Neler Yeni

Öneri FPS Kaybetmeden Grafikler Nasıl Yükseltilir? Rehber.

Faydalı buldunuz mu? İşe yaradı mı?

• Denedim işe yaramadı.

Oylar: 0 0.0%

• Oy kullanan toplam üye
    4

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
•Arkadaşlar hepinize iyi geceler öncelikle. Geçenlerde öğrendiğim bir şeyi sizinle paylaşarak yaymayı hedefliyorum. Ne kadar duydunuz, ne kadardır biliyorsunuz veya biliyor musunuz emin değilim. Herhangi bir kaynak sunamayacağım maalesef, çünkü bir kaynağım yok. Nereden öğrendiğimi hatırlayamıyorum. Ama elimden geldiğince görsellerle açıklamaya çalışacağım.

•Ben oyun oynamayı çok seven ve bu oyunları yüksek grafiklerle oynamaya bayılan birisiyim. Oyunlarda grafiğe gerçekten önem veriyorum. Keskinliği yumuşatma ayarlarını açmadan, ya da bazı bazı efektler olmadan oyunlar gözüme çok kötü geliyor. Bu da beni biraz soğutuyor. Fazla uzatmak istemiyorum, hemen konuya geçiyorum.

•Arkadaşlar, bende de olduğu gibi çoğu arkadaşımızın ekran kartı zayıf. Sistemimi de imzamdan görebilirsiniz. İşlemcimiz ekran kartlarımızı çok rahat besleyebilecek durumdayken, ekran kartlarımız oyunları istediğimiz şekilde oynamak için çok geride. Bunun üzerine oyunları yüksek grafiklerde oynamak adına bir çözüm buldum. Bu işlem (resimlerde de göreceksiniz.) FPS'imize pek etki etmiyor diyebiliriz. Grafikleri yükseltmemize rağmen, FPS'imiz neredeyse hiç oynamıyor. Bunun sebebi çözünürlük düşürüyor olmamız.

•Şöyle ki; (bildiğim gibi anlatacağım ve bunların hiçbiri "kesinlikle doğrudur" diyemiyorum.) Oyunlar ekran kartının yanı sıra işlemciyi de bir o kadar fazla tüketmek istiyor. Ancak biz ekran kartının kendini kullanmasına izin vermezsek, işlemcinin kullandığı bize yetmiyor. Peki ekran kartının kendini kullanmasına nasıl izin vereceğiz? Cevap çok basit. Ayarlayı yükselterek. Arkadaşlar ayarlar yükseldiği zaman ekran kartımıza yük biniyor. İşlemcimiz de ekran kartı bu yükü karşılayabilsin diye, onu beslemeye çalışıyor. Bu işlem sonrasında da hem ekran kartı, hem de işlemci kendini zorlamış oluyor. Görsellerde de gördüğünüz gibi ayarlarımızı yükseltiyoruz. Ancak sadece grafikleri yükselttiğimiz zaman FPS'imiz düşmeye başlıyor. Ardından ise çözünürlüğümüzü azaltıyoruz. Çözünürlük azaldığında normalde oyunlarda gördüğümüz pürüzler çoğalıyor. Ancak biz ayarlarımızı yükseltirken kenar yumuşatmayı da olabildiğince arttırdığımız için, bu ayarlar birbirini nötrlemeye başlıyor. Tam olmasa da, hemen hemen pürüz yine ortadan kalkıyor. Bu sayede hem grafiğimiz yükselmişken, hem de çözünürlüğümüzün azaldığını hissetmiyoruz. FPS'imize de baktığımız zaman değişen bir şey yok. Hem GTA 5, Hem de Rocket League oyununda bunları derledim. GTA 5 oyununda grafik değiştirmek çok zahmetli bir iş olduğu için, oyun da bir saatte anca açıldığı için, görselleri Rocket League oyunundan topladım. MSİ Afterburner programı yardımıyla sol üstten verileri görebiliyorken, görseller arasındaki grafik farklarını karşılaştırabilirsiniz. Özellikle aynı noktalardan görüntüler almaya çalıştım ki, veriler daha sağlıklı olsun. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var arkadaşlar. Hepimizin ekran kartı aynı değil. Bu da demek oluyor ki, resimde gördüğünüz ayarlar herkes için en doğru ayarlar değil. Kendiniz deneme yanılma yöntemiyle FPS kaybetmeden varabileceğiniz en güzel görüntüye ulaşmalısınız.

