Neler Yeni

Gainward RTX 3060 Fan Sesi

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
Elimde başlıktaki 3060 ekran kartı var. RDR2 oyununda anladım siteme baya yük biniyor fanlar da %70 altına düşmüyor. Ancak herhangi bir oyunda da fanlar hızlı dönüyor. Asıl mesele ise fanlar acayip ses yapıyor. Fan sesi oyun sesini bastırıyor o derece. 10 senedir dizüstü kullandığım için mi sessizliğe alıştım fazla geliyor? Yoksa gerçekten anormal bir durum bu bu kadar fan sesi.

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Kasayı masanın altına yerleştirin hocam. O ekran kartının fanları sesli çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kasayı masanın altına yerleştirin hocam. O ekran kartının fanları sesli çalışıyor.
Yukarı da masanın altına da denedim yok olmuyor sanki fırtına esiyor odada. Ekran kartı fanlarına müdahil etme yolu var mıdır?

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Yukarı da masanın altına da denedim yok olmuyor sanki fırtına esiyor odada. Ekran kartı fanlarına müdahil etme yolu var mıdır?
Ekran kartına UV yapıp fan dönme hızını azaltabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
Ekran kartına UV yapıp fan dönme hızını azaltabilirsiniz.
Bir de anlıyorsanız size bir şey danışmak isterim müsade ederseniz. R5 5600X RTX 3060 için psu ne önerirsiniz. Üstünde performax diye ne idiğü belirsiz bir psu var güvenemedim. Corsair 650w 80 plus aldım baya coil whine çıktı geri verdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

UV yaptınız mı? Çünkü uv yapınca sıcaklık artmaz.
UV diyince fan hızını düşürmek anladım ben. Başka bir şey galiba

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bir de anlıyorsanız size bir şey danışmak isterim müsade ederseniz. R5 5600X RTX 3060 için psu ne önerirsiniz. Üstünde performax diye ne idiğü belirsiz bir psu var güvenemedim. Corsair 650w 80 plus aldım baya coil whine çıktı geri verdim.

UV kısacası voltajı düşürmek. PSU olarak Asus TUF serisini öneririm ancak bütçeniz nedir?

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.

UV dediğimiz şey kartın güç tüketimini baskılayıp daha az ısı üretmesini sağlamak. Bu da doğal olarak soğutma gücü sabit kaldıkça veya arttıkça sıcaklığın düşmesini sağlıyor. UV içinse kolay yoldan yapacaksanız direk msi afterburner gibi programlardan power limiti %90 filan yapın, sonuca bakarak biraz daha ayarlayın; mesela fps çok mu düştü, %1 %1 artırabilirsiniz. Pek bir etki olmadı mı, o zaman %1 %1 düşürebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
UV kısacası voltajı düşürmek. PSU olarak Asus TUF serisini öneririm ancak bütçeniz nedir?
Bütçe max 800 tl. high power baya övülmüş ona baktım. cool master iiyi demişler başka bir forumda da acayip ses yapıyor denmiş anlamadım gitti şans işi galiba

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
Bütçe max 800 TL. high power baya övülmüş ona baktım. cool master iiyi demişler başka bir forumda da acayip ses yapıyor denmiş anlamadım gitti şans işi galiba
O bütçede Asus TUF 750 80+ tercih edebilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
43
İsim
Ahmet
UV dediğimiz şey kartın güç tüketimini baskılayıp daha az ısı üretmesini sağlamak. Bu da doğal olarak soğutma gücü sabit kaldıkça veya arttıkça sıcaklığın düşmesini sağlıyor. UV içinse kolay yoldan yapacaksanız direk msi afterburner gibi programlardan power limiti %90 filan yapın, sonuca bakarak biraz daha ayarlayın; mesela fps çok mu düştü, %1 %1 artırabilirsiniz. Pek bir etki olmadı mı, o zaman %1 %1 düşürebilirsiniz.
MSI afterburner da o UV yeri kapalı idi sanki ama bakarım gene de şuan bilgisayarın psu yok açamıyorum. Teşekkürler

O bütçede Asus TUF 750 80+ tercih edebilirsiniz.
baktım da 1000 tl ve üstü o cihaz. pc yeni kurdum baya masraf ettim şuan çıkamam oraya

Furkan Karagülle

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,023
İsim
Furkan Karagülle
İlgilendiği Kategoriler
Bilim ve Teknoloji
Instagram
_furkan.krgl_
MSI afterburner da o UV yeri kapalı idi sanki ama bakarım gene de şuan bilgisayarın psu yok açamıyorum. Teşekkürler

baktım da 1000 TL ve üstü o cihaz. pc yeni kurdum baya masraf ettim şuan çıkamam oraya
Asus TUF 650 Watt 80+ tercih edebilirsiniz o halde.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,941
Üyeler
161,361
Son üye
Gökay Güler
Top Bottom