Neler Yeni

Fırat Üniversitesi Elektrik-Elektronik nasıldır?

'SteeL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Mehmet B
Bu sene sınava ilk defa girecegim tahmini olarak 120k-150k arası sıralama yaparım diye düşünüyorum ,Fırat üniversitesini mühendislikte iyi diyorlar fakat sıralması düşük kalıyor, sıralaması neden bu kadar düşük
fırat üniversitesinde okuyan veya bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim ve bu sıralamalarda elektrik-elektronik için hangi üni yazılır?

Son düzenleme:

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Bu sene sınava ilk defa girecegim tahmini olarak 120k-150k arası sıralama yaparım diye düşünüyorum ,Fırat üniversitesini mühendislikte iyi diyorlar fakat sıralması düşük kalıyor, sıralaması neden bu kadar düşük
fırat üniversitesinde okuyan veya bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim ve bu sıralamalarda elektrik-elektronik için hangi üni yazılır?
Yazmayı aklımdan bile geçirmezdim şahsi fikrim. İstanbul'da okumaya çalışın derim ben

viceking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Vedat Kahraman
Bence eskiye göre üniversite baya önemli, bölüm artık çok önemli değil. Onun yerine batıda sağlam bir ünide elektrik teknisyeni vb. olabileceğin bir bölüme girip kendini stajlarla fln sektöre atsan bir şekilde çok daha iyi olur. Zamanında meslek lisesi elektrik bölümünde okumuş ve şu an hayvan gibi para basan kişileri tanıyorum. Bence dandik üniden dandik elektrik elektronik mühendisi olacağına sağlam üniden sağlam elektrik teknisyeni olman çok daha iyi olur. Naçizane tavsiyem budur, yolun açık olsun.

'SteeL

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
396
İsim
Mehmet B
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bence eskiye göre üniversite baya önemli, bölüm artık çok önemli değil. Onun yerine batıda sağlam bir ünide elektrik teknisyeni vb. olabileceğin bir bölüme girip kendini stajlarla fln sektöre atsan bir şekilde çok daha iyi olur. Zamanında meslek lisesi elektrik bölümünde okumuş ve şu an hayvan gibi para basan kişileri tanıyorum. Bence dandik üniden dandik elektrik elektronik mühendisi olacağına sağlam üniden sağlam elektrik teknisyeni olman çok daha iyi olur. Naçizane tavsiyem budur, yolun açık olsun.
Piyasada elektrik teknisyeni ve meslek lisesi mezununa aynı gözle bakılıyor , fırat üniversitesini biraz arşatırdım mühendislikte iyi fakat şehirden dolayı sıralamanın düşük oldugunu ögrendim , türkiyede üniversite sıralamasında 13. sırada

viceking

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
87
İsim
Vedat Kahraman
Piyasada elektrik teknisyeni ve meslek lisesi mezununa aynı gözle bakılıyor , fırat üniversitesini biraz arşatırdım mühendislikte iyi fakat şehirden dolayı sıralamanın düşük oldugunu ögrendim , türkiyede üniversite sıralamasında 13. sırada
Onu geç hocam, bir üniversiteyi iyi yapan şey mezunlarının piyasada gördüğü değerdir. Bunun için de kariyer.net'in yaptığı ve bence büyük ölçüde doğru sonuçlar veren "Üniversite Bölümleri Endeksi" diye bir şey var.

Burada fırat üni eem'leri filtreleyince sıra 93'te. Bak istersen git yaz sen bilirsin ancak farklı üniversitelerde bulunmuş ve bu konulara baya kafa yormuş biri olarak sana tavsiyem eğer devlete kapağı atıp memur olma hayalin yoksa, özel sektörde bir şeyleri başarmak istiyorsan doğuya gitme. Git İstanbul ya da yakınındaki sanayisi güçlü illerde bir üniye elektrik teknisyenliği vb. bir bölüm oku. Okulun başından itibaren özel sektörü hedefle, gerekiyorsa bedava stajlar yap bir şekilde bağlantılar kazan ve kendini sektöre at, sektörde işi yaparak öğren.

Sanayisi güçlü illerde bunu yapman çok daha mümkün olur, hatta okurken part-time çalışabilirisin bile. İyi üniversiteden mezun sağlam bir elektrik teknisyeni ol. Dandik üniye gidip EEM okuyan arkadaşların 4-5 yılını boşa harcamış işsiz gezerken sen çoktan işe başlamış hatta başlangıç maaşını ikiye katlamış olursun. Özel sektör için batıda sağlam ünide sağlam bölüm okumak lazım, onun haricinde eğitimin önemi kalmadı bence ülkemizde. En azından sağlam bölüm olmasa da sağlam üni kısmını halletmiş olursun, ki bu bence çok daha önemli. Benim fikrim bu hocam.

Top Bottom