Son olarak ekleyebileceğim şey bir dezavantaj diyebiliriz. Nedir bu? Arkadaşlar çözünürlük düşürdüğümüz için oyunun menü kısmında gözle görülür bir piksellik gözümüze çarpıyor. Bunu oyun ayarlarını gösterdiğim menüden de farkedebilirsiniz. Ama menü nedir ki yani :) Menü işte. Oynanışa bir etkisi yok, veya herhangi başka bir şeye etkisi yok. Onun dışında bir şey farkettiğimi söyleyemem. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yanlış bilgilendirdiğim noktalar var ise yazarsanız sevinirim. Eleştirilerinize seve seve açığım. İyi geceler tekrardan. Ankette de yanıtlama yaparsanız, çok da güzel olacaktır. Görselleri sıra sıra koydum. Karşılaştırabileceğiniz gibi. Benden bu kadar ;) İşte görseller;

Ekler

• 720 (1).png
    720 (1).png
    1.8 MB · Hit: 59
  • 1080 (1).png
    1080 (1).png
    3.6 MB · Hit: 77
  • 720 (2).png
    720 (2).png
    1.7 MB · Hit: 53
  • 1080 (2).png
    1080 (2).png
    3.6 MB · Hit: 71
  • 720 (3).png
    720 (3).png
    1.6 MB · Hit: 51
  • 1080 (3).png
    1080 (3).png
    3.4 MB · Hit: 76
  • 720 (ayarlar).png
    720 (ayarlar).png
    626.4 KB · Hit: 69
  • 1080 (ayarlar).png
    1080 (ayarlar).png
    1.4 MB · Hit: 81
Son düzenleme:

