Neler Yeni

Fitness boy kısaltırmı?

-CrawL

80+ Gold
15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:
9DF71ABF-302E-4BF7-A10D-30D8E867BB47.jpeg

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Fitness boyu kısaltmaz. Ağır yük kaldırdıkça, omuriliklerin arasında boşluklar kısalır, zamanla açılır.
Ciddiye alınacak bir kısalma da olmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
Samet Aslan
15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
Hocamız demişti ki büyüme çağında olduğun için ağırlık kaldırmak boyunun kısalmasına engel oluyor bunu belirtmeleri lazım

-CrawL

80+ Gold
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Fitness boyu kısaltmaz. Ağır yük kaldırdıkça, omuriliklerin arasında boşluklar kısalır, zamanla açılır.
Ciddiye alınacak bir kısalma da olmaz.
Mesela leg preste kendi ağırlığımdan fazlasını kaldırıyorum. Bundan bacaklarım için olumsuz bir şey olurmu?

Mert Özkaya

𝑅 𝑜 𝓍
80+ Titanium
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
25,793
İsim
Mert Özkaya
Instagram
_mrt_ozky_
Discord
Mert Özkaya #6849
Mesela leg preste kendi ağırlığımdan fazlasını kaldırıyorum. Bundan bacaklarım için olumsuz bir şey olurmu?
Bacakların için herhangi bir olumsuzluk olacağını sanmıyorum.
Lakin çok zorlamakta iyi değildir, hafif kaldırıp 15 tekrar yapmak, ağır kaldırıp 7 8 tekrar yapmaktan daha yararlıdır

unicornkafasi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emirhan Keskin
15Yaşındayım 2Ay sonra 16ya gireceğim. 174Boyunda 63Kg yim şuan 1Aydır fitness yapıyorum. Yaptığım hareketler Bench Press Leg press Lep curl lep ex vs. Haftada 5-7gün gidiyorum. Baba boyu 175 anne boyu 160 artık fazla uzayacağımı düşünmüyorum. Ama bazı yerlerde boy gelişimini olumsuz yönde etkilediğini okudum hatta boy uzamasını yavaşlatmayı geçin boyunu kısaltır diyenler var. Biraz tedirgin oldum. Bilgisi olanlar varsa düşüncelerini paylaşabilir. Yaptığım hareketler:Alıntıyı görüntüle
aslan kardeşim benim kısaltmaz ayrıca boyun daha uzar 1,80 olursun emircim

NespaY

80+ Silver
Aynen kardeşim yaklaşık 1 metre kısalırsın.

SorryImSoBussy

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,986
İsim
HBE
Gelişim çağında yapılan vücudun kas kütlesini arttıran her türlü çalışma kişinin gelişimini olumsuz etkiler. Aynı şekilde kas erimesine neden olmakta gelişimi olumsuz etkileyecektir. Vücut geliştirme genelde blue çağından sonra başlanması gereken birşeymiş.

Bunu ben değil, iki sene kadar önce Çapa'daki doktor söylemişti. Tabii burada bahsedilen vücut geliştirme sporuna odaklanıp çalışmak. 3 5 fit kalmak için yapılan birşeyden zarar gelmez bence.

AGOP

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
PEKER
bir şey olmaz daha çok yararı olur kendini doğru şekilde zorladığına emin ol hiçbir sıkıntı olmaz ama hareketleri yanlış yaparsan sıkıntı

equinoxx

80+ Bronze
Hocamız demişti ki büyüme çağında olduğun için ağırlık kaldırmak boyunun kısalmasına engel oluyor bunu belirtmeleri lazım
Yanlış.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gelişim çağında yapılan vücudun kas kütlesini arttıran her türlü çalışma kişinin gelişimini olumsuz etkiler. Aynı şekilde kas erimesine neden olmakta gelişimi olumsuz etkileyecektir.
Bu da aşırı yanlış. Ağırlık çalışmak kas kütlenin artmasına sebep olur, kas erimesi başka bir boyut.

emiirfb

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,299
İsim
Emirhan İnan
4. 5. gün barfiks ekle hem sırtını, trapezlerini geliştirirsin hem boyunu desteklersin.

Top Bottom