Neler Yeni

Forza Hori̇zon 5 Fsr Neden Bu Kadar Kötü?

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
muammer kaplan
Arkadaşlar bugün kafam esti ve oyundaki ayarları kurcalamaya başladım. Millet diyordu fsr şöyle iyi böyle iyi, bugün kalite modunda denedim fakat bu kadar rezalet bir şey görmedim. Normalde msaa 4x kullanıyordum taa çok FPS azaltıyor diye. Dedim belki FPS im artar fsr da fakat artmayi geç 2-3 FPS düşürdü bile. Ayrıca oyunun kalitesi Googledaki şahin drift oyunları gibi oldu. Ne diyorsunuz bu durum yeni guncellemede düzelir mi?

Hyvästi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Berkay Çalışkan
Arkadaşlar bugün kafam esti ve oyundaki ayarları kurcalamaya başladım. Millet diyordu fsr şöyle iyi böyle iyi, bugün kalite modunda denedim fakat bu kadar rezalet bir şey görmedim. Normalde msaa 4x kullanıyordum taa çok FPS azaltıyor diye. Dedim belki FPS im artar fsr da fakat artmayi geç 2-3 FPS düşürdü bile. Ayrıca oyunun kalitesi Googledaki şahin drift oyunları gibi oldu. Ne diyorsunuz bu durum yeni guncellemede düzelir mi?
DLSS te FSR da yeni geldiği için oyuna tam optimizeli değil henüz

Tayfun

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
93
İsim
Tayfun Coşkun
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartı İşlemci Ram Monitör Oyun Anakart Kısaca Elimden Geldiği Kadar Herşeyyy
Instagram
tayfunncoskun_
Steam
https://steamcommunity.com/id/TYFN28/
Discord
Dr4KeN#2870
Kral Amdnin Ayarlarindan fsr Yi Aktif Et Oyuna Gir Oyunu 4 k veya 2 k yap sonra fsryi kafana gore aktif et 2.0 olani ben bu sekilde prrformns modunda kullanyrum veya hic ku

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
muammer kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ss atma imkanın varmı
1. msaa 4x 2. fsr. buradan ne kadar fark edilir bilmiyorum ama net bir bulanıklaşma var. arabayı içten sürerken hız göstergesinde leke bile bırakıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kral Amdnin Ayarlarindan fsr Yi Aktif Et Oyuna Gir Oyunu 4 k veya 2 k yap sonra fsryi kafana gore aktif et 2.0 olani ben bu sekilde prrformns modunda kullanyrum veya hic ku
Nvidia kullanıyorum dostum. Normalde AMD nin yaptığı işler nvidiaya göre çok daha iyi ve kullanıma dönük oluyor fakat bu fsr işini pek sevemedim. Dlss acabilsem onu da deneyeceğim ama ne yazık ki 1000 serisi kartlarda açılmıyor.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (24).png
    Ekran Görüntüsü (24).png
    3.6 MB · Hit: 159
  • Ekran Görüntüsü (25).png
    Ekran Görüntüsü (25).png
    3.9 MB · Hit: 165

Hyvästi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Berkay Çalışkan
Dostum bu videodanda görebileceğin üzere fps üzerinde neredeyse hiç etki etmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
muammer kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dostum bu videodanda görebileceğin üzere fps üzerinde neredeyse hiç etki etmiyor.
Evet. FPS arttırma ve kenar yumuşatma üzerine çıkmış bir teknolojinin hem FPS arttirmayip hemde oyunu bulaniklastirmasi ilginç. AMD bunu çözer diye düşünüyorum umarım öyle olur.

Hyvästi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Berkay Çalışkan
AMD lik bişeyde olmayabilir dlss tede fps artmıyor direk oyun kaynaklı olduğunu düşünüyorum

Hyvästi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Berkay Çalışkan
cyberpunkta hem dlss hemde fsr test etme fırsatım oldu ama ikisindede bulanıklık göremedim ta ki fsr balanced ve dlss balanced yapana kadar

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
muammer kaplan
cyberpunkta hem dlss hemde fsr test etme fırsatım oldu ama ikisindede bulanıklık göremedim ta ki fsr balanced ve dlss balanced yapana kadar
İlginç. Oyunla alakalı o zaman. Bulanıklıktan kastım şu, mesela taa yi denediğimde görüntüde hiç bir bulaniklik olmadan kenarları güzelce yumusatiyordu ama o da FPS den -15 kesiyor. fsr bulaniklastirarak yumuşatıyor. En iyisi yine msaa diyebilirim. 4x e çekince hem net hemde yumuşak bi oyun oluyor.

İlginç. Oyunla alakalı o zaman. Bulanıklıktan kastım şu, mesela taa yi denediğimde görüntüde hiç bir bulaniklik olmadan kenarları güzelce yumusatiyordu ama o da FPS den -15 kesiyor. fsr bulaniklastirarak yumuşatıyor. En iyisi yine msaa diyebilirim. 4x e çekince hem net hemde yumuşak bi oyun oluyor.
Msaa in da sıkıntısı ağaçlar ve çalılıklar çok yapmacık duruyor.

Hyvästi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
55
İsim
Berkay Çalışkan
Anladım, çözünürlük ölçeklendirmesini kısıp AA açmayı andırıyor onda da bayağı bi bulanıklaşıyor

Msaa in da sıkıntısı ağaçlar ve çalılıklar çok yapmacık duruyor.
Kenar yumuşatma ayarları konusunda çok bilgili değilim valla ne desem bilemedim xd malum yıllardır aa sız oynadığım için oyunları :/

Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
muammer kaplan
Anladım, çözünürlük ölçeklendirmesini kısıp AA açmayı andırıyor onda da bayağı bi bulanıklaşıyor

Kenar yumuşatma ayarları konusunda çok bilgili değilim valla ne desem bilemedim xd malum yıllardır aa sız oynadığım için oyunları :/
Anladım hocam 😆 sağolun iyi bi muhabbetti iyi geceler dilerim.

Top Bottom