Neler Yeni

Format atamadım yardım eder misiniz

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yusuf Benal
Merhabalar elimde eski bir masaüstü bilgisayar var. Gigabyte 945gcm s2l anakart var.
Şuanda başka pc nin HDD si ile çalışıyor. Kendi HDD sinde Windows kurulu değil. Format atıp Windowsu kurmak istiyorum. Fakat format kısmına bir türlü giremedim. İSO dosyasını microsoftun kendi aracı ile pc ye kurup Rufus ile de usb ye yazdırdım.
Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Ekler

• IMG-20210914-WA0008.jpg
    IMG-20210914-WA0008.jpg
    294.9 KB · Hit: 45

bwNN

80+ Silver
YouTube de videoları var bende öyle yapmıştım. Shiftdelete ninkinş izlemiştim

Rxnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Arhan Burak Tüzün
Merhabalar elimde eski bir masaüstü bilgisayar var. Gigabyte 945gcm s2l anakart var.
Şuanda başka pc nin HDD si ile çalışıyor. Kendi HDD sinde Windows kurulu değil. Format atıp Windowsu kurmak istiyorum. Fakat format kısmına bir türlü giremedim. İSO dosyasını microsoftun kendi aracı ile pc ye kurup Rufus ile de usb ye yazdırdım.
Nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?
Eğer kurulum usbsi hazırladıysanız bilgisayar açılırken bios'a veya boot device menüsüne tuş kombinasyonları ile girerek usb üzerinden bilgisayarı başlatırsanız windows 10 kurulumuna başlamış olursunuz. Sonrasında kurulum sizi yönlendirecektir fakat takıldığınız başka bir yer olursa sorabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Yusuf Benal
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Eğer kurulum usbsi hazırladıysanız bilgisayar açılırken bios'a veya boot device menüsüne tuş kombinasyonları ile girerek usb üzerinden bilgisayarı başlatırsanız windows 10 kurulumuna başlamış olursunuz. Sonrasında kurulum sizi yönlendirecektir fakat takıldığınız başka bir yer olursa sorabilirsiniz.
Kurulum ekranına gelsen gerisini yaparım. İlk kez yapmıyıcam, fakat kurulum ekranına gelmiyor, boot device menüden ve bios menüden usb yi seçince Windows normal açılıyor, format ekranı gelmiyor.

Rxnk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Arhan Burak Tüzün
Kurulum ekranına gelsen gerisini yaparım. İlk kez yapmıyıcam, fakat kurulum ekranına gelmiyor, boot device menüden ve bios menüden usb yi seçince Windows normal açılıyor, format ekranı gelmiyor.
O zaman kullandığınız usbnin 3.0 değil 2.0 olmasına dikkat edebilirsiniz ve usb 2.0 portundan kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. BIOS'tan fast boot kapatmayı deneyebilirsiniz. Boot ayarlarında bir ayar vardı sata veya usb'ye öncelik ver diye sizde de olabilir kontrol edebilirsiniz. Olmazsa windows kurulum aracı ile direkt kurulum usbsi oluşturmayı deneyebilirsiniz ve oluştururken bu bilgisayar için önerilen seçenekleri kullan'ı kapatıp kendi bilgisayarınızın özelliklerine göre el ile ayarlamayı deneyebilirsiniz. Başka bir şey gelmiyor aklıma umarım işe yarar bunlardan birisi.

Top Bottom