Neler Yeni

Fotoğraf makinesi tavsiyeleriniz

onurksc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Onur
Merhaba arkadaşlar oto galerimiz için sadece otomobil dış ve iç fotoğraflarını çekebileceğimiz kaliteli fotoğraf makinesi ve lens önerileriniz var mı bir arkadaşım Canon EOS 6D Mark II + 100mm F/2.8 Lens al dedi ama o fiyat bandında daha iyi performans alabileceğimiz bi kombinasyon var mı

BabaVoss7

80+ Silver
Hocam sıfır almanı tavsiye etmem ben. Çok saçma fiyatlar oluyor. Makineler genellikle bi heves alınıp üç beş kullanılıp kenarda köşeden duran mallar pek yıpranmazlar o yüzden. İkinci el çok daha mantıklı olur. Bütçe meselesi tabi ama o kadr yükselmeyede gerek yok bence sadece araç çekecekseniz.
Makineden çok lens önemli diyebiliriz aslında. Yakınmı çekeceksiniz uzakmı çekeceksiniz yoksa ikisi birdenmi size kalmış. Mesela fış mekan çekimde 100 mm ve üstü çok güzel fotoğraflar elde edilir. Ama araç içini çekerken 18-35 mm civarı başlayan lenslere ihtiyacınız var. F değeri pek işinize yaramaz sizin araç için. O yüzden 2.8 olabilir. Modeller hakkında bir bilgim yok üç ay önce ikinci elden d5300 aldım nikon çokta memnunum 300 mm lensle veraber 7k ya almıştım. İki lens vardı. Sizinde benzer durumda işinizi görür bence. İkinci elde shutter önemlidir. Araçta km gibi bilirsiniz belki çekilen fotoğraflar sayısı. Ne kadr az olursa o kadr iyi.

onurksc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam sıfır almanı tavsiye etmem ben. Çok saçma fiyatlar oluyor. Makineler genellikle bi heves alınıp üç beş kullanılıp kenarda köşeden duran mallar pek yıpranmazlar o yüzden. İkinci el çok daha mantıklı olur. Bütçe meselesi tabi ama o kadr yükselmeyede gerek yok bence sadece araç çekecekseniz.
Makineden çok lens önemli diyebiliriz aslında. Yakınmı çekeceksiniz uzakmı çekeceksiniz yoksa ikisi birdenmi size kalmış. Mesela fış mekan çekimde 100 mm ve üstü çok güzel fotoğraflar elde edilir. Ama araç içini çekerken 18-35 mm civarı başlayan lenslere ihtiyacınız var. F değeri pek işinize yaramaz sizin araç için. O yüzden 2.8 olabilir. Modeller hakkında bir bilgim yok üç ay önce ikinci elden d5300 aldım nikon çokta memnunum 300 mm lensle veraber 7k ya almıştım. İki lens vardı. Sizinde benzer durumda işinizi görür bence. İkinci elde shutter önemlidir. Araçta km gibi bilirsiniz belki çekilen fotoğraflar sayısı. Ne kadr az olursa o kadr iyi.
https://www.sahibinden.com/ilan/vas...ade-6.2-v8-platinum-tam-otv-1072573571/detay/ şu şekilde çekiyoruz biz fotoğrafları hani tavsiyeniz varsa canon marka öncelikli sevinirim

BabaVoss7

80+ Silver
Model olarak öneremem şuan daha çok nikon alıştığım için nikon baktım ben.
Ama dediğim gibi bu tarz düz çekimleri telefonla bile yaparsınız ki siz kalite istiyorsunuz. O zaman profesyonel dslr yerine dijital bi kamera bence daha mantıklı olabilir.
Arkadşınızın tavsiyesi gayet iyi. Bütçe sorun olmazsa iyidir. Sadece lense 18mm den başlayan bir lens almanızı tavsiye ederim araç içi dar mekanda daha rahat alırsınız herşeyi kadraja. Max 100mm de yeterli yani varsa canonda 18-100 gibi bir lens lazım.

şahin doğan

80+ Platinum
Bütçe ne bilmiyorum ama Fujifilm X-T4 öneririm.

onurksc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
56
İsim
Onur
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
40-50 Bin tl bandına çıkabiliriz

şahin doğan

80+ Platinum
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç