Neler Yeni

Fiber Altyapıda Türknet Hız düşüklüğü

hibreess

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar, 1 ay önce eve internet bağlattım. Tarife olarak Türknet Fiber Özgür İletişim paketi(100 mbps) cazip geldi. Apartman FTTH sistem fiber destekliyor yani apartman içine kadar fiber apartmandan dairelere kadar da fiber kablo çekili. Genelde diğer kullanıcıların benimle aynı tarifeyi kullanmasına rağmen hızları 80-90 Mbps civarında fakat benim bulunduğum apartman dahil, kablolar ve fiber hatlar yeni. Buna rağmen SPEEDTEST sitesindeki hızım 45 mbps civarında seyrediyor. Herhangi bir indirme sırasında saniyede indirme hızı olarak gördüğüm değer 8.5 MB.(1 kere gördüm genelde 4-6 arası) Bunu megabit e çevirdiğimiz de sanırım 68 Mbps destekliyor. Servis ise altyapı desteklediği hızda gibi bir cevap veriyor. Merak ettiğim Fiber alt yapı olmasına rağmen düşük hız almam normal mi?

Normal değil fiber altyapıda tam hız almanız gerek

Fiber altyapılı evimde Türknet bağlatmıştım, fiberden bağlamamışlar. Turkcell aldığımda gelen yetkili böyle söyledi. VDSL2 den bağlanmış.
Fiberde tam hız alman gerek. 45 hiç normal değil.

Normal değil fiber altyapıda tam hız almanız gerek
Bana da öyle geldi genelde fiber bağlatanların hızları yüksek.

Fiber altyapılı evimde Türknet bağlatmıştım, fiberden bağlamamışlar. Turkcell aldığımda gelen yetkili böyle söyledi. VDSL2 den bağlanmış.
Fiberde tam hız alman gerek. 45 hiç normal değil.
Peki VDSL2 den bağlandığını nasıl öğrenebilirim ? Modem arayüzünden görebilir miyim?

Bana da öyle geldi genelde fiber bağlatanların hızları yüksek.

Peki VDSL2 den bağlandığını nasıl öğrenebilirim ? Modem arayüzünden görebilir miyim?
Yazması lazım modem arayüzünde

O kadar inceledim wan bilgisi kısmını fakat herhangi bir VDSL2 veya Fiber gibi yazılara karşılaşamadım :(

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,090,164
Üyeler
173,323
Son üye
avira52
Geri