Neler Yeni

Format attıktan sonra bilgisayar aşırı yavaşladı

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
Bilgisayarı formatladım fakat hiçbir zaman donmayan yavaşlamayan bilgisayar donmaya başladı 10sn de açılan bilgisayar şu anda 1dk da açılıyor ve 5 dk da kendine geliyor ne yapmam lazım?

Aoruss

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,891
İsim
Kagan

formattan sonra bilgisayar neden yavaşlıyor?​

bu konumuzda format sonrası bilgisayar neden yavaşlar? bununla ilgili sizlere önemli ipuçları vermeye çalışacağız. Bilgisayara format atmak bildiğimiz gibi yeni bir işletim sistemi kurmak demektir. Yeni bir işletim sistemi kurulumunda eski sürücüler dahil tüm data verileri ve bilgisayarda bulunan tüm dosyaları’da silebilirsiniz.
Format sonrası yeni işletim sistemi kurulumu ardından bilgisayar’da yüklü donanımlara ait sürücüleri tekrar kurmak gerekecektir. Bu’da oldukça zahmetli olduğu için ben her zaman acronis ile aldığım imajı tekrar yüklemek sureti ile sistemi kurtarmaya çalışırım.

bilgisayar neden yavaşlar?​

bilgisayarın yavaşlama nedenlerinden en başlıcası virüslerdir fakat yeni işletim sistemi kuruldu bunun ardı sıra yavaşlamalar olmasının diğer olasılığı, yanlış ve eksik yüklenen sürücülerdir. Eğer hata yanlış yüklenmiş bir sürücü varsa bu bilgisayarın stabil çalışacağı yerine yavaşlamasına neden olacaktır.
şimdi sizlere format sonrası yavaşlama nedenleri ile ilgili oluşabilecek sorunları vermeye çalışacağım. Sizin yaşadığınız problemlere göre bu olası nedenleri göz önünde tutarak bu sorunu gidermeye, çözmeye çalışınız. Bilgisayar, Pc masaüstü veya dizüstü, laptop olsun sorunların nedenleri aynıdır.
format atma esnasında işletim sistemi kuracağınız yeri biçimlendirme yapınız, biçimlendirme yaparak yeniden kuruluma başlayın.

Sürücüsünü yükleyeceğiniz donanımların driverlerini resmi sitesi üzerinden indirin ve yükleyin, sürücüleri işletim sisteminin bit yapısı 32 veya 64 bit göre yüklemesini yapınız.
Bilgisayar’da virüslerin neden olabileceği yavaşlamalar nedeniyle güncel ve lisanslı bir yazılım yükleyin. İnternet üzerinden indirdiğiniz virüs yazılımları kendilerinin virüs olma ihtimali daha yüksek olduğu için devamlı lisanslı yazılımlar kullanın. Trojenler bilgisayarın yavaşlamasına neden olabilirler.
Bilgisayara kurduğunuz programlar nedeniyle yavaşlama olabilir, Bilgisayara yüklenen programlar işletim sisteminin mimari yapısına göre güncel sürücülerini yükleyin.
Ayrıca bilgisayar’da kasa içinde doğru kablolama yapılmadığından hava akımı döngüsü tam olmuyorsa veya soğutucu fanlar tozlu, kirli ise ısınmalar nedeniyle bilgisayar yavaşlayacaktır. İşlemci termal macunu kontrol ediniz , termal macun az ise aşırı ısınmalar nedeniyle yavaşlama ve sistem kendini korumaya alacağı için sık sık kapanmalar olacaktır.
format sonrası yavaşlama nedenlerinin biride, arka planda çalışan programlar nedeniyle’de gerçekleşir, eğer arka planda çalışan çok program varsa bunlardan işe yaramayanı kapatın ve bilgisayarı rahatladın. arka planda çalışan programları kontrol etmek için arka plana çalışan programları kapatma konusunu inceleyin.
son olarak söyleyeceğim şey, yeni durduğunuz format sonrası kurulan işletim sistemi kendini denetleyerek varsa karşı taraftan güncellemeleri alarak windows update yani güncelleme yapacağı için devamlı arka tarafta meşgul olacaktır. Böylece bilgisayar yavaşlatacaktır. Bunun için güncelleme denetlemesini kapatmak veya güncellemeleri bir kez tam olarak yapmak olacaktır.

kaynak:https://ademocut.com/formattan-sonra-bilgisayar-neden-yavasliyor/

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

formattan sonra bilgisayar neden yavaşlıyor?​

bu konumuzda format sonrası bilgisayar neden yavaşlar? bununla ilgili sizlere önemli ipuçları vermeye çalışacağız. Bilgisayara format atmak bildiğimiz gibi yeni bir işletim sistemi kurmak demektir. Yeni bir işletim sistemi kurulumunda eski sürücüler dahil tüm data verileri ve bilgisayarda bulunan tüm dosyaları’da silebilirsiniz.
Format sonrası yeni işletim sistemi kurulumu ardından bilgisayar’da yüklü donanımlara ait sürücüleri tekrar kurmak gerekecektir. Bu’da oldukça zahmetli olduğu için ben her zamanacronis ile aldığım imajı tekrar yüklemek sureti ile sistemi kurtarmaya çalışırım.