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Berat Gazi

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
298
İsim
Berat Gazi Yurtseven
•Arkadaşlar hepinize iyi geceler öncelikle. Geçenlerde öğrendiğim bir şeyi sizinle paylaşarak yaymayı hedefliyorum. Ne kadar duydunuz, ne kadardır biliyorsunuz veya biliyor musunuz emin değilim. Herhangi bir kaynak sunamayacağım maalesef, çünkü bir kaynağım yok. Nereden öğrendiğimi hatırlayamıyorum. Ama elimden geldiğince görsellerle açıklamaya çalışacağım.
•Ben oyun oynamayı çok seven ve bu oyunları yüksek grafiklerle oynamaya bayılan birisiyim. Oyunlarda grafiğe gerçekten önem veriyorum. Keskinliği yumuşatma ayarlarını açmadan, ya da bazı bazı efektler olmadan oyunlar gözüme çok kötü geliyor. Bu da beni biraz soğutuyor. Fazla uzatmak istemiyorum, hemen konuya geçiyorum.
•Arkadaşlar, bende de olduğu gibi çoğu arkadaşımızın ekran kartı zayıf. Sistemimi de imzamdan görebilirsiniz. İşlemcimiz ekran kartlarımızı çok rahat besleyebilecek durumdayken, ekran kartlarımız oyunları istediğimiz şekilde oynamak için çok geride. Bunun üzerine oyunları yüksek grafiklerde oynamak adına bir çözüm buldum. Bu işlem (resimlerde de göreceksiniz.) FPS'imize pek etki etmiyor diyebiliriz. Grafikleri yükseltmemize rağmen, FPS'imiz neredeyse hiç oynamıyor. Bunun sebebi çözünürlük düşürüyor olmamız.
•Şöyle ki; (bildiğim gibi anlatacağım ve bunların hiçbiri "kesinlikle doğrudur" diyemiyorum.) Oyunlar ekran kartının yanı sıra işlemciyi de bir o kadar fazla tüketmek istiyor. Ancak biz ekran kartının kendini kullanmasına izin vermezsek, işlemcinin kullandığı bize yetmiyor. Peki ekran kartının kendini kullanmasına nasıl izin vereceğiz? Cevap çok basit. Ayarlayı yükselterek. Arkadaşlar ayarlar yükseldiği zaman ekran kartımıza yük biniyor. İşlemcimiz de ekran kartı bu yükü karşılayabilsin diye, onu beslemeye çalışıyor. Bu işlem sonrasında da hem ekran kartı, hem de işlemci kendini zorlamış oluyor. Görsellerde de gördüğünüz gibi ayarlarımızı yükseltiyoruz. Ancak sadece grafikleri yükselttiğimiz zaman FPS'imiz düşmeye başlıyor. Ardından ise çözünürlüğümüzü azaltıyoruz. Çözünürlük azaldığında normalde oyunlarda gördüğümüz pürüzler çoğalıyor. Ancak biz ayarlarımızı yükseltirken kenar yumuşatmayı da olabildiğince arttırdığımız için, bu ayarlar birbirini nötrlemeye başlıyor. Tam olmasa da, hemen hemen pürüz yine ortadan kalkıyor. Bu sayede hem grafiğimiz yükselmişken, hem de çözünürlüğümüzün azaldığını hissetmiyoruz. FPS'imize de baktığımız zaman değişen bir şey yok. Hem GTA 5, Hem de Rocket League oyununda bunları derledim. GTA 5 oyununda grafik değiştirmek çok zahmetli bir iş olduğu için, oyun da bir saatte anca açıldığı için, görselleri Rocket League oyunundan topladım. MSİ Afterburner programı yardımıyla sol üstten verileri görebiliyorken, görseller arasındaki grafik farklarını karşılaştırabilirsiniz. Özellikle aynı noktalardan görüntüler almaya çalıştım ki, veriler daha sağlıklı olsun. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var arkadaşlar. Hepimizin ekran kartı aynı değil. Bu da demek oluyor ki, resimde gördüğünüz ayarlar herkes için en doğru ayarlar değil. Kendiniz deneme yanılma yöntemiyle FPS kaybetmeden varabileceğiniz en güzel görüntüye ulaşmalısınız. Son olarak ekleyebileceğim şey bir dezavantaj diyebiliriz. Nedir bu? Arkadaşlar çözünürlük düşürdüğümüz için oyunun menü kısmında gözle görülür bir piksellik gözümüze çarpıyor. Bunu oyun ayarlarını gösterdiğim menüden de farkedebilirsiniz. Ama menü nedir ki yani :) Menü işte. Oynanışa bir etkisi yok, veya herhangi başka bir şeye etkisi yok. Onun dışında bir şey farkettiğimi söyleyemem. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yanlış bilgilendirdiğim noktalar var ise yazarsanız sevinirim. Eleştirilerinize seve seve açığım. İyi geceler tekrardan. Ankette de yanıtlama yaparsanız, çok da güzel olacaktır. Görselleri sıra sıra koydum. Karşılaştırabileceğiniz gibi. Benden bu kadar ;) İşte görseller;
Biraz daha özenli olsaydi daha keyifle okunacak bir rehber olurdu

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş

Psyduck

80+ Platinum
En İyi Cevap
16
Özet: 1080p yerine 720p oynayın.

Süleyman ÇAKIR-

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Yazıyı biraz daha okunaklı olması açısından paragraflara ayırsaydınız keşke.

