Neler Yeni

G.Skill 3600 CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC) D.O.C.P ve Ürün Kodu Sorunu

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Biosu en yeni beta sürümğne güncelle o halde. Düzelecetir.
Mesaj otomatik birleştirildi:

4000 CL16 oluyor
3600 CL14’ü 1.45 voltaj ile yaptım
Stok halde kaç V

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Hocam 1.45 rame fazla olurmu ? Bu hyperx fury rgb i satıp bende crucial almaya çalışcam ya babamı ikna edip çok iyi keşke araştırarak alsadım biri bunun çipi iyi demişti ona güvenerek aldım yav

-Artemis.

80+
Biosu en yeni beta sürümüne güncelle o halde. Düzelecektir.

4000 CL16 oluyor
3600 CL14’ü 1.45 voltaj ile yaptım

2 adet beta sürüm var saçma geldi. En yüksek beta sürüme mi yükseltmeliyim? Sorun olur mu?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Hocam 1.45 rame fazla olurmu ? Bu hyperx fury rgb i satıp bende crucial almaya çalışcam ya babamı ikna edip
1.45’in fazla olup olmadığı rame’e göre değişir. Mesela Ballistix’e günlük kullanım için 1.52-1.55 falan verirsen sıkıntı olmaz.

2 adet beta sürüm var saçma geldi. En yüksek beta sürüme mi yükseltmeliyim? Sorun olur mu?
En yenisine güncelleyin.

-Artemis.

80+
1.45’in fazla olup olmadığı rame’e göre değişir. Mesela Ballistix’e günlük kullanım için 1.52-1.55 falan verirsen sıkıntı olmaz.

En yenisine güncelleyin.
Son sürüme güncelledim. Sorun devam etti. Lakin şunu fark ettim. D.O.C.P açtığım zaman sistemi normal açıp kapatmada sorun yapmadı. Ama fişi çekip kapattıktan sonra sistemi açınca DRAM hatası veriyor. Çok ilginç. Şimdi Manuel olarak Overclock yapıyorum.

3533 MHZ Dram Voltage 1.35V 16-19-19-39 VDDCR SOC Offset Mode ile 1.1V yaptım. Şimdilik sorun yok. Biraz daha uğraşıp 3600 MHZ deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım. Zaman alabilir.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Son sürüme güncelledim. Sorun devam etti. Lakin şunu fark ettim. D.O.C.P açtığım zaman sistemi normal açıp kapatmada sorun yapmadı. Ama fişi çekip kapattıktan sonra sistemi açınca DRAM hatası veriyor. Çok ilginç. Şimdi Manuel olarak Overclock yapıyorum.

3533 MHZ Dram Voltage 1.35V 16-19-19-39 VDDCR SOC Offset Mode ile 1.1V yaptım. Şimdilik sorun yok. Biraz daha uğraşıp 3600 MHZ deneyeceğim. Sonuçları paylaşırım. Zaman alabilir.
spread spectrum ayarını kapat , C-states ayarını kapat, SOC voltajını 1.1yap, VDDG yi de 1 yap. Bu ayarlarla XMP dene.

Bu ayarların hepsi Asus bios’unda nerde bilmiyorum ben MSI kullandığım için ama çoğu AI Tweaker da diye düşünüyorum

Son düzenleme:

yunusnrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Yunus Emre Narman
Merhaba,

Başlıkta belirtmiş olduğum G.Skill 16GB (8x2) 3600 CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC) Bellekleri kullanıyorum.

RAM: G.Skill 16GB (8x2) 3600 CL16 (F4-3600C16D-16GTZNC)
İşlemci: Amd Ryzen 5 5600X
Anakart: Asus ROG STRIX B550-E Gaming

1-) Anakartım Asus ROG STRIX B550-E Gaming. Bios üzerinden D.O.C.P açınca 3600 CL 16-19-19-19-39 1.35V yapıyor. Ama sistemi açarken DRAM hatası veriyor anakart üzerinde ki ışık ile. Bir kere reset atınca düzeliyor. Ayrıca D.O.C.P açınca Memtest86 & Aida64 gibi Testlerde yüzlerce hata kodu veriyor. Sorun nedir? Kullananlar nasıl overclock yaptı? Bilgilerinizi aktarırsanız müteşekkür olurum.

