Neler Yeni

Fonksiyon Sorusu Çözümü

Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
64
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Arda Anıl
Bunu da öğrenirsem matematiğe dönüseceğim
 

Ekler

  • 16164924614798593870343686772175.jpg
    16164924614798593870343686772175.jpg
    1 MB · Hit: 52
En İyi Cevap
Fonskiyon çiftse tek kuvvetli X'lerin başını sıfıra eşitle. Sonrasını yapabilirsin bence.
Dediğim şekilde düşünürsek a=-3, b=1 olur. Sonrasında ise denklem: F(X)= -5xkare -1 olur. X yerine -2 yazarsak da cevap -21 olur.

Mr. Edri

80+ Platinum
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
15,550
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
Yaş
20
İsim
.
Fonskiyon çiftse tek kuvvetli X'lerin başını sıfıra eşitle. Sonrasını yapabilirsin bence.
Dediğim şekilde düşünürsek a=-3, b=1 olur. Sonrasında ise denklem: F(X)= -5xkare -1 olur. X yerine -2 yazarsak da cevap -21 olur.
 
En İyi Cevap

Mr. Edri

80+ Platinum
Katılım
26 Kasım 2020
Mesajlar
15,550
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
Yaş
20
İsim
.

-RutHleSs-

80+ Gold
Katılım
17 Ağustos 2020
Mesajlar
5,838
En İyi Cevap
4
Çift fonksiyon ise "x" değişkeninin üslerinin çift tam sayı olması gerek. Yani üssü tek sayı olanları katsayılarını 0 yapmamız gerek. Bu da a+3=0 demek olur, 3'ü karşıya atarsak a=-3 buluruz. Aynı zamanda bx-x'i de x parantezine alıp (b-1)x olarak yazabiliriz. x sayısı x¹ olarak yazıldığına göre onun da katsayısını sıfırlamamız gerekir. Yani b-1=0 işleminden -1'i karşıya atıp b=1 eşitliğini buluruz. Şimdi sıra yerine yazmada. f(x)= (a-2)x²+ 2b-3 yazabiliriz. Bulduğumuz a ve b değerlerini de yerine yazınca f(x)= -5x²+2-3 buluruz. Bize f(-2)'yi sorduğu için x yerine -2 sayısını yazarız. -5× (-2)²+2-3 olur. -2'nin karesi 4 olduğuna göre -5×4= -20 buluruz. 2 ekleyip 3 çıkarınca da -20+2= -18 ve -18-3= -21 buluruz. Buradan da sorumuzun doğru cevabı -21 olur.
 
Katılım
5 Nisan 2020
Mesajlar
64
Dahası  
Reaksiyon skoru
13
İsim
Arda Anıl
Çift fonksiyon ise "x" değişkeninin üslerinin çift tam sayı olması gerek. Yani üssü tek sayı olanları katsayılarını 0 yapmamız gerek. Bu da a+3=0 demek olur, 3'ü karşıya atarsak a=-3 buluruz. Aynı zamanda bx-x'i de x parantezine alıp (b-1)x olarak yazabiliriz. x sayısı x¹ olarak yazıldığına göre onun da katsayısını sıfırlamamız gerekir. Yani b-1=0 işleminden -1'i karşıya atıp b=1 eşitliğini buluruz. Şimdi sıra yerine yazmada. f(x)= (a-2)x²+ 2b-3 yazabiliriz. Bulduğumuz a ve b değerlerini de yerine yazınca f(x)= -5x²+2-3 buluruz. Bize f(-2)'yi sorduğu için x yerine -2 sayısını yazarız. -5× (-2)²+2-3 olur. -2'nin karesi 4 olduğuna göre -5×4= -20 buluruz. 2 ekleyip 3 çıkarınca da -20+2= -18 ve -18-3= -21 buluruz. Buradan da sorumuzun doğru cevabı -21 olur.
çok sağol artık fiziksel matematiğim
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,058,798
Mesajlar
9,519,124
Üyeler
168,196
Son üye
staniel-ishuge
Top Bottom