Neler Yeni

Forumda Konu Açarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

utkuversus

80+ Bronze
Ben ülkemizde üye olduğum herhangi bir forum sitesinde yönetim onaylı gönderi tarzında bir sistem görmedim. Ki bu forum kültürüne çok aykırı bir durumdur.
SDN Forum'da üyelikler onaylanıyordu mesela. Hala öylemi bilmiyorum. Örneğin Sosyal üzerinde de konular onaylanıyor. Konu onaylama sürecini hızlı yapabilirseniz getirmeniz özellikle bu forum için çok iyi olur. Çünkü daha çok yeni. Google algoritmasına kötü yerleşmek istemezsiniz :).

thelordof

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Samet
Kesinlikle katılmıyorum. Bu tür forumlarda gereken cezalar uygulanmazsa, cidden forum sapar. Çoluğun çocuğun oyun parkı haline gelir. Bu tür forumlar kesinlikle kuralları olan platformlar olmalı. Tamam, Technopat gibi Türk Dil Kurumu merkezi olmasın. Buna ben de karşıyım ama tamamen boş bırakmak da olmaz. Yöneticilerin gereğini yapacağını düşünüyorum. İyi forumlar.
Tamam bende öyle kastediyorum. Ne az ne aşırı. Yöneticiler doğru yolu bulurlar. :)

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
Kendinizce haklısınız ancak bu saçma ve kurallara aykırı konuların açılmasını önleyecektir. Ek olarak bu sistemi Technopat Sosyal uyguluyor ve bu sistemin gerekliliğini tartışmak istemiyorum. Benimkiler sadece birkaç öneri☺
Katılıyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Zeki Tepret
Selamlar dostlar. Forumda konu kirliliğini engellemek ve genel anlaşılırlığı yükseltmek adına konularınızı açarken başlığınızı içeriği açıklayacak şekilde detaylandırın ve lütfen tamamını büyük harflerle yazmayın. Aynı uyarımız forumdaki normal mesajlar için de geçerli. Mesajlarınızın hepsini büyük harflerle ya da her kelimenin ilk harflerini büyük yazmanız hem görsel bir kirlilik yaratmakta hem de Türkçe kurallarına aykırı olmaktadır.
Diğer bir mevzu ise konu açarken kategoriyi uyumlu olacak şekilde seçmeniz faydamıza olacaktır.

Lütfen gönderilerinizi burada yazan uyarılara göre oluşturarak düzeni sağlamamızda bize yardımcı olun. ? Şimdiden herkese teşekkürler! :giggle:
İşletim sistemiyle ilgili bir konu açmam gerekti ancak bulamadığım için öyle bir başlığı anakartlar bölümüne açmak zorunda kaldım o tarz teknik sıkıntılar için de bir başlık açarsanız çok faydalı olur.

Dahası  
Reaksiyon skoru
35
İsim
Abdurrahman ÖZEN

Almoset

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
No name:/
Kesinlikle katılmıyorum. Bu tür forumlarda gereken cezalar uygulanmazsa, cidden forum sapar. Çoluğun çocuğun oyun parkı haline gelir. Bu tür forumlar kesinlikle kuralları olan platformlar olmalı. Tamam, Technopat gibi Türk Dil Kurumu merkezi olmasın. Buna ben de karşıyım ama tamamen boş bırakmak da olmaz. Yöneticilerin gereğini yapacağını düşünüyorum. İyi forumlar.
Gereken cezalar mı? Kaçıncı YY'dayız toplumun ilk benimsediği olay sanal ortamda kurallar. Yani düşününce mantıklı evet ama bunun getirmekte insanlar arasında bir kargaşaya; şu bana şöyle dedi, şuna ban atın vs. cinsinde... Yani olaya en güzel özetle şöyle bakın burada genelleme yapmadan bunu söylüyorum yanlış anlaşılmasın belli bir yaş kitlesi burda olup bitenlerin pek farkında olmayabilir gereksiz konular açma, yerinde olmayan argolar... gibi gibi yani bunu şöyle düşünün bir yazar iki yazar... eğer onlara pek konuyu uzatmalarına tahavvül vermezseniz kendisi zaten ortamdan sıkılır başka bir şey yapmaya meyilli olacaktır...

Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Erkin Ulaş İlyasoğlu
Selamlar dostlar. Forumda konu kirliliğini engellemek ve genel anlaşılırlığı yükseltmek adına konularınızı açarken başlığınızı içeriği açıklayacak şekilde detaylandırın. Aynı uyarımız forumdaki normal mesajlar için de geçerli. Mesajlarınızın hepsini büyük harflerle ya da her kelimenin ilk harflerini büyük yazmanız hem görsel bir kirlilik yaratmakta hem de Türkçe kurallarına aykırı olmaktadır.
Diğer bir mevzu ise konu açarken kategoriyi uyumlu olacak şekilde seçmeniz faydamıza olacaktır.

Lütfen gönderilerinizi burada yazan uyarılara göre oluşturarak düzeni sağlamamızda bize yardımcı olun. ? Şimdiden herkese teşekkürler! :giggle:
Adı lazım olmayan forum gibi ağır kural değilde bizimki ortası olsa yeterli olur bence, yinede forumları gezecek ve denetim yapacak moderatörler şart.

Savior

80+
Gereken cezalar mı? Kaçıncı YY'dayız toplumun ilk benimsediği olay sanal ortamda kurallar. Yani düşününce mantıklı evet ama bunun getirmekte insanlar arasında bir kargaşaya; şu bana şöyle dedi, şuna ban atın vs. cinsinde... Yani olaya en güzel özetle şöyle bakın burada genelleme yapmadan bunu söylüyorum yanlış anlaşılmasın belli bir yaş kitlesi burda olup bitenlerin pek farkında olmayabilir gereksiz konular açma, yerinde olmayan argolar... gibi gibi yani bunu şöyle düşünün bir yazar iki yazar... eğer onlara pek konuyu uzatmalarına tahavvül vermezseniz kendisi zaten ortamdan sıkılır başka bir şey yapmaya meyilli olacaktır...
Bu görüşünüze katılmıyorum. Technopatta dediğimin daha da üstünde katı kurallar mevcut. Fakat kimse gidip de "Şu bana böyle dedi, şuna ban atın" falan diye bir görüş bildirmiyor. Çünkü yöneticiler forumu yönetmeyi biliyor. Aynı şekilde Technopat Sosyal'i kullananlar da bu kuralları biliyor.

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Top Bottom