Neler Yeni

Fiat bravo akü önerisi ve yardım

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
bilal can ünal
Arkadaşlar aracım bir anda marş döndürmemeye başladı bir önceki gün yıkadım lpg fulledim park ettim ertesi gün kontak açtığımda marş döndürmedi acil işlerim olduğu için takviye ile halledip işlerimi hallettim geç olduğu içinde ertesi güne kaldı şimdi tekrar çalışmıyor marşa bastığımda tık diyor kalıyor uzun yola gittim bu halde hala akünün gücünde mi şarj dinamosu mu kömürleri mi anlamadım. Yolda vs. Hiç bir elektriksel arıza yok göstergesi teybi ışıkları gayet canlı yanıyor bir azalma yok klima vs. her şey çalışıyor bu motor stop halde ikende böyle ama marşa basınca dönmüyor haliyle çalışmıyor bir seferde vurdurarak çalıştırdım ama ne yapmam lazım bilemedim yeni akü mü yoksa başka bir arızası mı var acaba?

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Aküdür yüksek ihtimalle. Şarj dinamosu akü olmadan da araç çalışırken istediği elektriği üretir ve kullanıma devam ettirir. Yani tahminim aküdür. Üzerinde 60 ah varsa ve yerine sığarsa 72 takabilirsin. Pahalıdır ama varta öneririm

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
bilal can ünal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
teşekkürler hocam. oto elektrikçiye gittim ölçümlerini yaptı mevcut akü ömrünü doldurmuş vartanın 60 ah olanı vardı gene aynısını aldım 72lik birisi daha tavsiye etti araç lpgli olduğu için ama yeri müsait değil uymadığı için tekrar 60 amperlik akü oldu.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
teşekkürler hocam. oto elektrikçiye gittim ölçümlerini yaptı mevcut akü ömrünü doldurmuş vartanın 60 ah olanı vardı gene aynısını aldım 72lik birisi daha tavsiye etti araç lpgli olduğu için ama yeri müsait değil uymadığı için tekrar 60 amperlik akü oldu.
On numara akü almışsın hayırlı olsun. Ben zaten aracı tam olarak bilmediğim için yerine sığarsa dedim yoksa yanlış bilgi vermek istemem asla

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
bilal can ünal
Estağfurullah hocam 2000 den beri vw araçlara bindim dedemin babamın hepsinde fabrika çıkış varta gelirdi uzun yıllarcada akü sıkıntısı çekmedik şimdi kendi aracım Fiat bravo gene üzerinde varta vardı elektrikçi inci akü bayi olduğu için baya bi ikna etmeye çalıştı ama vartadan vazgeçmedim :)

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Aküdür yüksek ihtimalle. Şarj dinamosu akü olmadan da araç çalışırken istediği elektriği üretir ve kullanıma devam ettirir. Yani tahminim aküdür. Üzerinde 60 ah varsa ve yerine sığarsa 72 takabilirsin. Pahalıdır ama varta öneririm

Varta son zamanlarda tercih edilmemesi gereken akülerden. İnci veya Mutlu akü öneririm.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
bilal can ünal
Varta son zamanlarda tercih edilmemesi gereken akülerden. İnci veya Mutlu akü öneririm.
Elektrikçi varta akü türkiyeden çekildiği için satmıyoruz falan dedi ama nitekim alman malı şaşırtmaz diye tercih ettim

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Elektrikçi varta akü türkiyeden çekildiği için satmıyoruz falan dedi ama nitekim alman malı şaşırtmaz diye tercih ettim

Hangi yılda üretilmiş, bakabilir misiniz? Raf ömrü geçmiş olabilir.

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Uzun zamandır öneriyorum bir şey duymadım. Neden öyle dedin açıklarsan bende öğrenmiş olurum

Genelde raf ömrü geçmiş ürünler satılıyor. Bekleyen akü de özelliğini yitiriyor. Bizzat başıma geldi. (Albea 1.2 8V)

Denizgezen

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Genelde raf ömrü geçmiş ürünler satılıyor. Bekleyen akü de özelliğini yitiriyor. Bizzat başıma geldi. (Albea 1.2 8V)
Anladım. Bizim alıp sattıklarımız en eskisi 2022 idi. Onları da 2023 ocakta almıştık zaten ya 6 ay ya 7 ayda hepsi bitmişti. Sonra yeni seriye geçtik zaten. Bana hiç raf ömrü bitik ürün denk gelmedi yani

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,049
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Anladım. Bizim alıp sattıklarımız en eskisi 2022 idi. Onları da 2023 ocakta almıştık zaten ya 6 ay ya 7 ayda hepsi bitmişti. Sonra yeni seriye geçtik zaten. Bana hiç raf ömrü bitik ürün denk gelmedi yani

Şu an 2021 model satılanlar bile var. Bilmeyen alıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
bilal can ünal
Elektrikçi varta akü türkiyeden çekildiği için satmıyoruz falan dedi ama nitekim alman malı şaşırtmaz diye
Hangi yılda üretilmiş, bakabilir misiniz? Raf ömrü geçmiş olabilir.
hocam 2 yıllık kaşeli imzalı garanti kağıdını aldım raf ömrü geçmiş olursa sanırım 2 yıl içinde belli eder kendini diye düşünüyorum ama raf ömrüne nerden bakabilirim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim neresinde yazar?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,033,173
Üyeler
163,792
Son üye
QualityController
Top Bottom