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Yazıyı biraz daha okunaklı olması açısından paragraflara ayırsaydınız keşke.
Beceremediiim 😁 denedim ama bir türlü olmadı. Word'den kopyalamayı da denedim. Burada zaten yazının üstündeki seçenekleri kullanamadım. Olmadı yani. Ben de başlarına noktalar koydum.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
•Şöyle ki; (bildiğim gibi anlatacağım ve bunların hiçbiri "kesinlikle doğrudur" diyemiyorum.) Oyunlar ekran kartının yanı sıra işlemciyi de bir o kadar fazla tüketmek istiyor. Ancak biz ekran kartının kendini kullanmasına izin vermezsek, işlemcinin kullandığı bize yetmiyor. Peki ekran kartının kendini kullanmasına nasıl izin vereceğiz? Cevap çok basit. Ayarlayı yükselterek. Arkadaşlar ayarlar yükseldiği zaman ekran kartımıza yük biniyor. İşlemcimiz de ekran kartı bu yükü karşılayabilsin diye, onu beslemeye çalışıyor. Bu işlem sonrasında da hem ekran kartı, hem de işlemci kendini zorlamış oluyor. Görsellerde de gördüğünüz gibi ayarlarımızı yükseltiyoruz. Ancak sadece grafikleri yükselttiğimiz zaman FPS'imiz düşmeye başlıyor. Ardından ise çözünürlüğümüzü azaltıyoruz. Çözünürlük azaldığında normalde oyunlarda gördüğümüz pürüzler çoğalıyor. Ancak biz ayarlarımızı yükseltirken kenar yumuşatmayı da olabildiğince arttırdığımız için, bu ayarlar birbirini nötrlemeye başlıyor. Tam olmasa da, hemen hemen pürüz yine ortadan kalkıyor. Bu sayede hem grafiğimiz yükselmişken, hem de çözünürlüğümüzün azaldığını hissetmiyoruz. FPS'imize de baktığımız zaman değişen bir şey yok. Hem GTA 5, Hem de Rocket League oyununda bunları derledim. GTA 5 oyununda grafik değiştirmek çok zahmetli bir iş olduğu için, oyun da bir saatte anca açıldığı için, görselleri Rocket League oyunundan topladım. MSİ Afterburner programı yardımıyla sol üstten verileri görebiliyorken, görseller arasındaki grafik farklarını karşılaştırabilirsiniz. Özellikle aynı noktalardan görüntüler almaya çalıştım ki, veriler daha sağlıklı olsun. Burada dikkat etmeniz gereken bir husus var arkadaşlar. Hepimizin ekran kartı aynı değil. Bu da demek oluyor ki, resimde gördüğünüz ayarlar herkes için en doğru ayarlar değil. Kendiniz deneme yanılma yöntemiyle FPS kaybetmeden varabileceğiniz en güzel görüntüye ulaşmalısınız. Son olarak ekleyebileceğim şey bir dezavantaj diyebiliriz. Nedir bu? Arkadaşlar çözünürlük düşürdüğümüz için oyunun menü kısmında gözle görülür bir piksellik gözümüze çarpıyor. Bunu oyun ayarlarını gösterdiğim menüden de farkedebilirsiniz. Ama menü nedir ki yani :) Menü işte. Oynanışa bir etkisi yok, veya herhangi başka bir şeye etkisi yok. Onun dışında bir şey farkettiğimi söyleyemem. Umarım yardımcı olabilmişimdir. Yanlış bilgilendirdiğim noktalar var ise yazarsanız sevinirim. Eleştirilerinize seve seve açığım. İyi geceler tekrardan. Ankette de yanıtlama yaparsanız, çok da güzel olacaktır. Görselleri sıra sıra koydum. Karşılaştırabileceğiniz gibi. Benden bu kadar ;) İşte görseller;
Her cümle arasına boşluk koyabilirsiniz

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Özet: 1080p yerine 720p oynayın.
Yo aslında böyle değil. Her ekran kartında işler değişebiliyor. Belki 720p değil de 1600x900 oynasanız da yeterli olacaktır. Ya da 1366x768. Ekran kartına göre, sisteme göre değişiklik gösterecektir yani.

Khonshu

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
378
İsim
Ali Harman
Beceremediiim 😁 denedim ama bir türlü olmadı. Word'den kopyalamayı da denedim. Burada zaten yazının üstündeki seçenekleri kullanamadım. Olmadı yani. Ben de başlarına noktalar koydum.
alt+enter

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx

lerensavasl

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,225
İsim
Eren Savaş
Her cümle arasına boşluk koyabilirsiniz
Her cümle arasında boşluk var zaten. Teknopattan alıştığım yazım kuralları 😁
Mesaj otomatik birleştirildi:

Aynen görselli ve ayrı ayrı olsadı çok daha müqqembel olurdu.
Görseller çok fazla var diye kötü olacağını düşündüm. Böyle bi ona geçip bi buna geçip karşılaştırabilirler gibi geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,056,520
Üyeler
167,854
Son üye
cudakiexplosion
Top Bottom