Neler Yeni

Fön Makinesini Prize takınca Kısa devre oldu

Bu sabah fön makinesini prize takmak isterken anlık kıvılcım ve patlama oldu ufak şekilde. Prizin üst plastik kısmı hafif siyah oldu, Cif ile ve sabunla falan çıkarttım. Sigorta falan attı prizin bulunduğu yere bağlı.

O sırada anlık olarak Bilgisayarın bağlı olduğu UPS bir ötme sesi çıkardı. Bilgisayar kapalı haldeydi ama, bir şey olmuş mudur yinede? Hem UPS, hem de VİKO akım korumalı grup priz var.

Bahsettiğim Fön makinesinin kablosu daha evvel değişti, sanırım kabloda sorun var. Çünkü bu tarz bir şeyi daha önce yaşamadım. Telefon adaptörlerini prize takarken anlık buna benzer bir şey oluyordu ama, bu daha büyük bir kıvılcım ve etki yaptı.

Herhangi bir şeye zarar vermiş olabilir mi?

Son düzenleme:

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit
Bizimde aynısı oldu 3 de çalıştırmıştık soğukla temas edince makine gg oldu daha 1 haftalık garantiye verdik

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bizimde aynısı oldu 3 de çalıştırmıştık soğukla temas edince makine gg oldu daha 1 haftalık garantiye verdik
Ya sorun fön makinesi değilde diğer eşyalar, zarar verir mi acaba? Yazıda detaylıca yazdım konuyu.

Yiğit2

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
Yiğit

xTURANN

80+ Silver
Bu tarz durumlar için aldığınız önlemler devreye girer ve bir sıkıntı yaratmaz muhtemelen.

Junlx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
81
İsim
Yiğit Yardımcı
Bizdede aynı sorun var prize neyi taksak kıvılcım çıkıyor
Saç kurutma makinelerinde çok yaşanıyo zaten benimki patlamıştı
Benim şarz cihazım bozulmuştu prizden kıvılcım çıktığı için yanık kokuyordu
Yani evet eşyalarınıza zarar gelebilir
Ya sorun fön makinesi değilde diğer eşyalar, zarar verir mi acaba? Yazıda detaylıca yazdım konuyu.

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Bizdede aynı sorun var prize neyi taksak kıvılcım çıkıyor
Saç kurutma makinelerinde çok yaşanıyo zaten benimki patlamıştı
Benim şarz cihazım bozulmuştu prizden kıvılcım çıktığı için yanık kokuyordu
Yani evet eşyalarınıza zarar gelebilir
Akım korumalı priz ve UPS var PC'de. Her türlü önlem var aslında. Ne zararı olabilir yine
Mesaj otomatik birleştirildi:

@DerratiX

Top Bottom