Neler Yeni

Fiber destekli modem önerisi

Mert0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert
Evime şuan fiber kablo çekiyorlar eski modemim keenetic Carrier anladığım kadarı ile bunu desteklemiyor.
https://app.hb.biz/IkCBqsyywePk
Bunu alsam destekler mi? Başka öneriniz varmı fiyatı 3 bin civarı olursa güzel olur 5 ghz olsun istiyorum wifi sinde.

Mert0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ont cihazı takılacaksa ya da ethernet çekeceklerse Carrier destekler.
Ont cihazı dediğiniz o küçük kutu sanırım ama videolarda gördüğüm kadarıyla o kutudan ethernet kablosu ile modeme bağlıyorlar ve benim modemim de ayrı olarak ethernet girişi yok 4 tane çıkış var onlara taksam da interneti kabul eder mi ? Baktığım modemlerde sarı bir tane ayriyeten ethernet girişi oluyor ondan bahsediyorum.

yenigeldim

80+ Silver
Ont cihazı dediğiniz o küçük kutu sanırım ama videolarda gördüğüm kadarıyla o kutudan ethernet kablosu ile modeme bağlıyorlar ve benim modemim de ayrı olarak ethernet girişi yok 4 tane çıkış var onlara taksam da interneti kabul eder mi ? Baktığım modemlerde sarı bir tane ayriyeten ethernet girişi oluyor ondan bahsediyorum.
Nasıl çıkış yok olması lazım. Ayrıca keeneticte portlara istediğin özelliği verebilirsin. Mavi renkli ethernet portu varsa defaultta o tanımlı olur. Yoksa sen tanımlarsın. Yeni cihaz almana gerek yok

Mert0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Nasıl çıkış yok olması lazım. Ayrıca keeneticte portlara istediğin özelliği verebilirsin. Mavi renkli ethernet portu varsa defaultta o tanımlı olur. Yoksa sen tanımlarsın. Yeni cihaz almana gerek yok
İsteğim özelliği nasıl veriyorum bilmiyorum arayüzden internette aradım bulamadım onu. Mavi port yok hepsi aynı renk

Ekler

• IMG_20240913_202127.jpg
    IMG_20240913_202127.jpg
    209.5 KB · Hit: 21

JackRyan

80+ Silver
Turk telekom zaten ucretsiz modem sagliyor fibere gecince

Mert0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert
Turk telekom zaten ucretsiz modem sagliyor fibere gecince
Ama ben comnet teyim banada ücretsiz verir mi ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ne yazdın da bulamadın? Keenetic carrier kurulum yazınca çıkıyor

Carrier yazmana gerek de yok zaten
Orada normal madem kurulumunu gösteriyor bu port girişi atama ile ilgili bir şey yok

yenigeldim

80+ Silver
Ama ben comnet teyim banada ücretsiz verir mi ?

Orada normal madem kurulumunu gösteriyor bu port girişi atama ile ilgili bir şey yok
Ethernet kablosunu porta takıp pppoe şifreni yazacaksın. Videoda var zaten

Mert0101

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Mert
Ethernet kablosunu porta takıp pppoe şifreni yazacaksın. Videoda var zaten
O videolar da hep telefon kablosu üzerinden bağlantı yapıp standart kurulum yapıyorlar bu fiber bağlayıp port değiştirme v.b bir işlem hiç yok

yenigeldim

80+ Silver
O videolar da hep telefon kablosu üzerinden bağlantı yapıp standart kurulum yapıyorlar bu fiber bağlayıp port değiştirme v.b bir işlem hiç yok
port mort yok anlatıyorum sana. router moduna alıp şifreni gireceksin bitti gitti çok basit. hala açıp izlemiyorsun. yok diye iddia ediyorsun

Top Bottom