortlatıyorum ama. Dün aynı fanım tekliyordu. Bi anda calısıp bi anda geri duruyordu. Bugün bilgisayarı actıgımda herhangi bir ses cıkmadı heralde düzeldi dedim. Fan tamamen durmus calısmıyor artık. Napmam gerek biliyor musun?
Hiç bir fikrim yok. @strive_for_greatness

Dahası  
Reaksiyon skoru
233
İsim
painkiller - ağrı kesici - ızdırap dindirici
Fan arızalıdır belki. Yani elektrik dalgalanması yapıyordur belki. Çok zorlama istersen bu sefer sisteme zarar verme.

G.O.A.T.

80+ Platinum
En İyi Cevap
6
Dahası  
Reaksiyon skoru
26,245
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
NBA
Kral bende de aynı problem var :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fan anakarta mı bağlı yoksa bir kontrolcüye falan mı?

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
Bunun ne kontrolcü ile ne de fanın etrafına bişey sıkışması ile alakası yok dostum. Biliyorsun ki fan devirle çalışan bir alet. Bunu da fan içindeki motor sağlıyor. Aşırı sesli ve vuruntulu çalışmasının sebebi de büyük ihtimal içindeki motordan kaynaklı. Fan motorunu değiştirdiğinde sorun çözülecektir. Ama eğer bu senin kafana yatmadıysa fanı başka bir pcde test edebilirsin

xspayz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Emre Emiroğlu
Bunun ne kontrolcü ile ne de fanın etrafına bişey sıkışması ile alakası yok dostum. Biliyorsun ki fan devirle çalışan bir alet. Bunu da fan içindeki motor sağlıyor. Aşırı sesli ve vuruntulu çalışmasının sebebi de büyük ihtimal içindeki motordan kaynaklı. Fan motorunu değiştirdiğinde sorun çözülecektir. Ama eğer bu senin kafana yatmadıysa fanı başka bir pcde test edebilirsin
test edebileceğim başka bir bilgisayar yok maalesef. şuanda o fan calısmıyor. sisteme zarar verir mi çalışmaması? Isınma sorunum cok fazla yok yormuyorum zaten bilgisayarı.

Sahin416

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
349
İsim
Şahin Dağlı
test edebileceğim başka bir bilgisayar yok maalesef. şuanda o fan calısmıyor. sisteme zarar verir mi çalışmaması? Isınma sorunum cok fazla yok yormuyorum zaten bilgisayarı.
Bir zararı olacağını düşünmüyorum ama madem çalışmıyor bağlantısını anakart üzerinden kesin gereksiz voltaj çekmesin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,031,850
Üyeler
163,565
Son üye
İsmailkc00