bilgisayar neden yavaşlar?​

bilgisayarın yavaşlama nedenlerinden en başlıcası virüslerdir fakat yeni işletim sistemi kuruldu bunun ardı sıra yavaşlamalar olmasının diğer olasılığı, yanlış ve eksik yüklenen sürücülerdir. Eğer hata yanlış yüklenmiş bir sürücü varsa bu bilgisayarın stabil çalışacağı yerine yavaşlamasına neden olacaktır.
şimdi sizlere format sonrası yavaşlama nedenleri ile ilgili oluşabilecek sorunları vermeye çalışacağım. Sizin yaşadığınız problemlere göre bu olası nedenleri göz önünde tutarak bu sorunu gidermeye, çözmeye çalışınız. Bilgisayar, Pc masaüstü veya dizüstü, laptop olsun sorunların nedenleri aynıdır.
format atma esnasında işletim sistemi kuracağınız yeri biçimlendirme yapınız, biçimlendirme yaparak yeniden kuruluma başlayın.

Sürücüsünü yükleyeceğiniz donanımların driverlerini resmi sitesi üzerinden indirin ve yükleyin, sürücüleri işletim sisteminin bit yapısı 32 veya 64 bit göre yüklemesini yapınız.
Bilgisayar’da virüslerin neden olabileceği yavaşlamalar nedeniyle güncel ve lisanslı bir yazılım yükleyin. İnternet üzerinden indirdiğiniz virüs yazılımları kendilerinin virüs olma ihtimali daha yüksek olduğu için devamlı lisanslı yazılımlar kullanın. Trojenler bilgisayarın yavaşlamasına neden olabilirler.
Bilgisayara kurduğunuz programlar nedeniyle yavaşlama olabilir, Bilgisayara yüklenen programlar işletim sisteminin mimari yapısına göre güncel sürücülerini yükleyin.
Ayrıca bilgisayar’da kasa içinde doğru kablolama yapılmadığından hava akımı döngüsü tam olmuyorsa veya soğutucu fanlar tozlu, kirli ise ısınmalar nedeniyle bilgisayar yavaşlayacaktır. İşlemci termal macunu kontrol ediniz , termal macun az ise aşırı ısınmalar nedeniyle yavaşlama ve sistem kendini korumaya alacağı için sık sık kapanmalar olacaktır.
format sonrası yavaşlama nedenlerinin biride, arka planda çalışan programlar nedeniyle’de gerçekleşir, eğer arka planda çalışan çok program varsa bunlardan işe yaramayanı kapatın ve bilgisayarı rahatladın. arka planda çalışan programları kontrol etmek içinarka plana çalışan programları kapatma konusunu inceleyin.
son olarak söyleyeceğim şey, yeni durduğunuz format sonrası kurulan işletim sistemi kendini denetleyerek varsa karşı taraftan güncellemeleri alarak windows update yani güncelleme yapacağı için devamlı arka tarafta meşgul olacaktır. Böylece bilgisayar yavaşlatacaktır. Bunun için güncelleme denetlemesini kapatmak veya güncellemeleri bir kez tam olarak yapmak olacaktır.

kaynak:https://ademocut.com/formattan-sonra-bilgisayar-neden-yavasliyor/
teşekkürler kaynak için
Mesaj otomatik birleştirildi:

Otomatik driver kurucu mu kullandınız?
evet işlemleri hızlandırmak adına böyle bir yola başvurdum maalesef

firat sobutay

80+ Platinum
En İyi Cevap
49
teşekkürler kaynak için

evet işlemleri hızlandırmak adına böyle bir yola başvurdum maalesef
Keşke yapmasaydınız. Sorunun kaynağı bu. Eğer imkanınız varsa tekrar format atıp kendiniz indirin driverları o tür programlara bulaşmayın.

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
öyle tür uygulamaları kullanmayın onlar eski ya da alakasız driverlar kuruyor internetten kendiniz en güncel driver ı kurmanız daha iyi olur.
derslerden sonra tekrardan format atacağım, driverları yüklemek için aygıt yöneticisi kullansam sorun olmaz değil mi?

drcymer

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
62
İsim
Recep
Keşke yapmasaydınız. Sorunun kaynağı bu. Eğer imkanınız varsa tekrar format atıp kendiniz indirin driverları o tür programlara bulaşmayın.
ama driverları o program kurmadan önce de hantallık vardı bilgisayarda driverlar kurulmadığı içindir değil mi?

Kendiniz parçalarınızın sitesine gidip oradan indirin.
Tamamdır teşekkürler

firat sobutay

80+ Platinum
En İyi Cevap
49
ama driverları o program kurmadan önce de hantallık vardı bilgisayarda driverlar kurulmadığı içindir değil mi?

Tamamdır teşekkürler
Büyük ihtimalle evet.

Tamamdır teşekkürler
Rica ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,148
Üyeler
172,790
Son üye
IHLAMUR