2-)Birde gözüme takıldı. RAM Bilgileri Aida64 de ve CPU-Z de F4-3600C16D-16GTZNC olarak değil F4-3600C16-8GTZNC olarak görünüyor. Kutu ve RAM üzerinde ki etiketlerde F4-3600C16D-16GTZNC görünüyor. Önemli olduğunu düşünmüyorum ama sormak istedim. Sorun teşkil eder mi bu yoksa normal mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

@5x_d4emon @yunusnrmn. Daha önce ki konularınızda sizinle neredeyse aynı parçaları kullanmıştık. Siz de bu bellekleri kullanıyordunuz yanlış hatırlamıyorsam. Sorun yaşadınız mı? Yardımcı olabilir misiniz?
tek yaşadıgım sorun senin de söylediğin gibi vram ışığı yanıyordu pc açılmıyordu BİOS güncelledim sorunu çözdüm ve D.O.C.P açık kullanıyorum yani 3600 mhz de ayrıca bendeki 16x2 32 GB RAM , diğer sorunlar hakkında bilgim yok maalesef

cLarq

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Aslında benımde ramleri değişmem gerek 3600mhz xpm ile cl16 degerinde çalışacak.

-Artemis.

80+
tek yaşadıgım sorun senin de söylediğin gibi vram ışığı yanıyordu pc açılmıyordu BİOS güncelledim sorunu çözdüm ve D.O.C.P açık kullanıyorum yani 3600 mhz de ayrıca bendeki 16x2 32 GB RAM , diğer sorunlar hakkında bilgim yok maalesef
@cfranko Tüm gün boyunca uğraştım herhangi bir olumlu sonuç alamadım. Konuyu iyice araştırınca birçok forumda birebir aynı sorunu yaşayan birçok kişi olduğunu gördüm. Sanırım bios kaynaklı genel bir sorun. Siz hangi biosu kullanıyorsunuz acaba Yunus Bey?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
@cfranko Tüm gün boyunca uğraştım herhangi bir olumlu sonuç alamadım. Konuyu iyice araştırınca birçok forumda birebir aynı sorunu yaşayan birçok kişi olduğunu gördüm. Sanırım bios kaynaklı genel bir sorun. Siz hangi biosu kullanıyorsunuz acaba Yunus Bey?
Bende kendim 5600X kullanıyorum. Anakartım MSI B550 Gaming Carbon WIFI. Ramim XMP olarak zaten çalışıyor üstüne ben overclock yapınca bile sıkıntı olmuyor. Ama doğrudur ki şuan Ryzen 5000 serisi bios’ları çok sıkıntılı sizin de sorununuz bios kaynaklı muhtemelen. Özellikle Asus anakartlar ile ram sıkıntısı yaşayanlar var. Önceden de dediğim gibi spread spectrum ve C-State kapatmayı deneyebilirsiniz.

-Artemis.

80+
Bende kendim 5600X kullanıyorum. Anakartım MSI B550 Gaming Carbon WIFI. Ramim XMP olarak zaten çalışıyor üstüne ben overclock yapınca bile sıkıntı olmuyor. Ama doğrudur ki şuan Ryzen 5000 serisi bios’ları çok sıkıntılı sizin de sorununuz bios kaynaklı muhtemelen. Özellikle Asus anakartlar ile ram sıkıntısı yaşayanlar var. Önceden de dediğim gibi spread spectrum ve C-State kapatmayı deneyebilirsiniz.
"spread spectrum" içeren 2 farklı başlık mevcut. C-State ise hiç bulamadım.

Farklı forumların linklerini paylaşmak ne kadar uygun bilmiyorum o yüzden size özelden göndereceğim bağlantıda ki bios ile benim ki %99 aynı. Yardımcı olursanız sevinirim.

yunusnrmn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
193
İsim
Yunus Emre Narman
Hocam siteye girip en son sürüm BİOS indirdim (beta olmayan) yeni sürüm çıktı mı bilmiyorum ama son sürüm indirseniz tamamdır.

Top Bottom