Neler Yeni

Yardım FPS Oyunlar için monitör tavsiyesi

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
raşit özbek
Arkadaşlar selamlar iyi forumlar. Hazır sistem alıcam inşallah 4060 ve r 5 5600 bi sistem genel olarak fps oyunları ve hikayeli oyunlar olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bütçe: max 5k

Einstein

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,388
İsim
Eren
Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan Alp
Arkadaşlar selamlar iyi forumlar. Hazır sistem alıcam inşallah 4060 ve r 5 5600 bi sistem genel olarak fps oyunları ve hikayeli oyunlar olacak. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Bütçenizi 900 tl kadar aşıyor fakat fps oyunları için önemli özellikler 24-25'' 144 Hz ÜSTÜ ve TN panel olmalı olmuyorsa IPS Olmalı tn panel renkler biraz cansız oluyor ama sadece fps ye yoğunlaşacaksanız tn panel en iyi seçimdir bu attığım 2 monitörü inceleyebilirsiniz

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
raşit özbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bütçenizi 900 tl kadar aşıyor fakat fps oyunları için önemli özellikler 24-25'' 144 Hz ÜSTÜ ve TN panel olmalı olmuyorsa IPS Olmalı tn panel renkler biraz cansız oluyor ama sadece fps ye yoğunlaşacaksanız tn panel en iyi seçimdir bu attığım 2 monitörü inceleyebilirsiniz

Daha önce aoc ıps panel kullandım gayette memnundum tn panel ile farkı nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan Alp
IPS Paneller renkleri daha canlı verir TN Panele kıyasla bariz renk farkı oluyor internetten bakabilirsiniz renk farkına ama amacınız E-spor yolunda gitmekse rekabetçi oyunlarda TN panel yararınıza olur çünkü gecikme değeri düşüktür ve ghosting az oluyor. fakat derseniz prof seviyesine çıkmak istemiyorum. IPS panel ile yine çıkabilirsiniz ama E-sporcular hep TN panel tercih ederler karar verip alabilirsiniz rekabetçi oyunlar için VA panel önermem ghosting ve gecikmesi diğerlerine kıyasla yüksek olabiliyor

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
raşit özbek
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
IPS Paneller renkleri daha canlı verir TN Panele kıyasla bariz renk farkı oluyor internetten bakabilirsiniz renk farkına ama amacınız E-spor yolunda gitmekse rekabetçi oyunlarda TN panel yararınıza olur çünkü gecikme değeri düşüktür ve ghosting az oluyor. fakat derseniz prof seviyesine çıkmak istemiyorum. IPS panel ile yine çıkabilirsiniz ama E-sporcular hep TN panel tercih ederler karar verip alabilirsiniz rekabetçi oyunlar için VA panel önermem ghosting ve gecikmesi diğerlerine kıyasla yüksek olabiliyor
Öyle çok aşırı profesyonel değilim. Arada fps arada fivem veya rdr2 bunun için şu monitör iyi gibi geldi. Üstelik sepette 4.000₺.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan Alp

K.R.A.T.O.S

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
161
İsim
Elvan Emircan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Donanım
Instagram
emrcn.exe

165hz 1ms yeterli bence

Necromancerr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,303
İsim
Emre
Discord
necromancerr
Renk Gamutu en bariz fark tn panelde renkler soluk gözükür ancak ms olarak en düşük panellerdir
Va paneller tn den iyi renk gamutu veren, ipstende iyi siyah renk veren ancak ucuz modellerde black smearing ve ghosting gibi durumlar olduğundan tercih edilmemesi gereken panel (Düşük bütçede)
İps panel en iyi renk gamutunu veren panel görüş açısı tn panele göre daha yüksektir renkler daha canlı gözükür ancak ms olarak tn ye kıyasla biraz daha yüksek gecikmeye sahiptir
günlük kullanımda aman aman fark edilmez bile ips ile tn arasındaki ms farkı
şahsen ips panel almanı öneririm.

rasitozbkk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
201
İsim
raşit özbek
güzel denk gelmiş güle güle kullan kankam
Teşekkürler daha almadım motoru satışa çıkardım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Renk Gamutu en bariz fark tn panelde renkler soluk gözükür ancak ms olarak en düşük panellerdir
Va paneller tn den iyi renk gamutu veren, ipstende iyi siyah renk veren ancak ucuz modellerde black smearing ve ghosting gibi durumlar olduğundan tercih edilmemesi gereken panel (Düşük bütçede)
İps panel en iyi renk gamutunu veren panel görüş açısı tn panele göre daha yüksektir renkler daha canlı gözükür ancak ms olarak tn ye kıyasla biraz daha yüksek gecikmeye sahiptir
günlük kullanımda aman aman fark edilmez bile ips ile tn arasındaki ms farkı
şahsen ips panel almanı öneririm.
Yorumunuz için teşekkürler. Günlük ve hobi amaçlı kullanım için ıps nin en iyi seçenek olduğunu kafamda kararlaştırmış oldum

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Doğan Alp
Teşekkürler daha almadım motoru satışa çıkardım :)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yorumunuz için teşekkürler. Günlük ve hobi amaçlı kullanım için ıps nin en iyi seçenek olduğunu kafamda kararlaştırmış oldum
Aynen günlük kullanım için ıps en iyi tercihdir e spor merakınız isteğiniz yoksa tn panele bulaşmayın

Top Bottom