Fiat Egea Cross Görüş Açısı Nasıl?

Yokuş kalkış desteği var.
Bayırda denk gelirsen biraz yavaş hızlanırsın o kadar.
Çok trafikte kulanıyorsan biraz sıkıntı yaşarsın vites aralıkları biraz kısa çok sık vites değiştirmek gerekiyor.
Bu fiyatlara yeni ve düşük km li Honda City de bakabilirsin. En azından otomatik araç ve sorunsuzluk konusunda biraz daha iyi.
Onu da düşünüyorum bu arada hocsm ama egea cross un duruşu tasarımı çok cezbediyor.
Çok aklına takılıyorsa günlük kirala dene içine sinerse al keyfine bak. Son zamanlarda araba piyasası gereksiz yüksek ikinci ele gücüm yetmeyince sıfır aldım kafam rahat😅
Her alanda olduğu gibi burada da 2. Eller sıfırdan pahalı gerçekten

Onu da düşünüyorum bu arada hocsm ama egea cross un duruşu tasarımı çok cezbediyor.

Her alanda olduğu gibi burada da 2. Eller sıfırdan pahalı gerçekten
City nin içine gir bir otur zaten direk alırsın. İç mekanı çok iyi dışı da bana göre çok şık duruyor. En önemlisi otomatik vitesi.

City nin içine gir bir otur zaten direk alırsın. İç mekanı çok iyi dışı da bana göre çok şık duruyor. En önemlisi otomatik vitesi.
Aslında evet otomatik olması büyük avantaj. Egea cross net derken 2. Seçenek eklendi şu anda.

2024 1.4 fire olarak bakıyorum hocam kilometre de olabildiğince düşük bakıyorum bakalım.
Yokuşlarla ilgili bir derdin yoksa öneririm hocam. 2023 model sıfır almıştım ben de. Gayet güzel araç ancak bazen motorun yetersiz hissettirdiği anlar olabiliyor. 1.3 multijet zorlamazsa bir ona bakabilirsiniz.

2024 1.4 fire olarak bakıyorum hocam kilometre de olabildiğince düşük bakıyorum bakalım.
Hocam hevesini kırmak istemem ancak genel olarak duyduğum kadarıyla 1.4 fire seni hayattan soğutur. Çok hız derdim yok falan demişsin eyvallah ancak yokuşta falan çok tıkanıyor diye birden fazla kez duydum. Eğer şansın varsa başka motor seçeneklerine bak.

Genel olarak Egea atmosferik motorlara çok ön yargı var. Manuel vites araç ve vites aralıkları aşırı kısa. Dik bir yokuşu tırmanırken aniden dursanız bile hızını toparlaması 30 saniye sürer bunu yaparken de tek sorununuz sürekli vites değiştirme zahmetiniz( Vites olayı bana hep zahmetli gelmiştir ama vites değiştirmeyi çok seven büyük bir çoğunluk da var). Bu bayırı çıkmaz falan dedikleri tamamen saçmalık bu araçların çıkamayacağı asfalt rampa olacağını sanmıyorum çünkü kendim aşırı dik bayırları olan yerde oturuyorum ve daha zorlanan yeni nesil herhangi bir araç görmedim.
Honda City de 1.5 atmosferik motor öyle bas gitsin direk hızlansın aracı değil ama vites derdin olmadığı için hiç sıkıntı yaşamadan kullanırsın.
Zaten memleketin her yanı radar dolu , radar yoksa bile dümdüz olan bir yol yok zaten hızınızı 80 üzerine çıkarmak tehlikeliyken çoğunluğunda viraj olan rampaları kaçla çıkıyorsunuz da bayılır yorar gibi tabirler kullanıyorsunuz anlamıyorum.
Bu fiyatlarda çok seçenek yok kendim de bu şekilde uzun süre düşünüp City aldım. Otomatik oluşu geniş oluşu özellikle bagajının büyüklüğü benim için çok kullanışlı. Yerden yüksekliği de Cross kadar var ve süspansiyonları aşırı yumuşak bu yüzden delik deşik şehir içi yollarında aşırı kullanışlı. Bir kaç eksiği dışında bence alınabilecek en kullanışlı araç. ( Eksikleri sonradan tamamlayabileceğin şeyler )
Cross alacaksan mutlaka yüksek paket almaya çalış. Hatta sıfır olarak alabilirsen kesinlikle sıfır al ben 2. el araçları gezerken aşırı yorulmuştum. En azından yetkili bayilere öncelik ver en azından satmadan ekspertiz yapıyorlar sen gidip uğraşmıyorsun. Bireysel satıcıların araçları genelde söyledikleri kusurlardan çok fazlası çıkıyor insanı uğraştırıyor. Birde sakın yaşı genç diye güvenip ekspertiz yaptırmadan araç alma çok pişman olabilirsin.

Geri