Doğru çift fonksiyonu karıştırdım.Fonskiyon çiftse tek kuvvetli X'lerin başını sıfıra eşitle. Sonrasını yapabilirsin bence.
Önce x3 ve x'in yok edilmesi lazım.Hocam sorudaki x'lerin yerine -2 yazarak denermisiniz?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Doğru çift fonksiyonu karıştırdım.
Konuyu yükselttiğine göre galiba anlamadın, istersen özelden detaylıca anlatabilirim.Bunu da öğrenirsem matematiğe dönüseceğim
Akşama doğru hatırlatın, anlatayım.çok iyi olur
dışardayım.şimdi olmazmı sorunun başında kalakaldım
çok sağol artık fiziksel matematiğimÇift fonksiyon ise "x" değişkeninin üslerinin çift tam sayı olması gerek. Yani üssü tek sayı olanları katsayılarını 0 yapmamız gerek. Bu da a+3=0 demek olur, 3'ü karşıya atarsak a=-3 buluruz. Aynı zamanda bx-x'i de x parantezine alıp (b-1)x olarak yazabiliriz. x sayısı x¹ olarak yazıldığına göre onun da katsayısını sıfırlamamız gerekir. Yani b-1=0 işleminden -1'i karşıya atıp b=1 eşitliğini buluruz. Şimdi sıra yerine yazmada. f(x)= (a-2)x²+ 2b-3 yazabiliriz. Bulduğumuz a ve b değerlerini de yerine yazınca f(x)= -5x²+2-3 buluruz. Bize f(-2)'yi sorduğu için x yerine -2 sayısını yazarız. -5× (-2)²+2-3 olur. -2'nin karesi 4 olduğuna göre -5×4= -20 buluruz. 2 ekleyip 3 çıkarınca da -20+2= -18 ve -18-3= -21 buluruz. Buradan da sorumuzun doğru cevabı -21 olur.
Rica ederim, kolay gelsin...çok sağol artık fiziksel matematiğim