Neler Yeni

FTTP altyapıda ISS'nin verdiği modemden kurtulmak için router önerisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
Merhaba FTTP altyapı kullanıyoruz. İnternet servis sağlayıcısı huwei HG8546m modemi ile kullanıyoruz. Şimdi bu modem Wi-Fi 4 ve çok kötü çalışıyor. Misafir gelince çok adam bağlanınca kendiliğinden kapanıyor falan fulan. Anladığım kadarıyla bu modemi değişemem bu yüzden tek çözüm kalıyor bir tane router alıp buna bağlamak. Şimdi bana 150 dolar altı router önerisi lazım 100 altı olursa daha iyi olur. Evdeki cihazıarın çoku Wi-Fi 6 desteklediğinden Wi-Fi 6 ve üstü olursa iyi olur."Keenetic, OpenWrt veya merlinwrt destekli bir şey alsan daha iyi olur" böyle bir bilgi aldımda bunlar ne pek bilgim yok sanırım ama Custom Firmware yüklemeyi sağlıyor bunlar. Bu özelliklerde bir router önerirseniz sevinirim.

Ali Bulut

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
147
İsim
Ali
Merhaba FTTP altyapı kullanıyoruz. İnternet servis sağlayıcısı huwei HG8546m modemi ile kullanıyoruz. Şimdi bu modem Wi-Fi 4 ve çok kötü çalışıyor. Misafir gelince çok adam bağlanınca kendiliğinden kapanıyor falan fulan. Anladığım kadarıyla bu modemi değişemem bu yüzden tek çözüm kalıyor bir tane router alıp buna bağlamak. Şimdi bana 150 dolar altı router önerisi lazım 100 altı olursa daha iyi olur. Evdeki cihazıarın çoku Wi-Fi 6 desteklediğinden Wi-Fi 6 ve üstü olursa iyi olur."Keenetic, OpenWrt veya merlinwrt destekli bir şey alsan daha iyi olur" böyle bir bilgi aldımda bunlar ne pek bilgim yok sanırım ama Custom Firmware yüklemeyi sağlıyor bunlar. Bu özelliklerde bir router önerirseniz sevinirim.
Hocam FTTP altyapı yeni yapıldıysa Turk Telekom her eve FTTH çekicekti diye hatırlıyorum. Size niye FTTP geldi ?

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
FTTP nedir?

Fiber altyapı bağlantı geliş şekilleri aşağıdaki şekildedir.

FTTC köşeye-mahalledeki dolaba kadar fiber, sonrası bakır (yani VDSL ler)
FTTB binaya kadar fiber sonrası ethernet
FTTH eve kadar fiber kablo

1732351683902.png

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam FTTP altyapı yeni yapıldıysa Turk Telekom her eve FTTH çekicekti diye hatırlıyorum. Size niye FTTP geldi ?
Hocam aralarındaki farkı bilmiyorum yanlış yazmış ola bilirim. Evin içine fiber geliyo modeme giriyo öyle habgisi bilmiyorum hocam. Azerbaycandayım bu arada
Mesaj otomatik birleştirildi:

FTTP nedir?

Fiber altyapı bağlantı geliş şekilleri aşağıdaki şekildedir.

FTTC köşeye-mahalledeki dolaba kadar fiber, sonrası bakır (yani VDSL ler)
FTTB binaya kadar fiber sonrası ethernet
FTTH eve kadar fiber kablo

Alıntıyı görüntüle
Ftth imiş o zaman

Filozof Balina

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
137
İsim
Erdem
Saydıklarınızı bilmiyorum ama attığım router'ı kullanıyorum çok memnunum.

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Hocam aralarındaki farkı bilmiyorum yanlış yazmış ola bilirim. Evin içine fiber geliyo modeme giriyo öyle habgisi bilmiyorum hocam. Azerbaycandayım bu arada

Ftth imiş o zaman
Kullandığınız cihaz fii tarihinde mi dağıtılmış diye düşünmüştüm. Keza ilk kez karşılaşmıştım. Meğersem Azerbaycan'daymışsınız.

Köprü moduna alınabiliyor mu?
Ürünü Türkiye'den mi sipariş vereceksiniz?

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kullandığınız cihaz fii tarihinde mi dağıtılmış diye düşünmüştüm. Keza ilk kez karşılaşmıştım. Meğersem Azerbaycan'daymışsınız.

Köprü moduna alınabiliyor mu?
Ürünü Türkiye'den mi sipariş vereceksiniz?
Amerika amazonundan siparis vereceğim hocam

Herhangi bir 8 pin internet girişli modem.
Hopper dsl iyi olur.

Gpon cihazı lazım.

Ayrıca servis sağlayıcından internet kullanıcı adın ile şifreni almam lazım.
Siz farklı bir yöntem diyorsunuz sanırım

KYTECHNGAMING

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
281
İsim
Kemal Yerebakan
İlgilendiği Kategoriler
Modem-Router
Amerika amazonundan siparis vereceğim hocam

Siz farklı bir yöntem diyorsunuz sanırım
Trendyol üzerinden Azerbaycan gönderimi yapabiliyoruz.
Amerika'da çok farklı markalarda mevcut. Fakat bölgesel farklarda mevcut olacaktır.

Azerbaycan ile Türkiye aynı bölgedir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ElxanEsgerli
Trendyol üzerinden Azerbaycan gönderimi yapabiliyoruz.
Amerika'da çok farklı markalarda mevcut. Fakat bölgesel farklarda mevcut olacaktır.

Azerbaycan ile Türkiye aynı bölgedir.
Hocam amazon üzerinden vergisiz falan ala biliyorum. Tr dan alacağım cihazla amaozndakinkn bir farkı olucak mı ki özellik olarak

Top Bottom