Neler Yeni

Furmark Testinin Ekran Kartındaki Yük Durumları

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.
Arkadaşlar merhaba çok uzun süredir bilgisayar kullanan biri olarak anlam veremediğim bir şey var onu soracağım ben 1 ay önce itopyadan efe uygaç shelby sistemi aldım gelen 6750xt strixte aşırı derecede coil whine vardı sistemi geri yolladım karta değişim çıktı bugün tekrar geldi sistem yeni gelen kartta da coil whine var ama eskisi gibi aşırı değil eskisi void elite kulaklıktan bile ses geçiriyordu, sorum şu yeni gelen kartta furmark testi yaparken 0x msaa açarsam ses 8x msaa açık halinden daha fazla oluyor bu msaa daha fazla yük bindirmiyor mu 8x açınca sesin daha fazla olması gerekmez mi ?

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Ekran Kartları ve İnternet Servis Sağlayıcıları
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
Hayır. Furmark testi yaparken anti-aliasing kapalı yapmak gerek. Kart bariz daha fazla güç çekiyor.

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
Arkadaşlar merhaba çok uzun süredir bilgisayar kullanan biri olarak anlam veremediğim bir şey var onu soracağım ben 1 ay önce itopyadan efe uygaç shelby sistemi aldım gelen 6750xt strixte aşırı derecede coil whine vardı sistemi geri yolladım karta değişim çıktı bugün tekrar geldi sistem yeni gelen kartta da coil whine var ama eskisi gibi aşırı değil eskisi void elite kulaklıktan bile ses geçiriyordu, sorum şu yeni gelen kartta furmark testi yaparken 0x msaa açarsam ses 8x msaa açık halinden daha fazla oluyor bu msaa daha fazla yük bindirmiyor mu 8x açınca sesin daha fazla olması gerekmez mi ?
0x de FPS kısıtlaması olmadığı için en yüksek değerlere almaya çalışıyor bu yüzden ses çıkmaya başlıyor ama 8x'te FPS'te o kadar yüksek değerlere çıkamadığı için ses çıkmıyordur. Mantıken bu dediğim şekilde oluyor.

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayır. Furmark testi yaparken anti-aliasing kapalı yapmak gerek. Kart bariz daha fazla güç çekiyor.
anladım peki bir şey daha sorayım önceki kartım rtx 2060 idi ve görüntü daha kaliteli geliyordu şu an öyle değil gibi amd den kaynaklı bir şey mi ?

0x de FPS kısıtlaması olmadığı için en yüksek değerlere almaya çalışıyor bu yüzden ses çıkmaya başlıyor ama 8x'te FPS'te o kadar yüksek değerlere çıkamadığı için ses çıkmıyordur. Mantıken bu dediğim şekilde oluyor.
anladım peki ben pubg oynuyorum diyelim pubg de ayarları ultraya almak oynamayı zorlaştırıyor competitive dediğimiz geneli low olan ayarlarda oynasam yine aynı şekilde ses daha mı fazla olacak ultraya göre ?

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
20
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,986
İsim
Emre Zengin
anladım peki bir şey daha sorayım önceki kartım rtx 2060 idi ve görüntü daha kaliteli geliyordu şu an öyle değil gibi amd den kaynaklı bir şey mi ?

anladım peki ben PUBG oynuyorum diyelim PUBG de ayarları ultraya almak oynamayı zorlaştırıyor competitive dediğimiz geneli low olan ayarlarda oynasam yine aynı şekilde ses daha mı fazla olacak ultraya göre ?
AMD uygulamasında netlik var onu fulle.
Ekran Görüntüsü (197).png

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz

anladım peki ben PUBG oynuyorum diyelim PUBG de ayarları ultraya almak oynamayı zorlaştırıyor competitive dediğimiz geneli low olan ayarlarda oynasam yine aynı şekilde ses daha mı fazla olacak ultraya göre ?
Darboğaz olmazsa FPS artar. Yani çok fark etmemeli. Ama düşük ayarda oynamanın pek bir mantığı yok.

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.
Darboğaz olmazsa FPS artar. Yani çok fark etmemeli. Ama düşük ayarda oynamanın pek bir mantığı yok.
hocam yırtılmaları engellemek için hangi ayarları yapmak lazım bazı şeyler titriyor gibi gözüküyor oyunda hep. bir de keskinlik aşırı değişik geliyor şu an bana lolde bile herşeyin köşeleri tırtıklı gibi görünüyor.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
hocam yırtılmaları engellemek için hangi ayarları yapmak lazım bazı şeyler titriyor gibi gözüküyor oyunda hep. bir de keskinlik aşırı değişik geliyor şu an bana lolde bile herşeyin köşeleri tırtıklı gibi görünüyor.
Yırtılmadan kastın kenarlarda Anti Aliasing, ekranda komple olan için V-Sync ya da monitörden FreeSync açman gerek.

Cristo20

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
150
İsim
Batuhan AKAY
İlgilendiği Kategoriler
Bisiklet, pc, pubg.
Yırtılmadan kastın kenarlarda Anti Aliasing, ekranda komple olan için V-Sync ya da monitörden FreeSync açman gerek.
vsync açık
Mesaj otomatik birleştirildi:

foto yüklicem yükleyemiyorum dosya boyutu fazla diyor nedense.

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,270
İsim
a l p e r
benim kart demek ki o yuzden yandi. Furmarki indirdigim gibi calistirdim hic ayarlara dokunmadan. sonra goruntu gitti daha da gelmedi.

Mehmet Yılmaz

Vitreus
Yönetici
En İyi Cevap
15
Dahası  
Reaksiyon skoru
69,529
İsim
Mehmet Yılmaz
İlgilendiği Kategoriler
Epic Games
DreamRS
Discord
mehmet_yilmaz
benim kart demek ki o yuzden yandi. Furmarki indirdigim gibi calistirdim hic ayarlara dokunmadan. sonra goruntu gitti daha da gelmedi.
Alakası yok. Fazla dediğim kendi sınırları içerisinde fazla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,228
Üyeler
166,504
Son üye
kaan.12
Top Bottom