Neler Yeni

Fps sorunu gtx 1650 super i3 9100f

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Duran
Bilgisayarı 3 4 ay önce aldım ve aldığımdan beri bilgisayarım olması gerektiğinden daha düşük fps veriyor hatta bazı oyunlarda oynanamaz derecede saçma fps değerleri veriyor. Bu bilgisayarın sorunu nedir. cs go gibi sistem gerektirmeyen oyunda ayarları 4.3 en düşük ayaralara alıyorum ve 100fps çivarı bir fps veriyor. 16:9 ve en yükseğe alınca da aynı fps i veriyor değişmiyor. valorant gibi bir oyunda isse orta ayarlarda 110 eğer discord açıkken girersem ise 60 70 fps alıyorum. Neden sistemim
gtx 1650 super
i3 9100f
8gb ram

Ekler

• resim_2021-07-13_221818.png
    resim_2021-07-13_221818.png
    572.4 KB · Hit: 92
  • Ekran Görüntüsü (19).png
    Ekran Görüntüsü (19).png
    488.7 KB · Hit: 99

Canbazx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
151
İsim
Berkay
İlgilendiği Kategoriler
pc donanım-otomobiller
bu işte bi terslik var

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,110
İsim
Cicikuş
Bilgisayarı 3 4 ay önce aldım ve aldığımdan beri bilgisayarım olması gerektiğinden daha düşük fps veriyor hatta bazı oyunlarda oynanamaz derecede saçma fps değerleri veriyor. Bu bilgisayarın sorunu nedir. cs go gibi sistem gerektirmeyen oyunda ayarları 4.3 en düşük ayaralara alıyorum ve 100fps çivarı bir fps veriyor. 16:9 ve en yükseğe alınca da aynı fps i veriyor değişmiyor. valorant gibi bir oyunda isse orta ayarlarda 110 eğer discord açıkken girersem ise 60 70 fps alıyorum. Neden sistemim
gtx 1650 super
i3 9100f
8gb ram
"fps_max 0" kodunu yazdınızmı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

benim her oyun girişinde FPS'm 120-100 arası takılıyor bu kodu yazınca düzeliyor.

pexxrd

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
549
İsim
Furkan Güven
bence geri göndermekte fayda var gibi

akıllı kuş

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,110
İsim
Cicikuş
gtx 1650 super
i3 9100f
8gb ram
ekran kartı driveri güncelmi? öncedende aynımıydı yoksa şimdimi düştü FPS'ler?

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Duran
başlatma seçeneklerine yaz her seferinde yazmana gerek yok
evet google da buldugum bütün kodları yazdım

ekran kartı driveri güncelmi? öncedende aynımıydı yoksa şimdimi düştü FPS'ler?
en son sürüm, 5 6 gün önce güncelledim ve hep aynıydı driver falan farketmiyor

bence geri göndermekte fayda var
yani pek düzelecek gibi içime doğmuyor ama bayramdan sonra göndereceğim

DeveloperRedneck

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,433
İsim
Kürşat
gtx 1650 super
i3 9100f
8gb ram
Darboğaz nedir ve bir etkisi nasıl görülür ?
Darboğaz olan bir sistemde low ayarlarda ve high ayarlarda alınan fps'in çok da farklı olmadığını görmek çok olağandır. Bunun nedeni ise high ayarlarda GPU daha çok çalışır ve işlemcinin işlemesi gereken kısım azalır ve besleme sorunu olmaz. Ayarları low'a çektiğimizde ise GPU kendini yormaz CPU'nun işlemesi gereken işlem artar ve CPU buna yetemediğinden fps artışı beklenirken aynı fps'te kalırız. Sonuç olarak darboğaz yediğinizi düşünüyorum.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Emre Duran
Darboğaz nedir ve bir etkisi nasıl görülür ?
Darboğaz olan bir sistemde low ayarlarda ve high ayarlarda alınan fps'in çok da farklı olmadığını görmek çok olağandır. Bunun nedeni ise high ayarlarda GPU daha çok çalışır ve işlemcinin işlemesi gereken kısım azalır ve besleme sorunu olmaz. Ayarları low'a çektiğimizde ise GPU kendini yormaz CPU'nun işlemesi gereken işlem artar ve CPU buna yetemediğinden fps artışı beklenirken aynı fps'te kalırız. Sonuç olarak darboğaz yediğinizi düşünüyorum.
bilgisayarın bileşenlerini verdim grafik ayarlarını da söyledim benimle aynı sisteme sahip olan birisi bunları yaşamazken bu darboğaz sadece bana mı oluyor. Darboğazın ne demek oldugunu biliyorum ve bunun darboğaz olmadığınıda biliyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,041,149
Üyeler
165,129
Son üye
SakipT
Top Bottom