Neler Yeni

FPS yüksek oyun akıcı değil

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Atahan Yıldız
Fps'im oldukça yüksek olan oyunlar akıcı değil. Dahada açıklamak gerekirse 200+ fps alıyorum fakat 40fps oynuyor gibiyim. Droplar takılmalar yok. Bazende bulanık gibi oluyor uzak detaylar. Geçenlerde bu sorun gecmisti bikac günlüğüne fakat yeniden başladı aylardir var nerdeyse. Bircok konuyu inceledim fakat hicbirinde çözüm yok umarım bunda olur.
Denediğim yollardan bazıları sunlar;
Vsync denedim yırtılmalar oldu ve drop yedim.
Fps'i 60'a cekmeyi denedim yine yırtılma oldu, titremeler oldu, ve 60fps hissiyatı yoktu kasiyor gibiydi.
Ekran kartim ve diger parcalarim güncel.
Sistemim yeni sayılır.
Rx 570 oc 4gb
R5 1600
B450m s2h
16 gb 3200mhz ram
Mesaj otomatik birleştirildi:

Söylemeyi unuttum fpsi 140 altina cektigim taktirde manuel olarak yine 30 fps'in bile altindaymis gibi kasıyor fakat normalde otamatik olarak max 140 fps alti degerler aldigim oyunlarda kasmiyor

ferx1111

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
496
İsim
Ferit Çınar
%1 %0.1 fps değerlerinde sıkıntı ola bilir işlemci veya ekran kartı çok ısınıyor olabilir dengesiz oc yapılmış olabilir vb.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Atahan Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
%1 %0.1 fps değerlerinde sıkıntı ola bilir işlemci veya ekran kartı çok ısınıyor olabilir dengesiz oc yapılmış olabilir
Oc ben yapmadım oc versiyonu olarak 0 aldım, %1 %0.1'de de sıkıntı yok, ısınma yuzundende değil pc yi acar acmazda bu sorun oluyor fanlari manuel olarak ayarlarim sicakligi düşürdüm yine oluyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Atahan Yıldız
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Monitörde bir sorun vardır belki?
Sanmıyorum çünkü 60fps'e kitledigim zaman ekranda yırtılmalar ve kasmalar oluyor sistemsel birsey olduguna eminim nerdeyse ama ne

Ram lerden olabilir
8gb almıştım ilk ozamanlar ayni sorun vardı 8gb ekledim bikac ay sonra yine ayni sorun var çıkardım tek tek denedim ikisinde de ayni yani sanmiyorum ramlardan kaynakli oldugunu

O baya uğraştırır.
Bu neye çözüm olur ki? Sadece bilmediğimden soruyorum bir şey etkiler mi

SquizzySP

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
575
İsim
Fatih Yeşil
Sanmıyorum çünkü 60fps'e kitledigim zaman ekranda yırtılmalar ve kasmalar oluyor sistemsel birsey olduguna eminim nerdeyse ama ne

8gb almıştım ilk ozamanlar ayni sorun vardı 8gb ekledim bikac ay sonra yine ayni sorun var çıkardım tek tek denedim ikisinde de ayni yani sanmiyorum ramlardan kaynakli oldugunu

Bu neye çözüm olur ki? Sadece bilmediğimden soruyorum bir şey etkiler mi
sorunun ne olduğunu bilmedigimizden dolayı en baştan düzgünce yaparsan soruna çözüm olabilir diye düşündüm

berkay SİCİMLİ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,700
İsim
BERKAY SİCİMLİ
Fps'im oldukça yüksek olan oyunlar akıcı değil. Dahada açıklamak gerekirse 200+ fps alıyorum fakat 40fps oynuyor gibiyim. Droplar takılmalar yok. Bazende bulanık gibi oluyor uzak detaylar. Geçenlerde bu sorun gecmisti bikac günlüğüne fakat yeniden başladı aylardir var nerdeyse. Bircok konuyu inceledim fakat hicbirinde çözüm yok umarım bunda olur.
Denediğim yollardan bazıları sunlar;
Vsync denedim yırtılmalar oldu ve drop yedim.
Fps'i 60'a cekmeyi denedim yine yırtılma oldu, titremeler oldu, ve 60fps hissiyatı yoktu kasiyor gibiydi.
Ekran kartim ve diger parcalarim güncel.
Sistemim yeni sayılır.
Rx 570 oc 4gb
R5 1600
B450m s2h
16 gb 3200mhz ram

Söylemeyi unuttum fpsi 140 altina cektigim taktirde manuel olarak yine 30 fps'in bile altindaymis gibi kasıyor fakat normalde otamatik olarak max 140 fps alti degerler aldigim oyunlarda kasmiyor
oyunda chat vesaire mi donuyor bendede aynı sorun vardı ram aldım yeni düzeldi

Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Atahan Yıldız
Top Bottom